Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuropean Lithium potpisuje ugovor sa Obeikan Group-om za fabriku za preradu hidroksida...

European Lithium potpisuje ugovor sa Obeikan Group-om za fabriku za preradu hidroksida u Saudijskoj Arabiji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Evropski litijum je potpisao obavezujući sporazum za zajednički razvoj i rad fabrike za preradu u Saudijskoj Arabiji sa grupom Obeikan za pretvaranje litijum koncentrata u litijum hidroksid.

Zajedničko preduzeće (JV) 50:50 biće usmereno na razvoj, izgradnju, puštanje u rad i rad postrojenja za konverziju koncentrata litijum spodumena iz Wolfsberga u Evropi, prvog potpuno dozvoljenog rudnika litijuma u ​​Evropi, koji se nalazi u Koruškoj, 270 km južno od Beča.

Supported by

Predložena zajednička kompanija će nastojati da ima ekskluzivno pravo na kupovinu spodumena iskopanog iz trenutnog resursa u Volfsberg zoni 1, a očekuje se da će postrojenje biti razvijeno tako da ispuni minimalni početni kapacitet i specifikacije proizvoda zasnovane na obavezujućem dugoročnom ugovoru o snabdevanju kompanije sa BMV.

Pod uslovom uspešnog puštanja u rad fabrike, EUR će prodati koncentrat litijum spodumena kompaniji JV po sniženoj stopi sa najnižom cenom od 3.000 dolara po toni i gornjom cenom od 7.000 dolara po toni tokom životnog veka trenutnog resursa Wolfsberg rudnika.

Tonz Sage, predsednik EUR-a, rekao je da se očekuje da će novo postrojenje, kada počne da radi, značajno smanjiti troškove energije i doneti uštede u operativnim troškovima, pored nižih kapitalnih troškova, za operacije u Wolfsbergu.

„Ovaj strateški korak u partnerstvu sa Obeikanom utire put za značajne uštede Opek-a, uključujući značajno smanjene troškove energije i finansiranja, i mnogo nižu stopu oporezivanja“, rekao je Sage u saopštenju za javnost.

„Radujemo se napredovanju naših planova da iskoristimo najnoviju tehnologiju u razvoju postrojenja najvišeg kvaliteta i efikasnosti, čime ćemo ojačati ekonomiju Wolfsberga i naše buduće projekte.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Skladištenje energije kao čista alternativa regionima sa intenzivnim ugljenikom

Skladištenje energije je posebno važno za regione sa intenzivnim upotrebom uglja i emisijom ugljenika, jer pruža čistiju alternativu tradicionalnim termoelektranama na fosilna goriva. Kako se fosilna goriva postepeno gase, javlja se  potreba za alternativnim metodama. Skladištenje energije može da...

Komparativna analiza tehnologija baterija za skladištenje energije

Baterije igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju kratkoročne fleksibilnosti energetskog sistema, nudeći prednosti kao što su geografska fleksibilnost i fleksibilnost veličine. Za razliku od nekih drugih sistema za skladištenje, kao što je pumpna hidroakumulacija, baterije ne zahtevaju specifične uslove, što...

Uloga obnovljivog vodonika u skladištenju energije i dekarbonizaciji

Obnovljiva električna energija se može efikasno skladištiti pretvaranjem u obnovljivi vodonik ili amonijak kroz proces elektrolize. Ova goriva se mogu direktno koristiti u različitim sektorima krajnje upotrebe ili skladištiti za kasniju konverziju nazad u električnu energiju. Kada se proizvodi...
error: Content is protected !!