Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining - zajednica podržava Rovina Valley pre novog datuma saslušanja

Euro Sun Mining – zajednica podržava Rovina Valley pre novog datuma saslušanja

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kompanija Euro Sun Mining Inc (TSKS:ESM, OTC:CPNFF) saopštila je da je određen novi sudski datum za ročište u vezi sa suspenzijom njene ekološke dozvole za projekat Rovina Valley u Rumuniji.

Prethodni sudski datumi su odloženi, ali kompanija ostaje optimistična u pogledu pozitivnog ishoda.

Supported by

Prema Euro Sun-u, kanadskoj resursnoj kompaniji, predsednik okruga Hunedoara je istakao strateški značaj projekta u smislu otvaranja novih radnih mesta i uloge vlade u obezbeđivanju njegovog napretka.

„Nakon što smo u poslednje dve nedelje prisustvovali sastancima sa predstavnicima lokalnih vlasti, uvereni smo u njihovu podršku budućim projektima jer oni u potpunosti razumeju važnost uticaja projekata na razvoj područja“, rekao je izvršni direktor Euro Sun Grant Sboros rekao je investitorima.

Dolina Rovina je drugo najveće nalazište bakra i zlata u Evropi. Euro Sun ima za cilj da minimizira uticaj na životnu sredinu izbegavanjem upotrebe cijanida i mokre jalovine.

„Nedavna odlaganja koja ometaju početak ovog uzbudljivog projekta za Rumuniju su očigledno bila nesrećna i frustrirajućaza sve. Ipak, ostajemo uzbuđeni i odlučni u realizaciji ovog projekta u korist Rumunije i celog regiona“, rekao je Sboros.

Izvršni direktor je rekao akcionarima da projekat ima podršku lidera zajednice i nazvao ga „primerom svetske klase kako su se zajednice udružile da osmisle i planiraju bolju budućnost“.

Dolina Rovina staviće Rumuniju u centar evropske tranzicije zelene energije, dodao je Sboros.

Novi sudski termin zakazan je za 29. septembar 2023. godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Ionic-ova fabrika za reciklažu magneta u Belfastu izaziva globalno interesovanje

IonicRE ima ambiciozan 18-mesečni plan proizvodnje koji se proteže do trećeg kvartala 2025. Fabrika ima za cilj da obezbedi sigurne i održive alternative za okside retkih zemnih magneta (REO) uz ublažavanje rizika koji se obično povezuje sa novim...

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...
error: Content is protected !!