Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoAdriatic Metals postavlja scenu za veliko ažuriranje resursa

Adriatic Metals postavlja scenu za veliko ažuriranje resursa

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Adriatic Metals PLC je napravio značajan napredak sa svojim ležištem Rupice Northwest (RNV) u Bosni i Hercegovini, premašujući svoje ciljeve istraživanja.

Rezultati ne samo da naglašavaju potencijal ležišta, već i otvaraju put za veliko ažuriranje procena mineralnih resursa za Rupice, koje treba da bude u julu.

Supported by

Ključna otkrića na RNV-u, koji je deo vodećeg projekta Vares Silver, uključivala su proširenje mineralizacije prema zapadu i jugozapadu, bliže Rupice, i definiciju „donje zone“ visokog kvaliteta.

Zanimljivo je da je RNV „Donja zona“ potvrdila svoju prirodu bogatu bakrom i zlatom sa visokokvalitetnim olovom, cinkom, srebrom i antimonom i smanjenim barijumom.

Identifikovana je i mineralizacija višeg stepena i uža mineralizacija, što je ilustrovano na osnovu izveštaja o 9,30 metara (m) testa na 2,624,8 grama po toni (g/t) srebrnog ekvivalenta (AgEk) ili 84,40% ekvivalenta cinka (ZnEk) iz ‘Lone zone’ rupa BR-22-23.

Povišeni nivoi bakra i zlata su takođe zabeleženi na zapadnom delu RNV, sa uzorkom od 13,00 m koji odgovara „donjoj zoni“ sa 3,064,3 g/t AgEk ili 98,53% ZnEk u rupi BR-22-23.

U jazu između ležišta Rupice i RNV, bušenje je otkrilo preklapajuća mineralizovana tela, sa visokim stepenom povrata iz uskih zona bogatih metalima.

Dopunsko bušenje u drugom kvartalu pokazalo je kontinuitet u visokim nivoima i debljini mineralizacije između prethodno izbušenih rupa, smanjujući rizik od RNV-a na nivo pouzdanosti naznačenog resursa. Ovo predstavlja osnovu za predstojeću procenu mineralnih resursa Rupice u julu 2023.

Do kraja juna, potencijal za proširenje resursa u Rupicama, RNV, i donjoj zoni RNV je ostao obećavajući, naglašavajući ekstenzivnu prirodu polimetalnog mineralizovanog sistema i regiona.

Adriatic Metals je takođe započeo bušenje u Rupice West-u sa četvrtom bušotinom za dijamante, kao deo agresivnog regionalnog programa istraživanja novih nalazišta plemenitih i baznih metala.

„Bušenje je pokazalo uže, ali višestruke zone mineralizacije i dodalo kvalitetne baze i tone bogate plemenitim metalima na periferiji debelog centra RNV“, rekao je generalni direktor Pol Kronin.

„Produžno bušenje zapadno i jugozapadno od RNV-a pokazalo je snažno povećanje sadržaja bakra i zlata kako se mineralizacija sužavala, uz zadržavanje izvanrednih sadržaja olova, cinka i srebra.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Retke zemlje i kritični materijali: Italija ima neiskorišćeno blago

Retke zemlje, grupa koja se sastoji od 17 hemijskih elemenata poznatih po svojim karakterističnim magnetnim, optičkim i električnim svojstvima, igraju ključnu ulogu u proizvodnji naprednih tehnologija kao što su solarni paneli, električne baterije, elektronski uređaji, turbine na vetar i...

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV. Planovi za EV...

Evropske ambicije čiste energije u svetu koji se menja

U eri sve manje globalizacije, hitnost obezbeđivanja stabilnih lanaca snabdevanja za strateške i kritične sirovine se povećala. Ovi materijali se sada pojavljuju kao okosnica naših modernih društava, slično ulozi koju su nekada igrali nafta i gas. Svet stoji na ivici...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!