Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoRana nikl-bakar-kobalt projekat

Rana nikl-bakar-kobalt projekat

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Metals One, istraživač metala baterija sa projektima u Severnoj Evropi, prijavio je pozitivne rezultate istraživanja iz svog projekta Rana nikl/bakar/kobalt u Norveškoj.
Kompanija je saopštila da je njen partner i operater na projektu, Kingsrose Mining, analizirao geofizička istraživanja Spartan MT na Ranbogen prospektu, otkrivajući 4 visoko perspektivne zone za masivnu mineralizaciju sulfida nikl-bakar-kobalt.
Istraživanja Spartan MT su identifikovala oblasti niske otpornosti/visoke provodljivosti, koje predstavljaju 4 potencijalne zone nikl-bakar-kobalt sulfida na prospektu Ranbogen u dužini od 1,8 km. Tri anomalije (Ranbogen 01, 02 i 04) bile su smeštene unutar piroksenitnih i peridotitnih litologija intruzije Rana.
U međuvremenu, Ranbogen 03 je bio strmo južni, veoma jak provodnik, lociran na bazalnom kontaktu između intruzije i gnajsa podnožja, za koji je poznato da sadrži provodne grafitne jedinice. Lokacija u podnožju intruzije je takođe veoma perspektivno okruženje za akumulaciju masivnih sulfida.
Tamo gde su se provodne anomalije proširile na površinu, pokazale su snažnu
korelaciju sa masivnom i rasprostranjenom nikl-bakar sulfidnom mineralizacijom
identifikovanom u istorijskom uzorkovanju kamenih strugotina. Cilj Ranbogen 02 je posebno bio u dobroj korelaciji sa istorijskim bušenjem, koje je dalo najbolji presek od 17,5m pri 0,53% Ni, 0,12% Cu i 0,05% Co sa 101m (SH004), uključujući 2,5m pri 1,13% Ni, 0,24% Cu, i 0,10% Co.
Gledajući unapred, u Ranbogenu su u toku elektromagnetna istraživanja na zemlji i u bušotinama kako bi se pomoglo detaljno ciljanje bušotina. Oprema za bušenje kompanije Metals One će početkom avgusta biti prebačena na helikopterski prenosni sistem i prebačena iz oblasti rudnika Bruvan u Ranbogen radi testiranja provodnih ciljeva.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

EK Resources-u odobrena kupovina španskog rudnika volframa

EK Resources je od Ministarskog saveta Španije dobio zeleno svetlo da kupi Saloro, špansku kompaniju za rudarstvo i vlasnika rudnika volframa Barruecopardo. Kompanija sada poseduje 100% rudnika nakon što je španska antimonopolska agencija odobrila dogovor. Ova akvizicija znači da je EK...

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!