Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoRana nikl-bakar-kobalt projekat

Rana nikl-bakar-kobalt projekat

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Metals One, istraživač metala baterija sa projektima u Severnoj Evropi, prijavio je pozitivne rezultate istraživanja iz svog projekta Rana nikl/bakar/kobalt u Norveškoj.
Kompanija je saopštila da je njen partner i operater na projektu, Kingsrose Mining, analizirao geofizička istraživanja Spartan MT na Ranbogen prospektu, otkrivajući 4 visoko perspektivne zone za masivnu mineralizaciju sulfida nikl-bakar-kobalt.
Istraživanja Spartan MT su identifikovala oblasti niske otpornosti/visoke provodljivosti, koje predstavljaju 4 potencijalne zone nikl-bakar-kobalt sulfida na prospektu Ranbogen u dužini od 1,8 km. Tri anomalije (Ranbogen 01, 02 i 04) bile su smeštene unutar piroksenitnih i peridotitnih litologija intruzije Rana.
U međuvremenu, Ranbogen 03 je bio strmo južni, veoma jak provodnik, lociran na bazalnom kontaktu između intruzije i gnajsa podnožja, za koji je poznato da sadrži provodne grafitne jedinice. Lokacija u podnožju intruzije je takođe veoma perspektivno okruženje za akumulaciju masivnih sulfida.
Tamo gde su se provodne anomalije proširile na površinu, pokazale su snažnu
korelaciju sa masivnom i rasprostranjenom nikl-bakar sulfidnom mineralizacijom
identifikovanom u istorijskom uzorkovanju kamenih strugotina. Cilj Ranbogen 02 je posebno bio u dobroj korelaciji sa istorijskim bušenjem, koje je dalo najbolji presek od 17,5m pri 0,53% Ni, 0,12% Cu i 0,05% Co sa 101m (SH004), uključujući 2,5m pri 1,13% Ni, 0,24% Cu, i 0,10% Co.
Gledajući unapred, u Ranbogenu su u toku elektromagnetna istraživanja na zemlji i u bušotinama kako bi se pomoglo detaljno ciljanje bušotina. Oprema za bušenje kompanije Metals One će početkom avgusta biti prebačena na helikopterski prenosni sistem i prebačena iz oblasti rudnika Bruvan u Ranbogen radi testiranja provodnih ciljeva.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!