Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoVlada Republike Srbije je angažovala američku kompaniju da lobira za projekat Jadar...

Vlada Republike Srbije je angažovala američku kompaniju da lobira za projekat Jadar Rio Tinta

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Organizacija “Ekološki ustanak” saopštila je u četvrtak da je Vlada Srbije angažovala američku kompaniju da lobira za projekat Jadar kompanije Rio Tinto.

Projekat je izazvao masovne proteste koji su primorali vladu da promeni prostorne planove za područje Jadra, čime je praktično sprečio planove za iskopavanje litijuma u ​​zapadnoj Srbiji.

“Ekološki ustanak” je objavio dokumente na engleskom i srpskom jeziku za koje tvrdi da dokazuju da projekat Jadar nije zaustavljen. Dokumenti su navodno iz Randon grupe čiji vlasnik Džon Randon ima iskustvo u rukovanju strateškim projektima i obnavljanju političkih i odnosa između rudarskih kompanija i javnosti.

Supported by

Organizacija zahteva potvrdu ili demantovanje svojih tvrdnji o Randon grupi od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Premijerka Ana Brnabić negirala je da zna bilo šta o angažmanu Randon grupe. „Nemam informacija o tome. Ne poznajem čoveka”, rekla je ona na konferenciji za novinare.

Portal Intelligence Online objavio je u junu 2023. da je „John V. Rendon, šef istoimene firme za odnose s javnošću Rendon Group, pomagao srpskoj vladi u njenim pregovorima sa Kosovom i odnosima sa Rusijom“.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska potraga za kritičnim sirovinama

Vaš mobilni ih ima. Vaš laptop takođe. Verovatno su i u četkici za zube koju ste koristili jutros. E-skuteri su ih puni,kao i električni automobili. Retke zemlje i drugi minerali su neophodni za vetroelektrane i solarne instalacije, odbranu i za...

Ulaganje u održivost: Aurubis optimizuje preradu šljake u Bugarskoj

Aurubis AG, vodeći globalni dobavljač obojenih metala i jedan od najvećih reciklera bakra u svetu, ulaže oko 46 miliona evra u poboljšanje prerade šljake na svojoj lokaciji u Bugarskoj. Puštanje u rad planirano je za 2026. godinu. Pre svega, projekat...

Predložena EIA procedura za fabriku baterijskih ćelija u Kotki, Finska

Finnish Batteri Chemicals Oi, projektna kompanija Finnish Minerals Group, podnela je EIA program Centru za ekonomski razvoj, transport i životnu sredinu za jugoistočnu Finsku (ELI centar). Program se odnosi na postrojenje za proizvodnju baterijskih ćelija. Podnošenjem se pokreće postupak...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!