Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoKineska inženjerska firma CCMC pokazuje dobre rezultate u srpskom projektu

Kineska inženjerska firma CCMC pokazuje dobre rezultate u srpskom projektu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kineska inženjerska kompanija China Coal Mine Construction Group Co., Ltd. (CCMC) pokazala je dobre rezultate na svom projektu u Srbiji 2023. godine koji se tiče dubine potonuća šahta na mesečnom nivou . To ukazuje na visok kvalitet i efikasnost kompanije i vrhunske tehnološke sposobnosti u globalnom inženjerskom sektoru.

Rudnik Čukaru Peki, veliki rudnik bakra i zlata koji se nalazi u blizini srpskog grada Bora, razvija i njime upravlja kineska rudarska kompanija Zijin od 2021. godine. CCMC je 2022. godine pobedio na tenderu za projekat potapanja šahtova od tri hiljade metara u tom rudniku.

Među tri okna, dva proizvodna okna dostići će dubinu od 1343 metra, oba prečnika po 7 metara. Servisni šaht će dostići 1245 metara, sa prečnikom od 10 metara. Kopanje u dubinu od preko hiljadu metara za šaht dugo je bio veliki inženjerski izazov. Ono što ga čini još težim je to što je projekat podložan značajnim geografskim ograničenjima, kao što su napuknuti slojevi stena i neočekivano visoki nivoi podzemnih voda.

Supported by

Potapanje tako dubokih rudnika usred ovih izazova zahteva inovaciju, stručnost i oprez. CCMC je posvećen odgovornom pristupu, traženju i sprovođenju najboljih mogućih rešenja. Tim je takođe koristio naprednu mehaničku opremu, uključujući vitla za bušenje velikih razmera, centralnu rotirajuću mašinu za grabljenje kamenja i hidraulične kišobranske bušilice, kako bi smanjio intenzitet rada i bezbednosne rizike i obezbedio kvalitet i efikasnost.

CCMC je poslednjih godina posvećen istraživanju inostranih tržišta. Kompanija je angažovana na projekatima u zemljama kao što su Turska, Indija, Pakistan, Uzbekistan, Zambija, Vijetnam i Laos.

Kada je reč o strategiji za inostranstvo, Sun Ksuejun, predsednik kompanije, rekao je da će kompanija aktivno učestvovati u izgradnji energetske infrastrukture u partnerskim zemljama.

Izvor : IT News Online

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!