Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAzimut Ekploration i Rio Tinto potpisali su ugovor za istraživanje litijuma u...

Azimut Ekploration i Rio Tinto potpisali su ugovor za istraživanje litijuma u Kvebeku

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Corvet i Kanaia, imaju značajan potencijal za istraživanje litijuma podržan regionalnim geonaučnim podacima i strateškim pozicioniranjem u odnosu na glavni litijumski okrug u nastajanju. Nekretnine se nalaze u regionu James Bay u Kvebeku.

Azimut Ekploration je sklopio dve opcije za ugovore o zajedničkom ulaganju sa Rio Tinto Ekploration Canada. Ovi ugovori se odnose na Azimut-ove imovine Corvet i Kanaia litijum koji su u potpunom vlasništvu kompanije. Prema ovim sporazumima, ukupna vrednost od 115,7 miliona dolara biće dodeljena za rashode i gotovinska plaćanja.

Ugovori predviđaju da Rio Tinto ima opciju da od Azimuta stekne početnih 50% udela u svakoj od nekretnina u roku od četiri godine. Ovo se može postići finansiranjem 7 miliona dolara troškova istraživanja i gotovinskim uplatama u ukupnom iznosu od 850.000 dolara po imanju. Azimut će služiti kao operater tokom ove početne faze.

Supported by

Rio Tinto ima priliku da zaradi dodatnih 20% kamate u periodu od pet godina sprovođenjem daljih troškova rada u iznosu od 50 miliona dolara po nekretnini. Tokom ove druge faze, Rio Tinto će delovati kao operater.

Azimut zadržava pravo da obezbedi finansiranje proizvodnje putem zajma koji je dao Rio Tinto, dajući Rio Tintu dodatnih 5% udela u nekretninama, što rezultira ukupnom kamatom od 75%.

Prvi program istraživanja će se sprovoditi agresivno kako bi se  procenio litijumski potencijal imovine, sa budžetom od 1,5 miliona dolara dodeljenim po imanju.

Posedi pokazuju značajan istraživački potencijal za litijum, podržan regionalnim geonaučnim podacima i njihovim strateškim pozicioniranjem u odnosu na istaknuti litijumski distrikt u nastajanju.

Imovina Corvet se prostire na površini od 423 kvadratna kilometra, dok imovina Kanaia  pokriva površinu od 216 kvadratnih kilometara.

Dok će programi istraživanja koji se sprovode u okviru Sporazuma prvenstveno biti usmereni na identifikaciju pegmatita litijum-cezijum-tantal , vredi napomenuti da oba poseda takođe imaju značajan potencijal za mineralizaciju zlata-bakara i magmatskog nikl-bakar-kobalta .

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!