Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoRazvoj resursa grafita za tržište električnih vozila

Razvoj resursa grafita za tržište električnih vozila

Supported byspot_img
Supported byspot_img

E-Power Resources razvija osnovne resurse grafita u Kvebeku za fabrike EV baterija koje su već finansirane i u izgradnji.

Zašto je grafit potreban za EV baterije?

EV baterije imaju dve strane, katodnu i anodnu. Katodna strana je metalna, dok je anodna strana gotovo u potpunosti napravljena od grafita.

Supported by

Bez anode, nema baterije. Ne postoje poznate zamene za grafit. Tipična EV baterija sadrži 50-100 kilograma grafita.

Odakle dolazi proizvodnja grafita?

Oko 63% prirodne globalne proizvodnje grafita dolazi iz Kine, zatim Madagaskara (8%), Brazila (7%), Mozambika (7%), Indije (5%) i Severne Koreje (3%). Ovih šest zemalja predstavlja preko 90% svetske proizvodnje. SAD ne proizvode grafit, dok Kanada ima jedan operativni rudnik, sa manje od 1% svetske proizvodnje.

Koliki proizvodni kapaciteti koji zahtevaju grafit se gradi?

Benchmark Mineral Intelligence je nedavno objavio studiju koja predviđa da će kapacitet proizvodnje baterija u Severnoj Americi porasti preko šest puta do 2026. i 17 puta do 2031. godine, u odnosu na nivoe iz 2021.

Gde će dobiti svoj grafit nakon što potroše milijarde na izgradnju svojih fabrika?

E-Power Resources razvija lokalne izvore grafita za industriju električnih vozila u Kvebeku i Severnoj Americi.

Sprovodimo istraživanje da bismo identifikovali mogućnosti istraživanja grafita i razvoja resursa. Osiguravamo zemljišnu poziciju mineralnih potraživanja oko tih mogućnosti.

Mi ocrtavamo i razvijamo resurse grafita određivanjem tonaže, kvaliteta, distribucije veličine pahuljica i mogućnosti iskopavanja. Skidamo rizik sa projekata kako bismo bili sigurni da su optimizovani i privlačni proizvođačima baterija.

Ono što je najvažnije, cilj nam je da unovčimo te projekte, jer su proizvođači primorani da obezbede materijal dok on ostaje u zemlji.

Naša mineralna svojstva

Tetepisca

Naše vodeće imanje nalazi se u grafitnom okrugu Tetepiscaizuzetno visokog kvaliteta.

Mineralno imanje se sastoji od preko 12.000 hektara u najpoznatijoj oblasti grafita u Severnoj Americi. E-Power je najveći pojedinačni vlasnik potraživanja od minerala u ovom okrugu.

Na Tetepisci nameravamo da ocrtamo jedno ili više nalazišta grafita svetske klase. Od imanja možemo da se odvezemo do Baie-Comeau, Quebec, luke sa železničkim i drumskim vezama, za oko 2,5 sata.

Turgeon

Smešten u pojasu zelenog kamena Abitibi, imanje od 18.000+ hektara nalazi se u aktivnom okrugu za istraživanje zlata i baznih metala.

Rudnik zlata Detour, u vlasništvu Agnico-Eagle, nalazi se na oko 15 km, dok je rudnik Casa Berardi, u vlasništvu Hecla, udaljen oko 12 km.

E-Power aktivno traži partnere za ovu nekretninu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...

Finska kompanija planira fabriku katodnih aktivnih materijala kao deo napora ka zelenoj tranziciji

Easpring Finland New Materials Oi, zajedničko preduzeće između Finnish Minerals Group i Beijing Easpring Material Technologi Co., Ltd., nedavno je podnelo zahtev za ekološku dozvolu za fabriku katodnog aktivnog materijala (CAM) u Kotki. Oni su zatražili ubrzanu obradu po...
error: Content is protected !!