Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEuropean Lithium potpisuje ugovor sa Obeikan Group-om za fabriku za preradu hidroksida...

European Lithium potpisuje ugovor sa Obeikan Group-om za fabriku za preradu hidroksida u Saudijskoj Arabiji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Evropski litijum je potpisao obavezujući sporazum za zajednički razvoj i rad fabrike za preradu u Saudijskoj Arabiji sa grupom Obeikan za pretvaranje litijum koncentrata u litijum hidroksid.

Zajedničko preduzeće (JV) 50:50 biće usmereno na razvoj, izgradnju, puštanje u rad i rad postrojenja za konverziju koncentrata litijum spodumena iz Wolfsberga u Evropi, prvog potpuno dozvoljenog rudnika litijuma u ​​Evropi, koji se nalazi u Koruškoj, 270 km južno od Beča.

Supported by

Predložena zajednička kompanija će nastojati da ima ekskluzivno pravo na kupovinu spodumena iskopanog iz trenutnog resursa u Volfsberg zoni 1, a očekuje se da će postrojenje biti razvijeno tako da ispuni minimalni početni kapacitet i specifikacije proizvoda zasnovane na obavezujućem dugoročnom ugovoru o snabdevanju kompanije sa BMV.

Pod uslovom uspešnog puštanja u rad fabrike, EUR će prodati koncentrat litijum spodumena kompaniji JV po sniženoj stopi sa najnižom cenom od 3.000 dolara po toni i gornjom cenom od 7.000 dolara po toni tokom životnog veka trenutnog resursa Wolfsberg rudnika.

Tonz Sage, predsednik EUR-a, rekao je da se očekuje da će novo postrojenje, kada počne da radi, značajno smanjiti troškove energije i doneti uštede u operativnim troškovima, pored nižih kapitalnih troškova, za operacije u Wolfsbergu.

„Ovaj strateški korak u partnerstvu sa Obeikanom utire put za značajne uštede Opek-a, uključujući značajno smanjene troškove energije i finansiranja, i mnogo nižu stopu oporezivanja“, rekao je Sage u saopštenju za javnost.

„Radujemo se napredovanju naših planova da iskoristimo najnoviju tehnologiju u razvoju postrojenja najvišeg kvaliteta i efikasnosti, čime ćemo ojačati ekonomiju Wolfsberga i naše buduće projekte.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!