Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoRazvoj resursa grafita za tržište električnih vozila

Razvoj resursa grafita za tržište električnih vozila

Supported byspot_img
Supported byspot_img

E-Power Resources razvija osnovne resurse grafita u Kvebeku za fabrike EV baterija koje su već finansirane i u izgradnji.

Zašto je grafit potreban za EV baterije?

EV baterije imaju dve strane, katodnu i anodnu. Katodna strana je metalna, dok je anodna strana gotovo u potpunosti napravljena od grafita.

Supported by

Bez anode, nema baterije. Ne postoje poznate zamene za grafit. Tipična EV baterija sadrži 50-100 kilograma grafita.

Odakle dolazi proizvodnja grafita?

Oko 63% prirodne globalne proizvodnje grafita dolazi iz Kine, zatim Madagaskara (8%), Brazila (7%), Mozambika (7%), Indije (5%) i Severne Koreje (3%). Ovih šest zemalja predstavlja preko 90% svetske proizvodnje. SAD ne proizvode grafit, dok Kanada ima jedan operativni rudnik, sa manje od 1% svetske proizvodnje.

Koliki proizvodni kapaciteti koji zahtevaju grafit se gradi?

Benchmark Mineral Intelligence je nedavno objavio studiju koja predviđa da će kapacitet proizvodnje baterija u Severnoj Americi porasti preko šest puta do 2026. i 17 puta do 2031. godine, u odnosu na nivoe iz 2021.

Gde će dobiti svoj grafit nakon što potroše milijarde na izgradnju svojih fabrika?

E-Power Resources razvija lokalne izvore grafita za industriju električnih vozila u Kvebeku i Severnoj Americi.

Sprovodimo istraživanje da bismo identifikovali mogućnosti istraživanja grafita i razvoja resursa. Osiguravamo zemljišnu poziciju mineralnih potraživanja oko tih mogućnosti.

Mi ocrtavamo i razvijamo resurse grafita određivanjem tonaže, kvaliteta, distribucije veličine pahuljica i mogućnosti iskopavanja. Skidamo rizik sa projekata kako bismo bili sigurni da su optimizovani i privlačni proizvođačima baterija.

Ono što je najvažnije, cilj nam je da unovčimo te projekte, jer su proizvođači primorani da obezbede materijal dok on ostaje u zemlji.

Naša mineralna svojstva

Tetepisca

Naše vodeće imanje nalazi se u grafitnom okrugu Tetepiscaizuzetno visokog kvaliteta.

Mineralno imanje se sastoji od preko 12.000 hektara u najpoznatijoj oblasti grafita u Severnoj Americi. E-Power je najveći pojedinačni vlasnik potraživanja od minerala u ovom okrugu.

Na Tetepisci nameravamo da ocrtamo jedno ili više nalazišta grafita svetske klase. Od imanja možemo da se odvezemo do Baie-Comeau, Quebec, luke sa železničkim i drumskim vezama, za oko 2,5 sata.

Turgeon

Smešten u pojasu zelenog kamena Abitibi, imanje od 18.000+ hektara nalazi se u aktivnom okrugu za istraživanje zlata i baznih metala.

Rudnik zlata Detour, u vlasništvu Agnico-Eagle, nalazi se na oko 15 km, dok je rudnik Casa Berardi, u vlasništvu Hecla, udaljen oko 12 km.

E-Power aktivno traži partnere za ovu nekretninu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska potraga za kritičnim sirovinama

Vaš mobilni ih ima. Vaš laptop takođe. Verovatno su i u četkici za zube koju ste koristili jutros. E-skuteri su ih puni,kao i električni automobili. Retke zemlje i drugi minerali su neophodni za vetroelektrane i solarne instalacije, odbranu i za...

Predložena EIA procedura za fabriku baterijskih ćelija u Kotki, Finska

Finnish Batteri Chemicals Oi, projektna kompanija Finnish Minerals Group, podnela je EIA program Centru za ekonomski razvoj, transport i životnu sredinu za jugoistočnu Finsku (ELI centar). Program se odnosi na postrojenje za proizvodnju baterijskih ćelija. Podnošenjem se pokreće postupak...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!