Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining - zajednica podržava Rovina Valley pre novog datuma saslušanja

Euro Sun Mining – zajednica podržava Rovina Valley pre novog datuma saslušanja

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kompanija Euro Sun Mining Inc (TSKS:ESM, OTC:CPNFF) saopštila je da je određen novi sudski datum za ročište u vezi sa suspenzijom njene ekološke dozvole za projekat Rovina Valley u Rumuniji.

Prethodni sudski datumi su odloženi, ali kompanija ostaje optimistična u pogledu pozitivnog ishoda.

Supported by

Prema Euro Sun-u, kanadskoj resursnoj kompaniji, predsednik okruga Hunedoara je istakao strateški značaj projekta u smislu otvaranja novih radnih mesta i uloge vlade u obezbeđivanju njegovog napretka.

„Nakon što smo u poslednje dve nedelje prisustvovali sastancima sa predstavnicima lokalnih vlasti, uvereni smo u njihovu podršku budućim projektima jer oni u potpunosti razumeju važnost uticaja projekata na razvoj područja“, rekao je izvršni direktor Euro Sun Grant Sboros rekao je investitorima.

Dolina Rovina je drugo najveće nalazište bakra i zlata u Evropi. Euro Sun ima za cilj da minimizira uticaj na životnu sredinu izbegavanjem upotrebe cijanida i mokre jalovine.

„Nedavna odlaganja koja ometaju početak ovog uzbudljivog projekta za Rumuniju su očigledno bila nesrećna i frustrirajućaza sve. Ipak, ostajemo uzbuđeni i odlučni u realizaciji ovog projekta u korist Rumunije i celog regiona“, rekao je Sboros.

Izvršni direktor je rekao akcionarima da projekat ima podršku lidera zajednice i nazvao ga „primerom svetske klase kako su se zajednice udružile da osmisle i planiraju bolju budućnost“.

Dolina Rovina staviće Rumuniju u centar evropske tranzicije zelene energije, dodao je Sboros.

Novi sudski termin zakazan je za 29. septembar 2023. godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska strateška transformacija u upravljanju kritičnim sirovinama

Nedavni privremeni sporazum Saveta i Evropskog parlamenta o povećanju snabdevanja kritičnim sirovinama predloženim Zakonom o kritičnim sirovinama najavljuje ključni napredak u evropskoj strategiji sirovina. Čekajući formalno usvajanje, ovaj sporazum je svedočanstvo posvećenosti Evropske unije da transformiše svoju zavisnost od...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Energetska tranzicija sa novim EITI standardom

Promene u globalnom energetskom pejzažu predstavljaju i prilike i izazove za zemlje koje se oslanjaju na ekstraktivni sektor. Za zemlje koje proizvode naftu, gas i ugalj, postoji neizvesnost u pogledu dugoročne održivosti projekata i potencijalnog pada državnih prihoda. Za...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!