Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoBarsele i Gold Line udružuju snage za istraživanje zlata u Skandinaviji

Barsele i Gold Line udružuju snage za istraživanje zlata u Skandinaviji

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Kanadski Barsele Minerals i Gold Line Resources složili su se da udruže svoje operacije i tako stvore jedan od najvećih portfelja za istraživanje zlata u Skandinaviji.

Kompanije su potpisale sporazum o svim aktivnostima, prema kojem će Barsele steći sve izdate i otvorene akcije Gold Line-a u zamenu za akcije Barselea.

Finansijski detalji transakcije nisu saopšteni.

Supported by

Kroz ovaj posao, kompanije žele da integrišu veliki i perspektivni portfolio istraživanja zlata u Švedskoj i Finskoj.

Imanje se prostire na više od 104.000 hektara zemlje i nalazi se na mineralnom pojasu Zlatne linije u Švedskoj.

U Finskoj je to zlatni projekat Oijarvi, koji se nalazi unutar zelenog kamenog pojasa Oijarvi.

Kombinovana kompanija će takođe imati portfelj zasnovan na zlatnom projektu Barsele, koji je trenutno u naprednoj fazi i razvijaju ga Barsele i njegov partner Agnico Eagle Mines.

Ovaj posao čeka odobrenje akcionara Gold Line i zahteva najmanje 66,67% glasova u njegovu korist.

Zaključenje posla očekuje se u februaru naredne godine, ukoliko budu ispunjeni osnovni uslovi i saglasnosti. Po završetku posla, akcije Gold Line će biti skinute sa berze u Torontu.

Predsednik i izvršni direktor Barselea Geri Koup rekao je: „Ova transakcija je jedinstvena prilika da se okupe komplementarna sredstva i timovi za stvaranje vodeće kompanije za zlato sa fokusom na okrugu u Skandinaviji.

Koup je dodao: „Promena rukovodstva i akvizicija portfelja istraživanja Gold Line-a na nivou okruga i projekta Oijarvi omogućava stvaranje veće, jače i raznovrsnije kompanije sa boljim pristupom kapitalu i jednim od najvećih portfelja za istraživanje zlata u Skandinaviji. ”

Istovremeno, u vezi sa dogovorom, Barsele planira privatni plasman bez posredovanja kako bi prikupio oko milion kanadskih dolara za programe istraživanja.

Izvor: Mining Technology

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!