Supported byspot_img
Supported byspot_img
Region energetikaEuropean Energy Metals - listing na Frankfurtskoj berzi

European Energy Metals – listing na Frankfurtskoj berzi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

European Energy Metals Corp. objavila je da su njene obične akcije počele da trguju na Frankfurtskoj berzi („FSE“) pod simbolom „V28“. Kompanija takođe sa zadovoljstvom najavljuje pokretanje svoje nove veb stranice na adresi www.europeanenergymetals.com koja sadrži interaktivni pregled njenih projekata, uključujući pet litijumskih projekata u Finskoj, pored nove korporativne prezentacije.

„Uvrštavanje na Frankfurtsku berzu predstavlja važan korak ka poboljšanju likvidnosti pored proširenja izloženosti kompanije ovom velikom tržištu fokusiranom na rudarstvo“, prokomentarisao je Jeremy Poirier, izvršni direktor European Energy Metals. „Ovo je još relevantnije s obzirom na fokus kompanije u Evropi, sa pet litijumskih projekata u Finskoj, pored kontinuiranog pozitivnog napretka mnogih evropskih zemalja u izgradnji snabdevanja litijumom i dalje proizvodnje, prečišćavanja i na kraju proizvodnje baterija. Takođe napredujemo ka američkom listingu na OTC tržištima, što će unaprediti izloženost i likvidnost kompanije, i radujemo se pružanju ažuriranja kada se završi.”

Supported by

Očekuje se da će listiranje akcija Kompanije na FSE pored berze u Torontu („TSKSV“) povećati izloženost Kompanije na evropskom tržištu, koje ima bazu investitora koja je tradicionalno aktivna u mlađem rudarskom sektoru. Kompanija smatra da će izlazak na FSE povećati likvidnost njenih akcija i podržati razvoj aktivne i angažovane evropske baze investitora. Kompanija takođe aktivno traži listing za investitore sa sedištem u SAD preko OTC tržišta, što čeka na pregled dostavljenog obrasca 211 od strane Regulatornog autoriteta za finansijsku industriju („FINRA“).

 

O Frankfurtskoj berzi

 

Frankfurtska berza (FSE) je jedan od najvećih svetskih centara za međunarodno trgovanje hartijama od vrednosti. FSE, kojom upravlja Deutsche Boerse AG, najveća je od sedam nemačkih berzi i odgovorna je za otprilike 90 odsto svih hartija od vrednosti kojima se trguje u Nemačkoj. FSE olakšava napredne elektronske sisteme trgovanja, poravnanja i informacione sisteme i omogućava prekograničnu trgovinu za međunarodne investitore.

 

O European Energy Metals Corp.

 

European Energy Metals Corp. je mlađa rudarska kompanija fokusirana na elektrifikaciju i globalni proces dekarbonizacije kroz istraživanje i razvoj svog portfelja od pet projekata sa litijumom i elementima retkih zemalja u Finskoj koji pokrivaju preko 2.300 kvadratnih kilometara.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Predložena EIA procedura za fabriku baterijskih ćelija u Kotki, Finska

Finnish Batteri Chemicals Oi, projektna kompanija Finnish Minerals Group, podnela je EIA program Centru za ekonomski razvoj, transport i životnu sredinu za jugoistočnu Finsku (ELI centar). Program se odnosi na postrojenje za proizvodnju baterijskih ćelija. Podnošenjem se pokreće postupak...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...

EBRD odobrila novu strategiju rudarskog sektora

Upravni odbor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) odobrio je novu strategiju rudarskog sektora, kojom se utvrđuju prioriteti Banke u ovoj oblasti do 2029. godine. Nova strategija prepoznaje važnu ulogu koju rudarska industrija ima u razvoju zelenih ekonomija koje...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!