Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoMorrov Batteries otvara najveći istraživački centar za baterije u Norveškoj u južnoj...

Morrov Batteries otvara najveći istraživački centar za baterije u Norveškoj u južnoj Norveškoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Morrow Batteries otvara svoj centar za istraživanje i inovacije baterija, Morrow Research Centre, u Grimstadu, Norveška.

Centar se nalazi u kampusu Univerziteta Agder u Grimstadu, koji obuhvata 2.000 kvadratnih metara visokotehnološkoglaboratorijskog prostora i još 1.700 kvadratnih metara modernog poslovnog prostora. U njemu će biti smeštena većina Morrow-ovih istraživačkih aktivnosti i razvoj tehnologije baterije sledećegeneracije kompanije Morrow Batteries.

Morrow istraživački centar podržava veliki evropski proizvođač automobila kroz sporazum o zajedničkom razvoju, a dizajnirali su ga Morrow stručnjaci sa iskustvom u izgradnji centara za istraživanje baterija.

Supported by

Lars Christian Bacher, izvršni direktor Morrow Batteries, rekao je:

Ovo je važan dan za nas u Morrov Batteries.

„Dok gradimo fabriku baterija u Arendalu, sada otvaramo vrata centra gde ćemo razviti najodrživije baterije na svetu u srcu rastućeg klastera baterija na južnoj obali Norveške. Ponosni smo što doprinosimo ostvarenju norveških ambicija vezanih za baterije i izgradnji nove profitabilne industrije zasnovane na našim prednostima.”

Istraživački tim u centru biće odgovoran za napredno testiranje materijala i testiranje ćelija baterije, uključujući eksperimentisanje sa novim procesima i materijalima. Laboratorija, koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara, uključuje najsavremeniju suvu prostoriju od 200 kvadratnih metara i opremu za izradu i testiranje aktivnih katodnih materijala i za sprovođenje naprednih analiza materijala, elektroda i ćelija baterija.

Centar će proizvoditi male baterijske ćelije da bi potvrdio i odredio optimalni sastav i strukturu različitih komponenti baterija. Cilj je naučiti o najboljim materijalima i komponentama i kako se oni mogu pripremiti.

Istraživački centar se nalazi u kampusu Grimstad i obuhvata deo baterijskih aktivnosti Univerziteta u Agderu. Biće oko 80 istraživača, 70 iz Moroua, uključujući oko 20 sa doktoratom. Centar okuplja stručnjake, nudeći znanje i ekspertizu koja do sada nije bila dostupna u Norveškoj.

Univerzitet Agder i Morrow Batteries će sprovesti nekoliko zajedničkih industrijskih doktorskih projekata.

Sunniva Whittaker, rektorka Univerziteta u Agderu, rekla je:

Oduševljeni smo osnivanjem Morrovovog istraživačkog i inovacionog centra upravo ovde u Campus Grimstad. Sto četrdeset stručnjaka iz 25 zemalja već se pridružilo Morou-u i vidimo brzu pojavu visoko napredne i uzbudljive profesionalne zajednice za razvoj tehnologije baterija. Radujemo se nastavku našeg istraživanja i vođenja rada zajedno sa Morrovom u budućnosti.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Strickland Metals preuzima srpski projekat zlata Rogozna

Strickland Metals Ltd je najavio svoj naredni projekat Rogozna , što predstavlja značajan korak za jačanje pozicije u globalnom rudarskom okruženju. Smešten u okviru Tetijanskog metalogenog pojasa u Srbiji, projekat ima veliki potencijal da postane jedno od najvećih svetskih...

Ministarstvo rudarstva Srbije odbilo zahtev kompanije Ziđin za produženje licence za upravljanja otpadom

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije odbilo je zahtev kineske kompanije Ziđin Mining za produženje dozvole za rukovanje rudarskim otpadom. Licenca za upravljanje rudarskim otpadom je istekla 31. decembra 2022. godine, a ministarstvo je odbilo zahtev za produženje u novembru...

Predsednik Eurometauk-a poziva na hitnu primenu EU Zakona o kritičnim sirovinama

Evangelos Mitilineos, predsednik Eurometauk-a, smatra da je neophodna hitna primena Zakona o kritičnim sirovinama kako bi se osigurala sposobnost Evrope da uspešno upravlja energetskom i digitalnom tranzicijom. Mitilineos naglašava potrebu za brzim delovanjem kako bi se ispunili ambiciozni ciljevi,...
error: Content is protected !!