Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoHispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija.

Imanje je zvanično poznato kao: “C.E. SEGOVIANA OESTE” i sastoji se od 5 km2 (500 hektara) koje se sastoji od 16 rudarskih zahteva. Imanje datira još iz rimskog doba sa mnogim karakteristikama koje se sastoje od lokacija za rukovanje mineralima i lako dostupnih dokaza bušotina.

Hispanija je stekla imovinu Otero likvidacijom Siemcalse, bivšeg mineralnog preduzeća u vlasništvu administracije Kastilje i Leona. Hispania je uspela da nastavi brzo i dobila je ponudu za Otero po ceni od nešto manje od 1.000.000 kanadskih dolara.

Supported by

“Izuzetno smo srećni što smo stekli nekretninu kvaliteta Otero. Ja lično znam za nekretninu već neko vreme i drago mi je što znam da je Siemcalsa bila otvorena za primanje ponuda za nju krajem prošle godine,” prokomentarisao je Norm Bruster, Izvršni direktor Hispanije.

Hispania je završila pregovore i sada je formalno stekla imovinu. „Imovina Otero ima sposobnost da bude neverovatna prilika, o čemu svedoči njena istorija, koja datira još iz rimskih perioda. Radujemo se radu na ovom imanju bogatom bakrom, cinkom, srebrom i saradnji sa našim lokalnim zainteresovanim stranama u Španiji koji su podržavaju našu akviziciju“, prokomentarisao je gospodin Bruster.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!