Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEuro Sun Mining prodaje tantijeme NSR na svom projektu Rovina Valley u...

Euro Sun Mining prodaje tantijeme NSR na svom projektu Rovina Valley u Rumuniji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Iz Euro Sun Mining Inc su objavili da je sklopljen ugovor o neto povratu naknade za topionicu (NSR) sa određenim kupcima (vlasnicima) za svoj projekat Rovina Valley u Rumuniji.
Kompanija za istraživanje i razvoj resursa saopštila je da je vlasnik stekao rentu od 1,0% NSR-a za 4,0 miliona kanadskih dolara, pri čemu je 2,0 miliona kanadskih dolara isplaćeno na datum sporazuma, a ostatak će biti uplaćen u roku od devet meseci.
Euro Sun je napomenuo da ima pravo, u ime vlasnika, da proda autorsku naknadu kupcu treće strane uz minimalne kupovne cene od strane te treće strane.
Dodao je da ukoliko kompanija iskoristi pravo na prodaju tantijema, saglasna je da vlasniku dodeli 0,5% NSR tantijema na sav bakar proizveden na imanju.
Takođe, Euro Sun je naveo da je u vezi sa prodajom tantijema, kompanija vlasniku dodelila 32 miliona običnih varantskih prava, koji stiču samo po osnovu korišćenja prava na prodaju autorske naknade.
Svaki varant će vlasniku dati pravo da stekne jednu dodatnu običnu akciju kompanije po ceni od 0,125 C$ po akciji do 25. avgusta 2028. godine, što predstavlja značajnu premiju na trenutnu tržišnu cenu običnih akcija Euro Sun Mininga, prema kompaniji.
Euro Sun Mining je rudarska kompanija koja kotira na berzi u Torontu i fokusirana je na istraživanje i razvoj svog projekta zlata i bakra u Rovina Valley u 100% vlasništvu koji se nalazi u zapadno-centralnoj Rumuniji, gde se nalazi drugo najveće nalazište zlata u Evropi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!