Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoEldorado je u potpunosti finansirao završetak projekta Skouries nakon ulaganja EBRD-a od...

Eldorado je u potpunosti finansirao završetak projekta Skouries nakon ulaganja EBRD-a od 61 milion dolara

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Eldorado Gold (TSKS: ELD) zatvorio je nedavno najavljenu stratešku investiciju od 81,5 miliona kanadskih dolara (61,1 milion dolara) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Investicija je realizovana putem privatnog plasmana, pri čemu je EBRD upisala približno 6,27 miliona akcija po ceni od 13,00 C$ po akciji.

Prihodi će biti upotrebljeni za finansiranje razvoja Eldoradovogprojekta Skouries u severnoj Grčkoj i biće uključeni u 20% obaveza kompanije za finansiranje u kapitalu prema uslovima finansiranja od 680 miliona evra koji je zatvoren 5. aprila.

Eldorado je sada 100% finansiran do završetka projekta Skouries, za koji se očekuje da će proizvesti ukupno 140.000 ozzlata i 67 miliona funti bakra godišnje tokom 20-godišnjeg veka trajanja rudnika. Prva proizvodnja zakazana za drugu polovinu 2025.

Supported by

„Ulaganje u kapital EBRD-a, zajedno sa grčkim zajmodavcima u našem nedavno zatvorenom objektu za finansiranje projekata, pruža strateške partnere dok pomeramo Skouris ka komercijalnoj proizvodnji“, rekao je izvršni direktor Eldorada Džordž Berns u saopštenju.

„Prihodi od ovog finansiranja će ojačati bilans stanja kompanije i očekuje se da će pružiti dodatne opcije u našem globalnom portfoliju. Uz niz uzbudljivih razvojnih mogućnosti koje trenutno nisu uključene u naš petogodišnji plan, ovo dodatno finansiranje nam daje finansijsku fleksibilnost da krenemo napred na ovim projektima, uključujući projekat Perama Hill u severnoj Grčkoj.

Perama Hill je projekat visokog kvaliteta i očekuje se da će konsultativne aktivnosti početi kasnije ove godine, a zatim napredovati kroz proces EIA u naredne dve godine. U Olimpijasu, kompanija je u aprilu dobila izmenjeni EIS koji joj daje mogućnost da proširi fabriku za preradu nakon ubrzanja razvoja metroa.

U Kanadi, sa početnom rezervacijom koja se očekuje sledećegodine na njenom otkriću u Ormakueu, Eldorado očekuje da sprovede dodatne ofset studije kako bi odredio optimalni pristup koji će se uključiti u svoje planove. Kompanija takođe napreduje sa mogućnostima rasta u Turskoj, uključujući konverziju pretpostavljenih resursa u Efemčukuru i ciljeve istraživanja u ranoj fazi koji imaju potencijal da doprinesu njenom proizvodnom profilu.

Akcije Eldorado Gold-a su porasle za 0,6% na kraju trgovanja u sredu, sa tržišnom kapitalizacijom od 2,6 milijardi kanadskih dolara (1,9 milijardi dolara).

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...

EU dogovorila smanjenje industrijskih emisija

Zemlje članice EU i Evropski parlament saopštile su 29. novembra da su postigle preliminarni dogovor o suzbijanju emisija gasova iz industrijskih postrojenja, uključujući one iz intenzivnih farmi živine i svinja i iz rudnika. Sporazum, koji je postignut kasno 28. novembra,...

Retke zemlje i kritični materijali: Italija ima neiskorišćeno blago

Retke zemlje, grupa koja se sastoji od 17 hemijskih elemenata poznatih po svojim karakterističnim magnetnim, optičkim i električnim svojstvima, igraju ključnu ulogu u proizvodnji naprednih tehnologija kao što su solarni paneli, električne baterije, elektronski uređaji, turbine na vetar i...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!