Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoBiH: "Zlatni rudnik" uskoro kreće sa radom

BiH: “Zlatni rudnik” uskoro kreće sa radom

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Za četiri meseca službeno počinje rad jednog od najvećih investicijskih projekata na području Bosne i Hercegovine, ali i šire.

“U načelu, ovo je najveći investicioni projekt u BiH i regiji. Reći ću vam da će ovaj projekt, kada počne, iznositi 2,5% ukupnog BDP-a BiH i 25%, odnosno četvrtinu, stranih ulaganja. Ono što je nama najvažnije i ono što će se eksploatisati su srebro, olovo i cink, na svetskom tržištu najtraženiji u tom segmentu”, kazao je za BHRT Alem Lego, izvršni direktor kompanije Adriatic Metals BH, u kojoj trenutno radi 246 radnika iz cele zemlje.

Navedeni broj radnika nije konačan. Naime, u martu Sektor za ljudske resurse kompanije Eastern Mining organizovao je kampanju za otvaranje 180 radnih mesta, koja bi trebalo da se popune do oktobra.

Supported by

Kako je projekt u fazi izgradnje, koja uključuje gradnju transportne ceste, postrojenja za preradu i otvaranja rudnika na Rupicama, javila se potreba za većim brojem radne snage. Osim Vareša, kampanja je obuhvatila i opšinu Kakanj.

Kompanija Eastern Mining želi da podstakne razvoj opšine Vareš i susednih opština, a zapošljavanje je jedan od najboljih načina doprinosa boljoj privredi i kvalitetu života jedne lokalne zajednice.

Ipak, Vareš i okolne opšine neće moći i ne mogu zadovoljiti sve potrebe za radnom snagom, zbog čega u ovu opšinu svakodnevno pristižu radnici iz svih delova BiH, ali i inostranstva.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: Litijum – nekad i sad

Naši veliki „eksperti” za litijum, treba građanima Srbije, onima koji ne spadaju u 294.907 „eksperata” za litijum, da objasne kako je litijum od najbezopasnijeg i najkorisnijeg elementa periodnog sistema 2004. godine, postao najopasniji i najštetniji element periodnog sistema 2020‒2021...

Srbija: Nova ofanziva na projekat Jadar

Sa zaoštravanjem predizborne kampanje kao da se usijava i priča o srpskom litijumu. Mogući „plen” se ne ispušta lako iz ruku – pa su i mere i akcije u tom pravcu sve agresivnije – bez obzira što je projekat...

Rock Tech preuzima projekat litijuma u Bosni čemu se protive lokalne zajednice

Poslednjih dana u javnosti se čula vest da je na planini Majevici otkriveno nalazište litijuma. Istraživanje je sprovela švajcarska kompanija „Arcore AG” i, kako je saopšteno iz ove kompanije, pored litijuma, pronađene su i značajne količine magnezijuma, kalijuma i...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!