Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoJapan gradi lanac snabdevanja mineralima za EV baterije u Africi

Japan gradi lanac snabdevanja mineralima za EV baterije u Africi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Japanska vlada planira da sarađuje sa tri afričke zemlje na razvoju lanaca snabdevanja kobaltom i drugim mineralima koji su ključni za pravljenje baterija za električna vozila.
Tokio će se udružiti sa Zambijom, Demokratskom Republikom Kongo i Namibijom kako bi proširili zajednička istraživanja u svakoj zemlji. Projekti bi trebali početi u toku godine.
Japan nastoji da diverzifikuje svoje izvore kritičnih minerala, uključujući litijum, kako bi poboljšao ekonomsku sigurnost i suprotstavio se rastućim kineskim investicijama u afričke zemlje.
Japanska organizacija za metale i energetsku bezbednost, državni istraživač resursa poznat kao JOGMEC, namerava uskoro da potpiše memorandum o razumevanju sa Zambijom. JOGMEC će takođe finalizovati planove rada sa Kongom i Namibijom na osnovu preliminarnih sporazuma koji su već postignuti sa dve zemlje.
Yasutoshi Nishimura, japanski ministar za ekonomiju, trgovinu i industriju, rekao je u utorak da će posetiti ove tri zemlje, zajedno sa Angolom i Madagaskarom, tokom svoje osmodnevne turneje po Africi koja će se završiti 13. avgusta. Potpisivanje memoranduma o razumevanju a ostali dogovori će se poklopiti sa planom puta.
Iako je JOGMEC aktivan u Zambiji, Kongu i Namibiji, nijedna japanska kompanija iz privatnog sektora nije ušla ni u jednu od tih zemalja da bi razvila rudarske projekte za kritične minerale zbog različitih rizika i velike količine potrebnog kapitala. Smatra se da vladini napori da se razviju resursi pomažu privlačenju privatnih investicija.
Japan i Zambija će početi da istražuju celu afričku zemlju, proširujući obim pretrage sa kobalta i bakra na nikl. Preko JOGMEC-a, Japan će obezbediti tehnologiju daljinskog otkrivanja za identifikaciju potencijalnih rudarskih lokacija pomoću satelitskih snimaka.
Tokio će održati konferenciju sa privatnim preduzećima o investicijama u rudarstvo.
Očekuje se da će prisustvovati japanske kompanije kao što su Nissan Motor i trgovačka kuća Hanva.
U Kongu, bakar i litijum će biti mete proširenih istraživanja. Centar za daljinsko
otkrivanje gradi se u zemlji uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju.
JOGMEC će biti među onima koji će pomoći u obuci ljudi na lokalnom nivou u
tehnologiji.
Za Namibiju, Japan će pristati na plan rada sa Epangelom, namibijskom državnom rudarskom kompanijom, koja želi da ojača lanac snabdevanja za retke zemlje i druge minerale.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!