Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAmaroq se priprema za probno rudarenje u rudniku Nalunaq na Grenlandu

Amaroq se priprema za probno rudarenje u rudniku Nalunaq na Grenlandu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Akcije Amaroq Minerals Ltd dostigle su novi maksimum od 52 nedelje u ponedeljak ,pošto pozitivno raspoloženje prema istraživaču zlata i strateških metala fokusiranom na Grenland, nastavlja da povećava cenu akcija.
Do podneva u Torontu, akcije kompanije su porasle za 7% na 0,91 kanadski dolar, čime su porasle za prošlu godinu na 38%. Njegovim akcijama na londonskoj berzi nije se trgovalo zbog praznika u Velikoj Britaniji.
Kompanija se sprema da zatvori finansiranje duga u iznosu od 50,9 miliona dolara do kraja avgusta, koje ima za cilj ubrzanje proizvodnje i generisanje novčanih tokova u svom kamenom projektu razvoja zlata Nalunaq.
Paket duga se sastoji od 18,5 miliona dolara starijeg duga, 22,4 miliona dolara u
konvertibilnim novčanicama i 10 miliona dolara zajma za prekoračenje troškova.
Očekuje se da će finansiranje, zajedno sa postojećim kapitalom, omogućiti prelazak sa faze masovnog uzorka na probno iskopavanje, preradu i proizvodnju zlatnog dorea na lokaciji u Nalunaq u fazama, pre pune proizvodnje.
U maju je kompanija nedavno objavila da je „veoma dobro finansirana“ da se Nalunaq pusti u pogon za probno rudarenje 2024.
Rečeno je da takođe radi na svojoj prijavi za listing na glavnom tržištu islandske Nasdaq Exchange.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska strateška transformacija u upravljanju kritičnim sirovinama

Nedavni privremeni sporazum Saveta i Evropskog parlamenta o povećanju snabdevanja kritičnim sirovinama predloženim Zakonom o kritičnim sirovinama najavljuje ključni napredak u evropskoj strategiji sirovina. Čekajući formalno usvajanje, ovaj sporazum je svedočanstvo posvećenosti Evropske unije da transformiše svoju zavisnost od...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Energetska tranzicija sa novim EITI standardom

Promene u globalnom energetskom pejzažu predstavljaju i prilike i izazove za zemlje koje se oslanjaju na ekstraktivni sektor. Za zemlje koje proizvode naftu, gas i ugalj, postoji neizvesnost u pogledu dugoročne održivosti projekata i potencijalnog pada državnih prihoda. Za...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!