Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
UncategorizedKritične sirovine i zakoni o neto-nultoj industriji:pomoć ili prepreka konkurentnoj industrijskoj politici...

Kritične sirovine i zakoni o neto-nultoj industriji:pomoć ili prepreka konkurentnoj industrijskoj politici EU?

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Ne možemo da dekarboniziramo sektor drumskog saobraćaja bez pristupa kritičnim sirovinama i neto-nultim tehnologijama. Američki zakon o smanjenju inflacije (IRA) i masivni kineski planovi za podsticanje industrijskih investicija predstavljaju ozbiljne pretnje konkurentnosti evropskog auto sektora.

Ranije ove godine, EU je signalizirala da je spremna da odgovori jer je sve teže ignorisati pretnju industriji EU koju predstavljaju Kina i SAD. EU je predstavila svoj industrijski plan zelenog dogovora (GDIP), navodeći i Zakon o kritičnim sirovinama (CRMA) i Zakon o neto-nultoj industriji (NZIA) kao glavni deo svog industrijskog plana.

U to vreme, ACEA je pozdravila inicijativu kao potez u pravom smeru. Skoro tri meseca kasnije, više se zna, ali ostaju pitanja da li i CRMA i NZIA mogu da podstaknu industrijsku konkurentnost i spreče smanjenje investicija.

Supported by

Sve zavisiti od toga šta se dešava na nivou država članica. Zbog toga ACEA podržava pojednostavljene procedure izdavanja dozvola i odobrenja prema oba predloga. Smanjenje administrativnog opterećenja je samo jedan korak, ali inicijative moraju biti potkrijepljene i kredibilnim finansijskim sredstvima za realizaciju tzv. strateških projekata.

Efikasnost CRMA i NZIA će otkriti mnogo o šansama napora EU da preispita svoju industrijsku politiku, a elektrifikacija vozila će biti ključni poligon za testiranje. Evropska automobilska industrija trenutno juri napred u oblasti elektrifikacije, ulažući više od 250 milijardi evra da bi se realizovala ova suštinska tranzicija.

„Siguran i pouzdan evropski lanac snabdevanja je od suštinskog značaja za elektrifikaciju i zelenu tranziciju sektora. Ako nastavimo da se oslanjamo na naše konkurente za pristup kritičnim sirovinama koje pokreću revoluciju elektrifikacije, rizikujemo da zakočimo ovu tranziciju“, rekla je Sigrid de Vris, generalna direktorka Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA). „Mere koje ubrzavaju prelazak automobilske industrije na net-zero tehnologije su takođe od velikog značaja da bi sprečili zaostajanje na sve konkurentnijem globalnom tržištu električnih vozila”.

„CRMA i NZIA su samo deo priče. Evropskoj automobilskoj industriji potreban je ambiciozniji okvir za podsticanje zelenih investicija i jačanje konkurentnosti dok Sjedinjene Države, Kina i drugi povećavaju svoje ambicije“, dodala je ona.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

EIT RawMaterials ulaže 100 miliona evra za jačanje evropskog sektora sirovina

EIT RawMaterials-a će sa 100 miliona evra podržati projekte sirovina od velikog značaja za Evropu, najavljeno je na Samitu o sirovinama. Sa ovom finansijskom injekcijom, pored prethodnih 200 miliona evra već uloženih za period 2023-25, organizacija nastavlja svoju stratešku...

Finska kompanija planira fabriku katodnih aktivnih materijala kao deo napora ka zelenoj tranziciji

Easpring Finland New Materials Oi, zajedničko preduzeće između Finnish Minerals Group i Beijing Easpring Material Technologi Co., Ltd., nedavno je podnelo zahtev za ekološku dozvolu za fabriku katodnog aktivnog materijala (CAM) u Kotki. Oni su zatražili ubrzanu obradu po...

Francuska planira rafineriju nikla i kobalta za jačanje lanca snabdevanja

Francuska vlada podržava inicijativu privatnog sektora za uspostavljanje rafinerije nikla i kobalta u blizini Bordoa, čiji je cilj jačanje lanca snabdevanja baterijama za električna vozila u zemlji i smanjenje zavisnosti od Kine. Po ceni od 300 miliona evra, projekat, koji...
error: Content is protected !!