Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoVast Resources prikuplja 1,7 miliona funti, očekuje se kapacitet na ploči sa imenima u Baita Plai-u...

Vast Resources prikuplja 1,7 miliona funti, očekuje se kapacitet na ploči sa imenima u Baita Plai-u u trećem kvartalu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Vast Resources, rudarska kompanija koja ima projekte u Rumuniji, Tadžikistanu i Zimbabveu, objavila je da je prikupila 1,7 miliona funti bruto plasiranjem 486 miliona akcija po ceni od 0,35 penija po akciji, što predstavlja popust od 13% na cenu na zatvaranju u četvrtak. Plasiranje je obavio Vastov broker AxisCapital Markets.

Vast je rekao da će iskoristiti gotovinu od plasiranja za obrtni kapital, kako bi osigurao da može da ispuni svoje trenutne korporativne obaveze u Rumuniji, da premosti sve nepredviđene operativne troškove i da finansira dalje kapitalne troškove proširenja i tekući program bušenja i troškove razvoja rudnika u svoj polimetalni rudnik Baita Plai u Rumuniji.

Supported by

Vast je takođe ponovio svoju najavu od 4. jula u vezi sa vraćanjem istorijskog paketa od 129.400 neobrađenih dijamanata koji se čuvaju u Rezervnoj banci Zimbabvea, nakon naloga Visokog suda u Vastovu korist. Kompanija će nastavitivezu sa odgovarajućim organizacijama u vezi sa procedurom primopredaje. Međutim, kako ne postoji precizan vremenski okvir za oporavak, prikupljanje sredstava je bilo neophodno da bi se VAST-u pružila dovoljna likvidnost.

Što se tiče duga, kao što je ranije najavljeno, Vast je u razgovorima sa Mercuria Energy Trading SA i AlphaInvestments SARL o daljem produženju otplate duga u ukupnom iznosu od oko 8,4 miliona dolara. Vast je rekao da će dati dalje saopštenje kada se diskusije završe.

Vodeći proizvod kompanije Baita Plai Polimetallic u Rumuniji takođe čeka izveštaj o proizvodnji za drugi kvartal 2023, koji se očekuje u narednim nedeljama, sa detaljima o rezultatima iz njenog programa bušenja. Vast je rekao da je operativna rentabilnost postignuta u junu 2023. i da se sada očekuje da će kapacitet tablice biti ispunjen u trećem kvartalu, a ne u prvoj polovini 2023.

Najnoviji tehnički izveštaj Baite Plai-a bio je pozitivan, potkrepljujući potencijal za nadogradnju resursa nakon snažnih izveštaja o proizvodnji u četvrtom kvatralu 2022 i prvom kvartalu 2023. godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska potraga za kritičnim sirovinama

Vaš mobilni ih ima. Vaš laptop takođe. Verovatno su i u četkici za zube koju ste koristili jutros. E-skuteri su ih puni,kao i električni automobili. Retke zemlje i drugi minerali su neophodni za vetroelektrane i solarne instalacije, odbranu i za...

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Ulaganje u održivost: Aurubis optimizuje preradu šljake u Bugarskoj

Aurubis AG, vodeći globalni dobavljač obojenih metala i jedan od najvećih reciklera bakra u svetu, ulaže oko 46 miliona evra u poboljšanje prerade šljake na svojoj lokaciji u Bugarskoj. Puštanje u rad planirano je za 2026. godinu. Pre svega, projekat...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!