Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAia Gold & Silver preuzima projekat bakra i srebra u Maroku

Aia Gold & Silver preuzima projekat bakra i srebra u Maroku

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Montrealska kompanija Aia Gold & Silver Inc. kupila je veliki ,slabo istraženi, projekat bakra i srebra u Maroku za 4,9 miliona dolara.

Kompanija je najavila kupovinu projekta Terzzit, imovine sa sedam dozvola koja se nalazi u blizini Ajinog rudnika srebra Zgounder.

To uključuje pet dozvola za istraživanje i dve dozvole za rudarstvo, od kojih  jedna podrazumeva i istorijski rudnik bakra visokog kvaliteta. Izvršni direktor Aia-e Benoit La Sal rekao je da je kompanija kupila imovinu od lokalne porodice koja ju je posedovala dugi niz godina.

Supported by

„Kupovina Tirzzita se uklapa u naš cilj proširenja mineralizovanog otiska u Maroku i intenzivnijeg rasta naše baze resursa.“, rekao je La Sal.

Iz Aja-e kažu da je urađeno vrlo malo istraživanja kao i da je mesto lako dostupno autoputevima koji se protežu na 225 kilometara između Terzita i najbližeg grada, Agadira. Suma će biti isplaćena porodici kroz kombinaciju gotovine i akcija nakon odobrenja berze u Torontu i marokanskih vlasti.

Kompanija će analizirati podatke vezano za imovinu i pokrenuti program terenskog rada do kraja godine pre nego što započne svoj prvi program bušenja 2024.

U februaru ove godine, Aja je dobila zajam od 100 miliona dolara od Evropske banke za obnovu i razvoj i iz klimatskih investicionih fondova za proširenje rudnika srebra Zgounder.

Managem SA je još jedna kompanija za rudarstvo zlata i srebra koja primarno posluje u Maroku. Kompanija takođe proizvodi bakar, kobalt, cink i olovo.

Aia Gold & Silver je izašao na berzu 2008. godine sa inicijalnom ponudom od 8 miliona običnih akcija po ceni od 0,25 dolara po komadu. Akcije kompanije porasle za 1,08 odsto na 8,45 dolara na TSKS-u.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!