Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEureka Resources uspešno proizvodi litijum karbonat iz otpadnih voda od ulja i...

Eureka Resources uspešno proizvodi litijum karbonat iz otpadnih voda od ulja i prirodnog gasa

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Eureka Resources , lider u oporavku minerala iz nekonvencionalnih izvora, objavio je danas da su uspešno izvukli 97% čistog litijum karbonata iz nafte i slane vode prirodnog gasa iz proizvodnih aktivnosti sa stopom oporavka do 90%. Ovo dostignuće, ostvareno u partnerstvu sa SEP Salt & Evaporation Plants Ltd. (SEP), označava značajnu prekretnicu u misiji kompanije da razvije održivi lanac snabdevanja litijumom u Severnoj Americi. Eureka patentirani proces tretmana vode takođe reciklira i pretvara više od 80% otpadne vode po zapremini u slatku vodu, koja je dostupna za korisnu upotrebu.

Ovaj proboj je značajan jer omogućava domaći izvor litijuma za američko tržište, smanjujući oslanjanje na strane izvore litijuma iz Kine i Južne Amerike, dok se istovremeno bavi kritičnim ekološkim izazovima. Eureka patentirani proces zatvorene petlje uključuje kombinaciju fizičkog i hemijskog tretmana, koncentracije i kristalizacije koristeći postojeću industrijsku opremu. Ovaj proces je u funkciji više od deset godina ekstrahujući komercijalni natrijum hlorid i kalcijum hlorid, kao i čistu vodu. Proširenje ovih postrojenja na ekstrakciju litijuma kao litijum karbonata kao četvrte proizvodnje biće operativno u roku od dve godine, što ga čini najbržim za tržište za novi izvor litijuma u ​​SAD, što ga izdvaja od svih drugih domaćih metoda ekstrakcije, uključujući Direktnu ekstrakciju litijuma (DLE).

Nedavno usvajanje Zakona o smanjenju inflacije (IRA) podstiče proizvođače električnih vozila da koriste domaće izvore litijuma u ​​svojim vozilima, stvarajući značajnu potražnju za Eurekinim domaćim snabdevanjem litijumom. Ovo pomaže Sjedinjenim Državama da ostvare svoje ciljeve dekarbonizacije bez oslanjanja na strane izvore litijuma, koji su u nedostatku i stvaraju sopstvene složenosti lanca snabdevanja.

Supported by

„Oduševljeni smo što možemo da najavimo ovaj napredak u našim mogućnostima vađenja minerala“, rekao je izvršni direktor Eureka Resources Dan Ertel. „Naš patentirani proces za ekstrakciju litijuma iz slanog otpada i drugih industrijskih otpadnih voda nije samo ekološki prihvatljiv, već takođe obezbeđuje pouzdan domaći izvor litijuma za tržište SAD. Ovo je veliki korak napred u našoj misiji stvaranja održivih, domaćih rešenja za kritičnu obnovu minerala.

„Slanje prvih kristala litijum karbonata proizvedenih iz Eurekine koncentrovane slane vode ispunilo nas je velikim zadovoljstvom. To je potvrda SEP-ovog ogromnog iskustva u oblasti kristalizacije soli i litijuma i njegovih laboratorijskih mogućnosti testiranja koje pomažu razvoju novih procesa oporavka za nekonvencionalne izvore slane vode“, rekao je Jens-Holger Schmidt, izvršni direktor SEP-a.

Ova najava je svedočanstvo zajedničke posvećenosti Eureke i SEP-a održivosti, inovacijama i odgovornom razvoju resursa za podršku inicijativama za čistu energiju. Sa svetlom budućnošću pred nama, Eureka je u dobroj poziciji da postane domaći lider u proizvodnji održivog litijuma i spremna je da napravi veliki uticaj u industriji baterija i šire.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

EU i Grenland potpisali strateško partnerstvo za održive lance snabdevanja 

EU je potpisala Memorandum o razumevanju (MoR) sa Vladom Grenlanda za strateško partnerstvo i razvoj održivih lanaca sirovina. Izvršni potpredsednik za evropski zeleni dogovor, međuinstitucionalne odnose i predviđanje Evropske komisije, Maroš Šefčovič, potpisao je Memorandum o razumevanju sa Vladom Grenlanda,...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!