Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuropean lithium je udvostručio otisak Wolfsberga

European lithium je udvostručio otisak Wolfsberga

Supported byspot_img
Supported byspot_img

European lithium je udvostručio otisak svog vodećeg projekta Wolfsberg u Austriji nakon što je kupio šest novih rudarskih dozvola i produžio tri postojeće.
Ove nove licence pokrivaju rudarsko polje Barbara, jedno od nekoliko rudarskih polja koje je kompanija prethodno identifikovala u svojoj Definitivnoj studiji izvodljivosti (DFS) za njihov potencijal za eksploataciju u budućnosti.
Barbara se nalazi u blizini postojećeg rudarskog polja Andreas u evropskom litijumu, koje sadrži 11 rudarskih dozvola, od kojih je jedna produžena.
Preostale dve produžene licence pokrivaju novododeljeno polje Barbara.

Fokusiranje na Evropu za otključavanje vrednosti

Supported by

Wolfsberg litijumska projekat kompanija koja ima 12,88Mt klasifikovanog 1% Li2O resursa, obezbeđenu dozvolu za rudarstvo, DFS koji naglašava njegovu ekonomsku održivost i obavezujući ugovor o otkupu sa vrhunskim proizvođačem automobila, predmet je transakcije sa Sizzle Acquisition Corp za koji se očekuje da će tek otključati pravu vrednost.
Prema sporazumu, podružnica European Lithium AT u potpunom vlasništvu European Lithium AT, koja drži 100% Wolfsberga, će se spojiti sa Sizzle-om i formirati Critical Metals Corp.
Kada se ovo završi, evropski litijum će biti izdat sa akcijama u vrednosti od 750 miliona dolara u CRML-u, što mu takođe daje većinski udeo u novoj kompaniji.
CRML će takođe imati 20% udela u projektima Weinebene i istočnih Alpa koje trenutno drži evropski Lithium.

Evropski „prvi lokalni proizvođač litijuma za baterije“

„Dodeljivanje ovih dozvola za rudarstvo dodatno učvršćuje naše uverenje da će
Wolfsberg biti prvi lokalni proizvođač litijuma za baterije u Evropi koji će podstaći
tranziciju zelene energije“, rekao je predsednik Toni Sage. „Projekat Wolfsberg ima koristi od robusne i zrele rudarske industrije Austrije koja odražava mnoge ciljeve predloženog EU Zakona o kritičnim sirovinama, uključujući ubrzanje za kritične projekte poput našeg.
Glavni izvršni direktor Dietrich Wanke dodao je da dodeljivanje novih licenci za
rudarstvo i produženja licenci pružaju kompaniji značajnu prednost rudarskim
operacijama u budućnosti.

Evropi je potreban lokalni litijum

Evropa se suočava sa krizom domaće proizvodnje sirovina za niz kritičnih minerala koji su joj potrebni za električna vozila, proizvodnju čiste energije i druge tehnologije, što ju je navelo da donese zakon koji ima za cilj da učini samopouzdanijim u rudarstvu, preradi i reciklaži 34 takva minerala.
Litijum je prirodno jedan od tih minerala, što znači da je Wolfsberg projekat kompanije savršeno pozicioniran da ima koristi od podrške za pristup finansijama i kraćih vremenskih okvira za izdavanje dozvola kada se jednom odabere kao strateški projekat.

Tekući i budući rad

Kompanija je sprovela dalje interne studije kako bi procenila tehničke i komercijalne uticaje izmeštanja fabrike hidroksida u Saudijsku Arabiju na osnovu rezultata DFS-a.
Takođe nastavlja da radi na optimizaciji protoka u koncentratoru kako bi se povećali nivoi koncentrata spodumena sa ciljem da se smanji potrošnja energije dok se unapredi završetak Sizzle transakcije.
Nezavisno od toga, European Lithium nastavlja da sarađuje sa istraživačkom grupom sa Univerziteta u Gracu na razvoju lokalne proizvodnje litijum hidroksida iz recikliranih litijum-jonskih baterija.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!