Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoBarikov rudnik zlata Kibali pokreće novi desetogodišnji plan

Barikov rudnik zlata Kibali pokreće novi desetogodišnji plan

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Barrick Gold pojačava svoj projekat rudnika Kibali novim desetogodišnjim planom za povećanje proizvodnje u najvećem afričkom rudniku zlata u DRC-u.

Barrick Gold, kanadska rudarska kompanija koja proizvodi zlato i bakar na šesnaest lokacija u trinaest zemalja, objavila je da sprovodi desetogodišnji plan u svom rudniku Kibali u Demokratskoj Republici Kongo.

Supported by

Kao najveći afrički rudnik zlata Kibali je u poslednjih deset godina širio poslovanje i očekuje se da će zadržati taj status u narednoj deceniji. Rudnici prvog reda mogu proizvesti 500.000 oz. zlata najmanje još deset godina po ceni ispod industrijskog proseka.

U svom saopštenju za javnost, Barrick je izvestio da je Kibali povećao proizvodnju u proteklom tromesečju kao deo svog planiranog povećanja kako bi ispunio svoje godišnje ciljeve. U međuvremenu se očekuje da će uspešno istraživanje obnoviti rezerve iscrpljene rudarenjem.

Rudnik većinu svoje energije crpi iz svoje tri hidroelektrane na reci Kibali. Očekuje se da će planirana solarna farma od 16 MV, dizajnirana da podrži hidroenergiju tokom sušne sezone u Demokratskoj Republici Kongo , povećati doprinos obnovljive energije energetskoj mreži rudnika sa 79% na 88%, pri čemu Kibali radi u potpunosti na obnovljive izvore energije tokom sezone kiša .

Biodiverzitet i razvoj zajednice

Mark Bristou, predsednik i izvršni direktor kompanije Barrick, rekao je da stvaranje rudnika svetske klase i uspešne lokalne ekonomije u jednom od najudaljenijih i najnerazvijenijih regiona DRC-a predstavlja trijumf za uspešno partnerstvo između kompanije, vlade i njenih zajednica. On je dalje prokomentarisao: „Naši akteri u DRC-u su imali ogromnu korist od Kibalija, koji je u proteklih deset godina doprineo zemlji od 4,6 milijardi dolara u obliku dividendi, tantijema i poreza. U skladu sa našom lokalnom politikom nabavke, Kibali daje prednost kongoanskim dobavljačima i izvođačima radova.

Za 13 godina, kompanija Kibali je isplatila plate u iznosu od 621 milion dolara. Uložio je oko 196 miliona dolara u razvoj infrastrukture i podršku zajednice.

Drugi način na koji je Barik pokazao svoju posvećenost DRC-u je pomaganje očuvanja Nacionalnog parka Garamba i vraćanje 16 belih nosoroga u Nacionalni park na severoistoku DRK-a, gde je ova vrsta poslednji put viđena 2006. godine. Barik je obezbedio više od 2,5 miliona dolara za ogrlice za praćenje, gorivo za posmatračke avione, programe spasavanja i rehabilitacije i poboljšanja kritične infrastrukture kao što su putevi i mostovi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!