Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoLG Energy i Huayou Cobalt osnivaju zajedničko preduzeće za reciklažu baterija

LG Energy i Huayou Cobalt osnivaju zajedničko preduzeće za reciklažu baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

LG Energy Solution Ltd. i Zhejiang Huayou Cobalt Co. potpisali su ugovor o
zajedničkom ulaganju za uspostavljanje partnerstva za reciklažu ćelija. Ovo označava prvi savez između južnokorejske i kineske kompanije za reciklažu
baterija u Kini . Imaju za cilj da izvuku ključne minerale kao što su nikl,
kobalt i litijum
iz korišćenih ćelija i otpadaka kako bi se obezbedilo stabilno snabdevanje sirovinama za litijum-jonske baterije koje se koriste u električnim vozilima.
Da bi uspostavio dobar ciklus resursa, LG Energy naglašava važnost upravljanja celim vekom trajanja baterije za održiv i stabilan lanac snabdevanja. Očekuje se da će saradnja sa kompanijom Huayou Cobalt povećati poverenje kupaca u sektoru reciklaže na osnovu održivih resursa.
LG Energy i Huayou planiraju da izgrade dve fabrike, fabriku za prethodnu obradu u Nanjingu i fabriku u Kuzhouu. Postrojenje za predtretman u Nanjingu će prerađivati otpatke, nusproizvod proizvodnje baterija. Pozadinska fabrika u Kuzhouu će prerađivati reciklirani metal. Metal proizveden u ovim postrojenjima biće isporučen u fabriku kompanije LG Energy u Nanjingu kroz proces proizvodnje katode.
Iako finansijski detalji zajedničkog preduzeća nisu obelodanjeni, LG Energy i Huayou su se složili da ojačaju svoje strateško partnerstvo i prošire saradnju u oblasti reciklaže baterija u budućnosti.
Očekuje se da će ova saradnja biti od koristi obema kompanijama. LG Energy će
obezbediti stabilno snabdevanje sirovinama, dok Huayou može povećati obim reciklaže i obezbediti dugoročnog klijenta za širenje poslovanja.
Pored ovog partnerstva, LG Energy aktivno traži mogućnosti rasta u sektoru recikliranja i ponovne upotrebe baterija. Kompanija planira da sarađuje sa velikim globalnim kompanijama u ključnim proizvodnim bazama u SAD, Poljskoj i Aziji do 2027. kako bi osigurala održivi rast.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Retke zemlje i kritični materijali: Italija ima neiskorišćeno blago

Retke zemlje, grupa koja se sastoji od 17 hemijskih elemenata poznatih po svojim karakterističnim magnetnim, optičkim i električnim svojstvima, igraju ključnu ulogu u proizvodnji naprednih tehnologija kao što su solarni paneli, električne baterije, elektronski uređaji, turbine na vetar i...

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV. Planovi za EV...

Evropske ambicije čiste energije u svetu koji se menja

U eri sve manje globalizacije, hitnost obezbeđivanja stabilnih lanaca snabdevanja za strateške i kritične sirovine se povećala. Ovi materijali se sada pojavljuju kao okosnica naših modernih društava, slično ulozi koju su nekada igrali nafta i gas. Svet stoji na ivici...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!