Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoIzvori zlata u Dandijevim  rudnicima u Srbiji, Bugarskoj i Namibiji beleže odlične...

Izvori zlata u Dandijevim  rudnicima u Srbiji, Bugarskoj i Namibiji beleže odlične rezultate

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Predsednik i izvršni direktor kompanije Dandi, Dejvid Rej, rekao je da je uzbuđen zbog potencijala projekta Coka Rakita u Srbiji.

Nakon saopštenja za javnost u januaru 2023. u kojem je najavljeno otkriće visokog kvaliteta u Coka Rakiti, kompanija je nedavno saopštila da su aktivnosti bušenja ubrzane .

„Naši programi za proširenje bušenja na projektnom području Coka Rakita dobro napreduju, a mi smo na putu da isporučimo prvu procenu mineralnih resursa za projekat pre kraja 2023. godine“, rekao je Rae u saopštenju za javnost .

Supported by

Čoka Rakita se nalazi tri kilometra jugoistočno od ležišta zlata sa sedimentima i čini deo Timočkog magmatskog kompleksa u istočnoj Srbiji. Površinski otisak ocrtan je kombinacijom geohemije tla, mapiranja promena i geofizičkih potpisa.

Dandi je međunarodna kompanija za rudarstvo zlata sa sedištem u Kanadi sa operacijama u Bugarskoj, Namibiji, Ekvadoru i Srbiji. Kompanija je saopštila da očekuje da će 2023. proizvesti  od 245.000 do 290.000 unci zlata,kao i izmedju 26 i 31 milion funti bakra.

Njegovo poslovanje uključuje podzemni rudnik zlata i bakra Čelopeč u Bugarskoj, otvoreni rudnik zlata Ada Tepe u južnoj Bugarskoj i projekat zlata Timok ,u fazi razvoja, u Srbiji.

Specijalna topionica Cumeb u Namibiji prerađuje koncentrate iz operacije Čelopeč, koja je proizvela 44.463 unce zlata u trećem kvartalu, što je smanjenje od 6,0% u odnosu na treći kvartal 2022. Ada Tepe je proizvela 33.822 unce zlata u trećem kvartalu, 62% povećanje u odnosu na nivo od pre godinu dana.

Sa solidnim operativnim učinkom iz rudnika Čelopeč i Ada Tepe u trećem tromesečju i prvih devet meseci 2023. godine, DPM je na putu da ispuni svoje smernice za 2023. za obe svoje rudarske operacije, uključujući očekivanu proizvodnju zlata od 270.000 do 315.000 unci, proizvodnju bakra od 30 do 35 miliona funti, i sveobuhvatna cena od 700 do 860 dolara po prodatoj unci zlata.

Rej je rekao da je rekordni kvartalni učinak Ada Tepea omogućio kompaniji da generiše 180 miliona dolara slobodnog novčanog toka do danas, što je broj koji pokazuje kvalitet imovine kompanije i snagu njenih operativnih timova.

Dandi je saopštio da je završio ugovor o investicionoj proizvodnji za projekat Loma Largo u Ekvadoru i izdavanje naprednih dozvola za dalekovod od 69 kV.

Dandi je rekao da će nastaviti da napreduje u ažuriranoj studiji izvodljivosti nakon prethodno navedenog vremenskog okvira koji se završava 2023. godine kako bi se nastavile dodatne mogućnosti optimizacije i potencijalno uključili rezultati bušenja kada ove aktivnosti budu u mogućnosti da se nastave.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Strickland Metals preuzima srpski projekat zlata Rogozna

Strickland Metals Ltd je najavio svoj naredni projekat Rogozna , što predstavlja značajan korak za jačanje pozicije u globalnom rudarskom okruženju. Smešten u okviru Tetijanskog metalogenog pojasa u Srbiji, projekat ima veliki potencijal da postane jedno od najvećih svetskih...

Ministarstvo rudarstva Srbije odbilo zahtev kompanije Ziđin za produženje licence za upravljanja otpadom

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije odbilo je zahtev kineske kompanije Ziđin Mining za produženje dozvole za rukovanje rudarskim otpadom. Licenca za upravljanje rudarskim otpadom je istekla 31. decembra 2022. godine, a ministarstvo je odbilo zahtev za produženje u novembru...

Predsednik Eurometauk-a poziva na hitnu primenu EU Zakona o kritičnim sirovinama

Evangelos Mitilineos, predsednik Eurometauk-a, smatra da je neophodna hitna primena Zakona o kritičnim sirovinama kako bi se osigurala sposobnost Evrope da uspešno upravlja energetskom i digitalnom tranzicijom. Mitilineos naglašava potrebu za brzim delovanjem kako bi se ispunili ambiciozni ciljevi,...
error: Content is protected !!