Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoLG Energy i Huayou Cobalt osnivaju zajedničko preduzeće za reciklažu baterija

LG Energy i Huayou Cobalt osnivaju zajedničko preduzeće za reciklažu baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

LG Energy Solution Ltd. i Zhejiang Huayou Cobalt Co. potpisali su ugovor o
zajedničkom ulaganju za uspostavljanje partnerstva za reciklažu ćelija. Ovo označava prvi savez između južnokorejske i kineske kompanije za reciklažu
baterija u Kini . Imaju za cilj da izvuku ključne minerale kao što su nikl,
kobalt i litijum
iz korišćenih ćelija i otpadaka kako bi se obezbedilo stabilno snabdevanje sirovinama za litijum-jonske baterije koje se koriste u električnim vozilima.
Da bi uspostavio dobar ciklus resursa, LG Energy naglašava važnost upravljanja celim vekom trajanja baterije za održiv i stabilan lanac snabdevanja. Očekuje se da će saradnja sa kompanijom Huayou Cobalt povećati poverenje kupaca u sektoru reciklaže na osnovu održivih resursa.
LG Energy i Huayou planiraju da izgrade dve fabrike, fabriku za prethodnu obradu u Nanjingu i fabriku u Kuzhouu. Postrojenje za predtretman u Nanjingu će prerađivati otpatke, nusproizvod proizvodnje baterija. Pozadinska fabrika u Kuzhouu će prerađivati reciklirani metal. Metal proizveden u ovim postrojenjima biće isporučen u fabriku kompanije LG Energy u Nanjingu kroz proces proizvodnje katode.
Iako finansijski detalji zajedničkog preduzeća nisu obelodanjeni, LG Energy i Huayou su se složili da ojačaju svoje strateško partnerstvo i prošire saradnju u oblasti reciklaže baterija u budućnosti.
Očekuje se da će ova saradnja biti od koristi obema kompanijama. LG Energy će
obezbediti stabilno snabdevanje sirovinama, dok Huayou može povećati obim reciklaže i obezbediti dugoročnog klijenta za širenje poslovanja.
Pored ovog partnerstva, LG Energy aktivno traži mogućnosti rasta u sektoru recikliranja i ponovne upotrebe baterija. Kompanija planira da sarađuje sa velikim globalnim kompanijama u ključnim proizvodnim bazama u SAD, Poljskoj i Aziji do 2027. kako bi osigurala održivi rast.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ruralne zajednice protiv iskopavanja litijuma u Portugaliji

Porodica Aide Fernandes generacijama živi u selu smeštenom u severnim planinama Portugala. Ovde su se bavili stokom i uzgajali grožđe u bujnim zelenim poljima. Zatim su usledili šumski požari 2010. godine, simbol klimatskih promena koje muče Evropu. Ipak, tokom...

Srbija se suočava sa dilemom oko ekstrakcije litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu

Nakon što je Evropska komisija najavila pregovore u vezi sa memorandumom o kritičnim sirovinama, pokretanje teme o ekstrakciji litijuma u ​​Srbiji ponovo izaziva strah među njenim građanima. Uprkos glasnom protivljenju rudarstvu litijuma, posebno u pogledu potencijalnih ekoloških katastrofa, Maroš Šefčovič,...

Uloga Irske u EU strategiji za kritične sirovine dobija na značaju

Novi zakon Evropske unije o kritičnim sirovinama (CRMA) ima za cilj da obezbedi stabilno i održivo snabdevanje kritičnim sirovinama (CRM) unutar EU. Ova inicijativa je ključna s obzirom na veliku zavisnost EU od CRM-a iz spoljnih izvora, često iz...
error: Content is protected !!