Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoTechnology Minerals unapređuje posao recikliranja baterija

Technology Minerals unapređuje posao recikliranja baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Technology Minerals PLC je saopštio da njihov posao reciklaže baterija sa 48,25% vlasnika dobro napreduje u fazi puštanja u rad.
Recyclus Group, koja se nalazi u Vulverhemptonu, ima za cilj da postane prva litijum- jonska fabrika industrijskog obima u Velikoj Britaniji.
Kompanija koja je na londonskoj berzi saopštila je da je puštanje u rad po planu, pri čemu fabrika stalno povećava svoje radno vreme, dok je takođe prošla inspekcije koje su sprovele relevantne agencije.
Dodali su da fabrika ima dozvolu za preradu do 22.000 tona litijum- jonskih smesa godišnje, a očekuje se da će u prvoj godini biti prerađeno oko 8.300 tona.
Litijum-jonske baterije se obrađuju da bi se proizvela crna masa, koja sadrži metale baterija koji se ponovo obrađuju nazad u lanac snabdevanja.
„Faza puštanja u rad na lokaciji za reciklažu litijum-jonskih baterija se odvija dobro i po planu. Stalno povećavamo radno vreme dok se spremamo na pune kontinuirane operacije i radujemo se ažuriranju tržišta dok nastavljamo naš napredak“, rekao je predsednik Technology Materials, Robin Brundle.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska potraga za kritičnim sirovinama

Vaš mobilni ih ima. Vaš laptop takođe. Verovatno su i u četkici za zube koju ste koristili jutros. E-skuteri su ih puni,kao i električni automobili. Retke zemlje i drugi minerali su neophodni za vetroelektrane i solarne instalacije, odbranu i za...

Ulaganje u održivost: Aurubis optimizuje preradu šljake u Bugarskoj

Aurubis AG, vodeći globalni dobavljač obojenih metala i jedan od najvećih reciklera bakra u svetu, ulaže oko 46 miliona evra u poboljšanje prerade šljake na svojoj lokaciji u Bugarskoj. Puštanje u rad planirano je za 2026. godinu. Pre svega, projekat...

Predložena EIA procedura za fabriku baterijskih ćelija u Kotki, Finska

Finnish Batteri Chemicals Oi, projektna kompanija Finnish Minerals Group, podnela je EIA program Centru za ekonomski razvoj, transport i životnu sredinu za jugoistočnu Finsku (ELI centar). Program se odnosi na postrojenje za proizvodnju baterijskih ćelija. Podnošenjem se pokreće postupak...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!