Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoHispania Resources završila posetu osnovnom skladištu u Siemkalsi, Salamanka, Španija

Hispania Resources završila posetu osnovnom skladištu u Siemkalsi, Salamanka, Španija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Hispania Resources Inc. je nedavno posetila centralno skladište Siemcalsa u Salamanci. U okviru nedavno objavljene transakcije za kupovinu imovine Lumbralesa, kompanija je dobila pristup ovom objektu. Tokom boravka u objektu kompanija je nabavila razne izveštaje, mape i odeljke koji se odnose na imovinu Lumbrales.

Osoblje kompanije u Španiji i Kanadi, uz pomoć ovog materijala, trenutno priprema program rada za revitalizaciju rudnika Mari Tere koji je poslednji put zvanično radio 198586, pre nego što ga je Siemcalsa preuzela 2007. godine. Cene metala su dovele do zatvaranja ovog rudnika koji je ostao neaktivan sve dok ga nije kupila Siemkalsa, a potom i Hispanija.

Supported by

Nadalje, 28. maja održani su regionalni i lokalni izbori širom Španije. U gradu Puebla de la Reina, gde se nalazi dozvola kompanije Herrerias, objavljeno je da je pobednik izbora za gradonačelnika Ana Marija Redondo Vilar koja je vraćena na funkciju na sledeće 4 godine.

„Želimo da čestitamo gradonačelnici Ani Mariji Redondo Vilar na ponovnom izboru. Na nedavnim sastancima sa gradonačelnicom Anom Marijom Redondo Vilar, ona je ponovila svoju posvećenost da vidi produženje dozvole Herrerias i da vidi kako Hispanija vrati posao na ovaj bivši braunfild projekat koji je bio u vlasništvu IGME.

U razgovoru sa gradonačelnicom Anom Marijom Redondo Vilar, „cenimo njenu podršku i preneli smo našu posvećenost radu sa njom, njenim timom i gradom Puebla de la Reina na vraćanju poslova u region, na ekološki svestan i podržavajući način, u skladu sa sa našom posvećenošću snažnoj ESG platformi i prisustvu“, komentariše Norman Bruster, glavni izvršni direktor ili Hispania.

 

O Hispania Resources Inc.

 

Hispania Resources Inc. je kompanija za istraživanje minerala fokusirana na mogućnosti rudarenja u Španiji. Hispania je trenutno fokusirana na razvoj dugoročnog rudarskog potencijala svojih osnovnih sredstava, imanja Puebla de la Reina („PBR“) obogaćenog cinkom, bakrom i olovom u niskorizičnom i istorijskom rudarskom okrugu Ekstremadura u jugozapadnoj Španiji, kao i projekat Mari Tere u Lumbralesu. Hispania, preko svoje podružnice, La Joia, sklopila je kupoprodajni ugovor sa Auplatom S.A. radi sticanja 100% udela u imovini PBR-a i stekla je imovinu Lumbrales.

Menadžment Hispanije sadrži veterane industrije koji imaju više od 120 godina iskustva u istraživanju minerala i proizvodnji u više jurisdikcija i uspešno su upravljali više međunarodnih rudarskih kompanija. Ovo uključuje Španiju, gde je deo tima bio odgovoran za osnivanje i izgradnju Iberian Resources-a, uz stalnu podršku lokalnih i regionalnih vlada, uključujući dobro razvijenu i sofisticiranu transportnu i rudarsku infrastrukturu.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...

EU i partneri podstiču globalnu saradnju na polju kritičnih sirovina

Novi globalni forum ima za cilj da unapredi saradnju na polju kritičnih sirovina neophodnih za zelenu i digitalnu tranziciju sveta. Predvođenom Evropskom unijom i njenim partnerima, forumu su pristupile četiri nove članice, uključujući zemlje bogate mineralima poput Kazahstana i...

Pokretanje održivog upravljanja resursima u Kornvolu kroz UNRMS inicijativu

Kornvol, Ujedinjeno Kraljevstvo, je pionir u revolucionarnom pristupu upravljanju resursima za projekte kritičnih sirovina. Usvajanjem Sistema za upravljanje resursima Ujedinjenih nacija (UNRMS), region unapređuje svoj pristup vađenju, preradi i održivosti resursa. URMS ima za cilj da uskladi ekonomski razvoj,...
error: Content is protected !!