Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoIzvori zlata u Dandijevim  rudnicima u Srbiji, Bugarskoj i Namibiji beleže odlične...

Izvori zlata u Dandijevim  rudnicima u Srbiji, Bugarskoj i Namibiji beleže odlične rezultate

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Predsednik i izvršni direktor kompanije Dandi, Dejvid Rej, rekao je da je uzbuđen zbog potencijala projekta Coka Rakita u Srbiji.

Nakon saopštenja za javnost u januaru 2023. u kojem je najavljeno otkriće visokog kvaliteta u Coka Rakiti, kompanija je nedavno saopštila da su aktivnosti bušenja ubrzane .

„Naši programi za proširenje bušenja na projektnom području Coka Rakita dobro napreduju, a mi smo na putu da isporučimo prvu procenu mineralnih resursa za projekat pre kraja 2023. godine“, rekao je Rae u saopštenju za javnost .

Supported by

Čoka Rakita se nalazi tri kilometra jugoistočno od ležišta zlata sa sedimentima i čini deo Timočkog magmatskog kompleksa u istočnoj Srbiji. Površinski otisak ocrtan je kombinacijom geohemije tla, mapiranja promena i geofizičkih potpisa.

Dandi je međunarodna kompanija za rudarstvo zlata sa sedištem u Kanadi sa operacijama u Bugarskoj, Namibiji, Ekvadoru i Srbiji. Kompanija je saopštila da očekuje da će 2023. proizvesti  od 245.000 do 290.000 unci zlata,kao i izmedju 26 i 31 milion funti bakra.

Njegovo poslovanje uključuje podzemni rudnik zlata i bakra Čelopeč u Bugarskoj, otvoreni rudnik zlata Ada Tepe u južnoj Bugarskoj i projekat zlata Timok ,u fazi razvoja, u Srbiji.

Specijalna topionica Cumeb u Namibiji prerađuje koncentrate iz operacije Čelopeč, koja je proizvela 44.463 unce zlata u trećem kvartalu, što je smanjenje od 6,0% u odnosu na treći kvartal 2022. Ada Tepe je proizvela 33.822 unce zlata u trećem kvartalu, 62% povećanje u odnosu na nivo od pre godinu dana.

Sa solidnim operativnim učinkom iz rudnika Čelopeč i Ada Tepe u trećem tromesečju i prvih devet meseci 2023. godine, DPM je na putu da ispuni svoje smernice za 2023. za obe svoje rudarske operacije, uključujući očekivanu proizvodnju zlata od 270.000 do 315.000 unci, proizvodnju bakra od 30 do 35 miliona funti, i sveobuhvatna cena od 700 do 860 dolara po prodatoj unci zlata.

Rej je rekao da je rekordni kvartalni učinak Ada Tepea omogućio kompaniji da generiše 180 miliona dolara slobodnog novčanog toka do danas, što je broj koji pokazuje kvalitet imovine kompanije i snagu njenih operativnih timova.

Dandi je saopštio da je završio ugovor o investicionoj proizvodnji za projekat Loma Largo u Ekvadoru i izdavanje naprednih dozvola za dalekovod od 69 kV.

Dandi je rekao da će nastaviti da napreduje u ažuriranoj studiji izvodljivosti nakon prethodno navedenog vremenskog okvira koji se završava 2023. godine kako bi se nastavile dodatne mogućnosti optimizacije i potencijalno uključili rezultati bušenja kada ove aktivnosti budu u mogućnosti da se nastave.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Retke zemlje i kritični materijali: Italija ima neiskorišćeno blago

Retke zemlje, grupa koja se sastoji od 17 hemijskih elemenata poznatih po svojim karakterističnim magnetnim, optičkim i električnim svojstvima, igraju ključnu ulogu u proizvodnji naprednih tehnologija kao što su solarni paneli, električne baterije, elektronski uređaji, turbine na vetar i...

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV. Planovi za EV...

Evropske ambicije čiste energije u svetu koji se menja

U eri sve manje globalizacije, hitnost obezbeđivanja stabilnih lanaca snabdevanja za strateške i kritične sirovine se povećala. Ovi materijali se sada pojavljuju kao okosnica naših modernih društava, slično ulozi koju su nekada igrali nafta i gas. Svet stoji na ivici...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!