Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoEldorado je u potpunosti finansirao završetak projekta Skouries nakon ulaganja EBRD-a od...

Eldorado je u potpunosti finansirao završetak projekta Skouries nakon ulaganja EBRD-a od 61 milion dolara

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Eldorado Gold (TSKS: ELD) zatvorio je nedavno najavljenu stratešku investiciju od 81,5 miliona kanadskih dolara (61,1 milion dolara) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Investicija je realizovana putem privatnog plasmana, pri čemu je EBRD upisala približno 6,27 miliona akcija po ceni od 13,00 C$ po akciji.

Prihodi će biti upotrebljeni za finansiranje razvoja Eldoradovogprojekta Skouries u severnoj Grčkoj i biće uključeni u 20% obaveza kompanije za finansiranje u kapitalu prema uslovima finansiranja od 680 miliona evra koji je zatvoren 5. aprila.

Eldorado je sada 100% finansiran do završetka projekta Skouries, za koji se očekuje da će proizvesti ukupno 140.000 ozzlata i 67 miliona funti bakra godišnje tokom 20-godišnjeg veka trajanja rudnika. Prva proizvodnja zakazana za drugu polovinu 2025.

Supported by

„Ulaganje u kapital EBRD-a, zajedno sa grčkim zajmodavcima u našem nedavno zatvorenom objektu za finansiranje projekata, pruža strateške partnere dok pomeramo Skouris ka komercijalnoj proizvodnji“, rekao je izvršni direktor Eldorada Džordž Berns u saopštenju.

„Prihodi od ovog finansiranja će ojačati bilans stanja kompanije i očekuje se da će pružiti dodatne opcije u našem globalnom portfoliju. Uz niz uzbudljivih razvojnih mogućnosti koje trenutno nisu uključene u naš petogodišnji plan, ovo dodatno finansiranje nam daje finansijsku fleksibilnost da krenemo napred na ovim projektima, uključujući projekat Perama Hill u severnoj Grčkoj.

Perama Hill je projekat visokog kvaliteta i očekuje se da će konsultativne aktivnosti početi kasnije ove godine, a zatim napredovati kroz proces EIA u naredne dve godine. U Olimpijasu, kompanija je u aprilu dobila izmenjeni EIS koji joj daje mogućnost da proširi fabriku za preradu nakon ubrzanja razvoja metroa.

U Kanadi, sa početnom rezervacijom koja se očekuje sledećegodine na njenom otkriću u Ormakueu, Eldorado očekuje da sprovede dodatne ofset studije kako bi odredio optimalni pristup koji će se uključiti u svoje planove. Kompanija takođe napreduje sa mogućnostima rasta u Turskoj, uključujući konverziju pretpostavljenih resursa u Efemčukuru i ciljeve istraživanja u ranoj fazi koji imaju potencijal da doprinesu njenom proizvodnom profilu.

Akcije Eldorado Gold-a su porasle za 0,6% na kraju trgovanja u sredu, sa tržišnom kapitalizacijom od 2,6 milijardi kanadskih dolara (1,9 milijardi dolara).

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: Rudarenje retkih minerala donosi ekonomske benefite

VEKOVIMA, a danas više nego ikada, rudarska industrija je veoma važna sila u globalnoj ekonomiji, kao i za ekonomsku konkurentnost pojedinih zemalja. Rudarstvo stvara ključne sirovine za kojima vlada stalna potražnja, zbog toga što se koriste za mnoštvo osnovnih...

Finansiranje projekta zlata i bakra Skouries kroz vekove

Izraz „Rudnici Kasandra“ nastao je oko 1893. da bi opisao rudarski region na poluostrvu Halkidiki, gde je francusko-otomanska kompanija SA dobila prava na rudarstvo. Nakon toga, grčko ograničeno društvo hemijskih proizvoda i đubriva (GLC-CPF) preuzelo je ova prava 1920....

Analitičari predviđaju nastavak rasta cene bakra

Porast cene bakra podstakao je optimizam na tržištu, a analitičari predviđaju još značajnija povećanja cena u bliskoj budućnosti. Nazvan "Dr. Copper" zbog svoje sposobnosti da predvidi globalno ekonomsko stanje, vrednost bakra je u porastu zbog njegove ključne uloge u...
error: Content is protected !!