Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoVulcan pokreće fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Vulcan pokreće fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Vulcan, kompanija za ekstrakciju litijuma, zvanično je otvorila svoju fabriku za optimizaciju ekstrakcije litijuma (LEOP) u Landauu u Nemačkoj.

LEOP je prva evropska fabrika za potpuno domaću proizvodnju litijumskih hemikalija, sa ciljem da se obezbedi evropski lanac snabdevanja litijumom za proizvođače akumulatorskih električnih vozila (BEV). Litijum se dobija iz salamurnog polja u dolini Gornje Rajne, najvećeg izvora litijuma u ​​Evropi. LEOP je deo projekta ZERO CARBON LITHIUM™, koji koristi obnovljivu toplotu u resursu litijumske slane vode za proizvodnju litijuma sa neto nultim ugljičnim otiskom.

Početak rada u LEOP-u označava proizvodnju prvih litijumskih hemikalija u Evropi sa lancem vrednosti koji je u potpunosti iz lokalnog izvora. Vulcan već skoro tri godine testira i pilotira proizvodnju litijuma na polju slane vode u dolini Gornje Rajne, uključujući i svoje pilot pogone u Inshajmu i Landauu. Do danas je sprovedeno preko 10.000 sati uspešnog testiranja performansi pilot postrojenja, što je pokazalo visok oporavak litijuma i hiljade ciklusa životnog veka sorbenta bez degradacije.

Supported by

Vulcan koristi svoj sopstveni sorbent, VULSORB®, za koji tvrde da ima visok učinak u odnosu na proizvode koji se prodaju. Kompanija je pokazala da se održivi proces proizvodnje litijuma,tj. direktna ekstrakcija litijuma tipa adsorpcije (A-DLE), može uspešno primeniti u dolini Gornje Rajne, zagrejanom i napajanom geotermalnom obnovljivom energijom.

LEOP će služiti kao postrojenje za optimizaciju i poligon za Vulcanov proizvodni tim, koji će proizvoditi tone litijum hlorida, dok se komercijalno postrojenje prve faze gradi , planirano je puštanje u rad u naredne dve i po godine.

EU je postavila cilj da 100% vozila imaju nultu emisiju do 2035. godine, što ukazuje na značajno povećanje potražnje za litijumom u narednim godinama. Vulcan-ov Zero Carbon Lithium™ projekat, sa integrisanom obnovljivom toplotom, obnovljivom energijom i proizvodnjom litijuma, ima za cilj da zadovolji ovu potražnju. Kompanija ima ugovore o otkupu litijuma sa Stellantis, Volksvagen, Renault, Umicore i LG.

Kada počne komercijalna proizvodnja prve faze, Vulcan-ov posao ZERO CARBON LITHIUM™ proizvodiće dovoljno litijum hidroksida za 500.000 BEV-a, kao i pružanje obnovljivog grejanja lokalnim zajednicama i generisanje hiljada direktnih i indirektnih poslova.

Izvor : EV Tech Insider

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!