Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoInfiniti podneo zahtev za prava na rudarenje litijuma u ​​Španiji

Infiniti podneo zahtev za prava na rudarenje litijuma u ​​Španiji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Infiniti je zvanično podneo zahtev lokalnoj vladi Ekstremadure za pravo na iskopavanje litijuma i uspostavljanje postrojenja za konverziju na svom projektu u San Hozeu u Španiji.

Kompanija kaže da je podnela zahtev za koncesiju za eksploataciju (ECA) regionalnoj vladi Ekstremadure i njenom odeljenju za rudnike. ECA uključuje prava na iskopavanje litijuma i razvoj pratećeg postrojenja za hemijsku konverziju litijuma.

Obezbeđivanje hemijske konverzije na licu mesta moglo bi da omogući kompaniji da isplativo isporuči krajnji proizvod veće vrednosti na tržište električnih vozila .

Supported by

Infiniti-jevo podnošenje relevantne dokumentacije pokreće administrativni proces i uključuje naknadnu procenu održivog resursa u San Hozeu od strane odeljenja za rudnike Ekstremadure.

ECA podnošenje je obavljeno u roku od godinu dana od dobijanja dozvole za istraživanje kompanije u Ekstremaduri i uključuje višestepeni proces koji podrazumeva kontinuiranu interakciju sa regionalnom vladom.

Iz Infiniti-ja kažu da će se kontinuirana saradnja sa vladom i relevantnim odeljenjima nastaviti tokom celog procesa i očekuje se da će uključiti niz pregleda i javnih konsultacija. Dalja dokumentacija, uključujući veoma važnu aplikaciju za rudarsku dozvolu, pored onih za životnu sredinu, rehabilitaciju i finansije, biće deo procesa.

Kompanija kaže da će nastaviti da se konsultuje sa lokalnim i regionalnim zainteresovanim stranama tokom ECA perioda.

Vlada Ekstremadure je ranije otkrila stimulativne mere kako bi potvrdila svoju posvećenost litijumskim projektima u regionu i obezbedila zakonske garancije kako bi pomogla da se izgladi put za preradu toliko traženog kritičnog metala za baterije.

Objave su usledile nakon što je Ustavni sud Španije izjavio da veruje da je eksploatacija mineralnih resursa litijuma na teritoriji Ekstremadure u najboljem interesu te oblasti. To sugeriše da će podržati poslovanje sa litijumom koji se razvija u ovoj oblasti.

San Hoze ispunjava uslove i može se kvalifikovati kao projekat od opšteg i regionalnog interesa prema Ektremadurinoj „PREMIA“ klasifikaciji projekata koja je dizajnirana da ubrza aplikacije. Takve prijave procenjuje relevantno odeljenje na osnovu pruženih ekonomskih koristi i mogu dovesti do ubrzanog izdavanja dozvola ako budu uspešne.

Španska vlada je ranije označila projekat kao „stratešku prednost“ i resurs ove veličine bi igrao ključnu ulogu u formiranju pouzdanog lanca snabdevanja baterijama u EU i obezbedio dostupnost potrebnih kritičnih minerala potrebnih za prelazak na električna vozila.

Izvor :Miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!