Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining - zajednica podržava projekat Rovina Valley

Euro Sun Mining – zajednica podržava projekat Rovina Valley

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kompanija Euro Sun Mining Inc (TSKS:ESM, OTC:CPNFF) saopštila je da je određen novi sudski datum za ročište u vezi sa suspenzijom njene ekološke dozvole za projekat Rovina Valley u Rumuniji.

Prethodni sudski datumi su odloženi, ali kompanija ostaje optimistična u pogledu pozitivnog ishoda.

Supported by

Prema Euro Sun-u, kanadskoj resursnoj kompaniji, predsednik okruga Hunedoara je istakao strateški značaj projekta u smislu otvaranja novih radnih mesta i uloge vlade u obezbeđivanju njegovog napretka.

„Nakon što smo u poslednje dve nedelje prisustvovali sastancima sa predstavnicima lokalnih vlasti, uvereni smo u njihovu podršku budućim projektima jer oni u potpunosti razumeju važnost uticaja projekata na razvoj područja“, rekao je izvršni direktor Euro Sun Grant Sboros rekao je investitorima.

Dolina Rovina je drugo najveće nalazište bakra i zlata u Evropi. Euro Sun ima za cilj da minimizira uticaj na životnu sredinu izbegavanjem upotrebe cijanida i mokre jalovine.

„Nedavna odlaganja koja ometaju početak ovog uzbudljivog projekta za Rumuniju su očigledno bila nesrećna i frustrirajućaza sve. Ipak, ostajemo uzbuđeni i odlučni u realizaciji ovog projekta u korist Rumunije i celog regiona“, rekao je Sboros.

Izvršni direktor je rekao akcionarima da projekat ima podršku lidera zajednice i nazvao ga „primerom svetske klase kako su se zajednice udružile da osmisle i planiraju bolju budućnost“.

Dolina Rovina staviće Rumuniju u centar evropske tranzicije zelene energije, dodao je Sboros.

Novi sudski termin zakazan je za 29. septembar 2023. godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ruralne zajednice protiv iskopavanja litijuma u Portugaliji

Porodica Aide Fernandes generacijama živi u selu smeštenom u severnim planinama Portugala. Ovde su se bavili stokom i uzgajali grožđe u bujnim zelenim poljima. Zatim su usledili šumski požari 2010. godine, simbol klimatskih promena koje muče Evropu. Ipak, tokom...

Srbija se suočava sa dilemom oko ekstrakcije litijuma zbog zabrinutosti za životnu sredinu

Nakon što je Evropska komisija najavila pregovore u vezi sa memorandumom o kritičnim sirovinama, pokretanje teme o ekstrakciji litijuma u ​​Srbiji ponovo izaziva strah među njenim građanima. Uprkos glasnom protivljenju rudarstvu litijuma, posebno u pogledu potencijalnih ekoloških katastrofa, Maroš Šefčovič,...

Zbog čega Rio Tinto lobira za priključenje Srbije EU

Koliko god poriv glavne zastupnice Rio Save da negira lobističke aktivnosti Rio Tinta izgledao uzaludan spram zvanične evidencije EU, bolju taktiku verovatno nije mogla da odabere. Jer niti može da objasni kako je pristupanje Srbije EU sopstveni interes kompanije...
error: Content is protected !!