Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoTechnology Minerals unapređuje posao recikliranja baterija

Technology Minerals unapređuje posao recikliranja baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Technology Minerals PLC je saopštio da njihov posao reciklaže baterija sa 48,25% vlasnika dobro napreduje u fazi puštanja u rad.
Recyclus Group, koja se nalazi u Vulverhemptonu, ima za cilj da postane prva litijum- jonska fabrika industrijskog obima u Velikoj Britaniji.
Kompanija koja je na londonskoj berzi saopštila je da je puštanje u rad po planu, pri čemu fabrika stalno povećava svoje radno vreme, dok je takođe prošla inspekcije koje su sprovele relevantne agencije.
Dodali su da fabrika ima dozvolu za preradu do 22.000 tona litijum- jonskih smesa godišnje, a očekuje se da će u prvoj godini biti prerađeno oko 8.300 tona.
Litijum-jonske baterije se obrađuju da bi se proizvela crna masa, koja sadrži metale baterija koji se ponovo obrađuju nazad u lanac snabdevanja.
„Faza puštanja u rad na lokaciji za reciklažu litijum-jonskih baterija se odvija dobro i po planu. Stalno povećavamo radno vreme dok se spremamo na pune kontinuirane operacije i radujemo se ažuriranju tržišta dok nastavljamo naš napredak“, rekao je predsednik Technology Materials, Robin Brundle.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ruralne zajednice protiv iskopavanja litijuma u Portugaliji

Porodica Aide Fernandes generacijama živi u selu smeštenom u severnim planinama Portugala. Ovde su se bavili stokom i uzgajali grožđe u bujnim zelenim poljima. Zatim su usledili šumski požari 2010. godine, simbol klimatskih promena koje muče Evropu. Ipak, tokom...

Srbija se suočava sa dilemom oko ekstrakcije litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu

Nakon što je Evropska komisija najavila pregovore u vezi sa memorandumom o kritičnim sirovinama, pokretanje teme o ekstrakciji litijuma u ​​Srbiji ponovo izaziva strah među njenim građanima. Uprkos glasnom protivljenju rudarstvu litijuma, posebno u pogledu potencijalnih ekoloških katastrofa, Maroš Šefčovič,...

Zbog čega Rio Tinto lobira za priključenje Srbije EU

Koliko god poriv glavne zastupnice Rio Save da negira lobističke aktivnosti Rio Tinta izgledao uzaludan spram zvanične evidencije EU, bolju taktiku verovatno nije mogla da odabere. Jer niti može da objasni kako je pristupanje Srbije EU sopstveni interes kompanije...
error: Content is protected !!