Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining prodaje tantijeme NSR na svom projektu Rovina Valley u...

Euro Sun Mining prodaje tantijeme NSR na svom projektu Rovina Valley u Rumuniji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Iz Euro Sun Mining Inc su objavili da je sklopljen ugovor o neto povratu naknade za topionicu (NSR) sa određenim kupcima (vlasnicima) za svoj projekat Rovina Valley u Rumuniji.
Kompanija za istraživanje i razvoj resursa saopštila je da je vlasnik stekao rentu od 1,0% NSR-a za 4,0 miliona kanadskih dolara, pri čemu je 2,0 miliona kanadskih dolara isplaćeno na datum sporazuma, a ostatak će biti uplaćen u roku od devet meseci.
Euro Sun je napomenuo da ima pravo, u ime vlasnika, da proda autorsku naknadu kupcu treće strane uz minimalne kupovne cene od strane te treće strane.
Dodao je da ukoliko kompanija iskoristi pravo na prodaju tantijema, saglasna je da vlasniku dodeli 0,5% NSR tantijema na sav bakar proizveden na imanju.
Takođe, Euro Sun je naveo da je u vezi sa prodajom tantijema, kompanija vlasniku dodelila 32 miliona običnih varantskih prava, koji stiču samo po osnovu korišćenja prava na prodaju autorske naknade.
Svaki varant će vlasniku dati pravo da stekne jednu dodatnu običnu akciju kompanije po ceni od 0,125 C$ po akciji do 25. avgusta 2028. godine, što predstavlja značajnu premiju na trenutnu tržišnu cenu običnih akcija Euro Sun Mininga, prema kompaniji.
Euro Sun Mining je rudarska kompanija koja kotira na berzi u Torontu i fokusirana je na istraživanje i razvoj svog projekta zlata i bakra u Rovina Valley u 100% vlasništvu koji se nalazi u zapadno-centralnoj Rumuniji, gde se nalazi drugo najveće nalazište zlata u Evropi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!