Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoRumunski SNRB i Redivium Australija najavili izgradnju postrojenja za reciklažu litijum-jonskih baterija

Rumunski SNRB i Redivium Australija najavili izgradnju postrojenja za reciklažu litijum-jonskih baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Nacionalno udruženje sistema za reciklažu baterija (SNRB) i kompanija Redivium Australija najavili su  izgradnju fabrike za reciklažu litijum-jonskih baterija u Rumuniji. Fabrika će imati početni kapacitet od 10 tona dnevno i koristiće Rediviumovu licenciranu tehnologiju reciklaže.

Prema navodima kompanija, investicija će biti preko 40 miliona evra u postrojenje za reciklažu litijum-jonskih baterija koje će koristiti licenciranu tehnologiju reciklaže kompanije Redivium, koja je već prisutna u zemljama poput Nemačke.

Preliminarni razgovori za ovo partnerstvo počeli su 2022. godine. Ovaj proces je uključivao posetu reciklažnoj fabrici Primobius GmbH u Hilhenbahu, Nemačka. Partneri imaju veliko iskustvo u oblasti baterija i akumulatora, posebno u pogledu programa i procesa za tretman i reciklažu baterija na kraju veka trajanja. Ecoves trenutno vodi liniju za sortiranje baterija i dva postrojenja za tretman alkalnih i Li baterija, kako za stanovništvo, tako i za one nastale rastavljanjem otpadne električne i elektronske opreme.

Supported by

Ovaj sporazum sa Redivium-om za implementaciju postrojenja za reciklažu Li baterija pruža partnerima direktan pristup održivom rešenju za reciklažu baterija u industrijskom obimu, čineći Ecoves i Udruženje SNRB strateškim partnerima u regionima sa licencom za Redivium.

Redivium-a i njegovi partneri poslovaće i u Rediviumovim objektima planiranim u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa G&P Batteri Recicling Ltd (GPBR) i u Srbiji sa Metalfer Group .

Nacionalna asocijacija sistema za reciklažu baterija, osnovana 2010. godine, član je upravnog odbora Evropske asocijacije nacionalnih sistema za preuzimanje odgovornosti proizvođača za baterije i akumulatore – Eucobat i rumunski partner Reneosa –  najbolja nacionalna mreža za prikupljanje baterija u Evropi. Trenutno, udruženje ima preko 920 članova u Rumuniji i ima više od 5.000 sabirnih mesta širom zemlje.

Redivium Ltd je pionir u rešenjima za održive resurse, posvećen načinu na koji upravljamo i recikliramo kritične materijale, uključujući baterije iz električnih vozila.

Ecowes je osnovan 2017. godine u blizini Bukurešta. Kompanija je u početku reciklirala drvene palete, a od 2020. godine je diverzifikovala i proširila svoju delatnost na reciklažu otpadne električne i elektronske opreme.

Izvor : Green Forum

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!