Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoHeraeus Remloy pokreće reciklažu magneta za održivo upravljanje resursima

Heraeus Remloy pokreće reciklažu magneta za održivo upravljanje resursima

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kako potražnja za magnetima nastavlja da raste u različitim industrijama, potreba za održivim metodama proizvodnje postala je najvažnija. Sa Kinom koja dominira na 98 odsto tržišta, smanjenje zavisnosti od uvoza postalo je strateški imperativ.

Obećavajuće rešenje leži u recikliranju uređaja za obnavljanje vrednih komponenti, kao što su magneti neodimijum-gvožđe-bor. Međutim, uprkos ogromnom potencijalu, manje od jednog procenta ovih magneta se trenutno reciklira.

Prepoznajući to, Heraeus je, preko svog ogranka Remloy, pokrenuo revolucionarno postrojenje za reciklažu magneta retkih zemalja. Ovaj inovativni objekat, koji se nalazi u Biterfeld-Wolfenu, Saksonija-Anhalt, koristi novi proces koji ne samo da obezbeđuje visokokvalitetne krajnje proizvode već i drastično smanjuje potrošnju resursa u poređenju sa primarnim proizvodnim metodama.

Supported by

Sa kapacitetom prerade od 600 tona godišnje, postrojenje ima potencijal da je udvostruči na 1.200 tona. Heraeus procenjuje da bi se preko 30 odsto evropske potražnje za magnetima moglo zadovoljiti reciklažom.

Ovaj razvoj je posebno značajan za Evropu, gde rudarstvo retkih zemalja praktično ne postoji. Dok EU Zakon o kritičnim sirovinama ima za cilj da reši ovo pitanje postavljanjem kvota za reciklažu i promovisanjem domaćeg rudarstva, birokratske prepreke trenutno ometaju napredak.

Pionirska inicijativa Heraeus Remloi-a predstavlja ključni korak ka postizanju održivosti u upravljanju resursima, nudeći održivo rešenje za smanjenje zavisnosti od inostranog uvoza i promovisanje cirkularne ekonomije unutar industrijskog pejzaža regiona.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....

Srbija: Projekat Jadar očekuje zeleno svetlo posle izbora

Odmah po okončanju lokalnih izbora, zakazanih za 2. jun, aktuelna vlast u Srbiji će početi da propagira kopanje litijuma u Jadru iako će tako nešto izazvati veliki otpor građana, smatra domaća stručna javnost. Kopanje litijuma na našim prostorima je, bar...

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...
error: Content is protected !!