Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoBYD će pokrenuti proizvodnju električnih automobila u Evropi

BYD će pokrenuti proizvodnju električnih automobila u Evropi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

BYD će izgraditi svoju prvu evropsku fabriku električnih automobila u Mađarskoj. Kineska kompanija je zvanično objavila da će fabrika biti izgrađena u Segedinu .

Mađarski ministar spoljnih poslova Sijarto rekao je u Budimpešti da je ovo jedna od najvećih investicija u istoriji Mađarske. On nije naveo konkretan iznos ulaganja, kao ni kompanija.

BYD je već aktivan u proizvodnji vozila u Mađarskoj. Grupacija gradi električne autobuse za evropsko tržište u Komaromu. Prema ranijim izveštajima, BYD je povećao svoj proizvodni kapacitet pet puta, sa 200 na 1.000 e-autobusa. Proizvođač automobila takođe planira fabriku za sklapanje baterija u zemlji.

Supported by

Kompanija takođe prodaje električne automobile u Mađarskoj i još 18 evropskih zemalja. BYD je dodao da će lansirati tri nova električna modela u Evropi u roku od dvanaest meseci. BYD trenutno nudi pet BEV vozila na kontinentu: Han, Tang, Atto 3, Seal i Dolphin.

BYD očekuje da će mađarska fabrika električnih automobila otvoriti hiljade radnih mesta i podržati lokalne lance snabdevanja. Istovremeno, proizvodnja će biti visoko automatizovana. BYD dodaje da će iskoristiti svoju stručnost u integrisanim vertikalnim lancima snabdevanja kako bi pomogao u stvaranju zelenog „ekosistema“ na lokalnom nivou.

Mađarska se nalazi u srcu Evrope i važno je transportno čvorište sa dobro razvijenom infrastrukturom. Nekoliko vrhunskih evropskih proizvođača poput BMW-a ili Audija već proizvodi automobile u zemlji, dodatno podržavajući odluku BYD-a da Mađarsku učini centrom evropske proizvodnje.

Menadžer BYD-a Stela Li je u decembru 2022. objavila da kineski proizvođač planira najmanje jednu fabriku automobila na evropskom kontinentu. Ubrzo nakon toga, BYD je naveo da Velika Britanija nije opcija zbog Bregzita i da će konačnu lokaciju odrediti 2023. godine.

Kasnije tokom godine, francuski ministar je potvrdio razgovore sa BYD-om. Kineski proizvođač dobro poznaje zemlju, jer je tamo napravio električne autobuse, ali je obustavio proizvodnju u novembru 2021. zbog niske potražnje. BYD je tada izjavio da želi da ostane aktivan na francuskom tržištu uprkos zatvaranju.

Pored toga, bilo je izveštaja da su Španija i Nemačka ušle u uži izbor.

Sada je Mađarska to uspela. Zemlja je takođe deo kineske inicijative „Pojas i put“. BYD će verovatno tamo praviti i baterije.

Vođen svojom vizijom globalnog brenda da „Hladi Zemlju za 1°C“, BYD kaže da želi da ubrza tempo prodora novih energetskih putničkih vozila u Evropu i aktivno promoviše zelenu transformaciju globalne energetske strukture.

Izvor :electrive

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!