Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoBiH: "Zlatni rudnik" uskoro kreće sa radom

BiH: “Zlatni rudnik” uskoro kreće sa radom

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Za četiri meseca službeno počinje rad jednog od najvećih investicijskih projekata na području Bosne i Hercegovine, ali i šire.

“U načelu, ovo je najveći investicioni projekt u BiH i regiji. Reći ću vam da će ovaj projekt, kada počne, iznositi 2,5% ukupnog BDP-a BiH i 25%, odnosno četvrtinu, stranih ulaganja. Ono što je nama najvažnije i ono što će se eksploatisati su srebro, olovo i cink, na svetskom tržištu najtraženiji u tom segmentu”, kazao je za BHRT Alem Lego, izvršni direktor kompanije Adriatic Metals BH, u kojoj trenutno radi 246 radnika iz cele zemlje.

Navedeni broj radnika nije konačan. Naime, u martu Sektor za ljudske resurse kompanije Eastern Mining organizovao je kampanju za otvaranje 180 radnih mesta, koja bi trebalo da se popune do oktobra.

Supported by

Kako je projekt u fazi izgradnje, koja uključuje gradnju transportne ceste, postrojenja za preradu i otvaranja rudnika na Rupicama, javila se potreba za većim brojem radne snage. Osim Vareša, kampanja je obuhvatila i opšinu Kakanj.

Kompanija Eastern Mining želi da podstakne razvoj opšine Vareš i susednih opština, a zapošljavanje je jedan od najboljih načina doprinosa boljoj privredi i kvalitetu života jedne lokalne zajednice.

Ipak, Vareš i okolne opšine neće moći i ne mogu zadovoljiti sve potrebe za radnom snagom, zbog čega u ovu opšinu svakodnevno pristižu radnici iz svih delova BiH, ali i inostranstva.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Strickland Metals kupuje projekat Rogozna u Srbiji

Strickland Metals je potvrdio kupovinu projekta Rogozna u Srbiji, resursima bogato nalazište sa 2,96 miliona unci zlata, oko pola milijarde funti bakra, oko 800 miliona funti cinka, 600 miliona funti olova i 21 miliona unci srebra. To ukupno iznosi...

Rezerve litijuma u ​​Srbiji: Geopolitička promena u američko-kineskom trgovinskom sukobu

Intenziviranje trgovinskog sukoba između Sjedinjenih Država i Kine oko resursa litijuma, kritičnog za rastuću industriju električnih vozila širom sveta, stavio je Srbiju u prvi plan. Blagoslovena najvećim evropskim rezervama litijuma, Srbija će imati ogromnu korist od ovog sukoba titana,...

Srbija: Niska rudna renta neće doneti norveški standard

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić nedavnoje izjavila da bi Srbija, ako se realizuje projekat Jadar, mogla dostići prihode i životni standard građana Norveške. Doskorašnja premijerka očigledno nije ili ne želi da bude upoznata sa norveškim modelom ostvarivanja prihoda od...
error: Content is protected !!