Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoTeako Minerals svoja istraživanja fokusira na Norvešku

Teako Minerals svoja istraživanja fokusira na Norvešku

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Teako Minerals Corp. saopštava da je nakon nedavnog sastanka norveškog parlamenta, kompanija odlučila da pauzira napore istraživanja u Britanskoj Kolumbiji, kako bi se prvenstveno koncentrisala na Norvešku i Finsku. Većina projekata kompanije u Britanskoj Kolumbiji ima dobru reputaciju što kompaniji omogućava stratešku fleksibilnost da istraži različite alternative, uključujući i potencijalna partnerstva sa drugim stranama ili prodaju projekata, kao deo njene stalne posvećenosti maksimiziranja vrednosti za akcionare. Investitori će biti redovno informisani o razvoju događaja, obezbeđujući transparentnost i kontinuirani angažman sa zainteresovanim stranama.

Primarni metali u Norveškoj biće bakar, kobalt i bazni metali, kao i zlato i minerali retkih zemalja, dok će u Finskoj fokus biti na zlatu.

Pristup metalima za baterije je ključan za uspostavljanje snažnog lanca vrednosti u Evropi i sprovođenje zelene promene. Danas se većina metala, kao što su nikl, kobalt i litijum, proizvode van Evrope, često u zemljama sa niskim ESG standardima. EU je uvela cilj da 10% svih kritičnih minerala koji se konzumiraju u EU do 2030. godine mora da se proizvodi u EU. To znači da se proizvodnja metala za baterije unutar EU mora dramatično povećati da bi se postigao ovaj cilj.

Supported by

Nafta i gas su glavni doprinosioci suverenog bogatstva Norveške. Međutim, u skladu sa zelenim pomakom i rastućim cenama roba, industrija istraživanja minerala i Vlada žele da ožive sektor rudarstva i istraživanja, koji je 1970-ih postao neaktivan zbog niskih cena roba i otkrića nafte i gasa.

Norveška je trenutno svetski lider u proizvodnji obnovljive energije, sa procenjenih 92% snabdevanja energijom iz hidroelektrana i još 6% iz energije vetra i drugih obnovljivih izvora.

Nedavno je kompanija pozvana da prisustvuje i doprinese događaju u Norveškom parlamentu. Događaj je bio fokusiran na održivo istraživanje i ekstrakciju kritičnih metala, okupljajući raznoliku grupu stručnjaka i lidera u industriji kako bi razgovarali o uspostavljanju Centralne uloge Norveške u evropskom lancu snabdevanja baterijama i kritičnim mineralima.

Izvor: miningwatch.com

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!