Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoAzimut Ekploration i Rio Tinto potpisali su ugovor za istraživanje litijuma u...

Azimut Ekploration i Rio Tinto potpisali su ugovor za istraživanje litijuma u Kvebeku

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Corvet i Kanaia, imaju značajan potencijal za istraživanje litijuma podržan regionalnim geonaučnim podacima i strateškim pozicioniranjem u odnosu na glavni litijumski okrug u nastajanju. Nekretnine se nalaze u regionu James Bay u Kvebeku.

Azimut Ekploration je sklopio dve opcije za ugovore o zajedničkom ulaganju sa Rio Tinto Ekploration Canada. Ovi ugovori se odnose na Azimut-ove imovine Corvet i Kanaia litijum koji su u potpunom vlasništvu kompanije. Prema ovim sporazumima, ukupna vrednost od 115,7 miliona dolara biće dodeljena za rashode i gotovinska plaćanja.

Ugovori predviđaju da Rio Tinto ima opciju da od Azimuta stekne početnih 50% udela u svakoj od nekretnina u roku od četiri godine. Ovo se može postići finansiranjem 7 miliona dolara troškova istraživanja i gotovinskim uplatama u ukupnom iznosu od 850.000 dolara po imanju. Azimut će služiti kao operater tokom ove početne faze.

Supported by

Rio Tinto ima priliku da zaradi dodatnih 20% kamate u periodu od pet godina sprovođenjem daljih troškova rada u iznosu od 50 miliona dolara po nekretnini. Tokom ove druge faze, Rio Tinto će delovati kao operater.

Azimut zadržava pravo da obezbedi finansiranje proizvodnje putem zajma koji je dao Rio Tinto, dajući Rio Tintu dodatnih 5% udela u nekretninama, što rezultira ukupnom kamatom od 75%.

Prvi program istraživanja će se sprovoditi agresivno kako bi se  procenio litijumski potencijal imovine, sa budžetom od 1,5 miliona dolara dodeljenim po imanju.

Posedi pokazuju značajan istraživački potencijal za litijum, podržan regionalnim geonaučnim podacima i njihovim strateškim pozicioniranjem u odnosu na istaknuti litijumski distrikt u nastajanju.

Imovina Corvet se prostire na površini od 423 kvadratna kilometra, dok imovina Kanaia  pokriva površinu od 216 kvadratnih kilometara.

Dok će programi istraživanja koji se sprovode u okviru Sporazuma prvenstveno biti usmereni na identifikaciju pegmatita litijum-cezijum-tantal , vredi napomenuti da oba poseda takođe imaju značajan potencijal za mineralizaciju zlata-bakara i magmatskog nikl-bakar-kobalta .

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!