Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoRudarska kompanija otkriva zlato u Finskoj

Rudarska kompanija otkriva zlato u Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Aurion Resources Ltd je objavio rezultate za 22 rupe iz programa bušenja 2023. u zajedničkom preduzeću Aurion-B2Gold Corp., kojim upravlja B2Gold, u zelenom kamenom pojasu Centralne Laponije u severnoj Finskoj.
Najzanimljiviji deo programa uključuje rezultate za Vuomu, Helmi, Kutuvuomu i prošireni program bušenja planiran za drugo polugodište 2023. godine.
Rezultati za Vuomu uključuju otkriće mineralizacije zlata 2,7 kilometara (km) južno od Helmija, uključujući 1,33 grama po toni (g/t) zlata (Au) preko 8,30 m sa 133,60 m, mineralizaciju proksimalno od uglavnom neispitanih 20 plus km južno granica domena, i 15 km duž poteza od prospekta Kaaresselka u 100% vlasništvu Auriona.
Rezultati za Helmi su uključivali mineralizaciju koja se proteže ka istoku, uključujući 1,21 g/t Au preko 9,20 m od 392 m, i identifikaciju dodatnih mineralizovanih izdanaka.
Rezultati iz Kutuvuoma uključivali su nove zone mineralizacije zlata, uključujući 1,43 g/t Au preko 10,45 m sa 261,70 m, i nove zone južno od istorijske mineralizacije.
Kompanija takođe planira prošireni program bušenja sa 4.500 m u drugoj polovini 2023., uključujući ukupan program bušenja za 2023. povećan na 12.500 m, a bušenje treba da počne u septembru.
Prema Matti Talikka, izvršnom direktoru Auriona, „otkriće nove mineralizacije zlata na južnoj granici domena i identifikacija dodatnih zona mineralizovanih zlata u Kutuvuomi i Helmiju, predstavljaju značajne rezultate iz nedavnog programa bušenja. Otkrića Helmija i Ikarija u blizini severne granice domena sugerišu da su ove glavne strukture perspektivne za taloženje zlata. Novo otkriće dalje podržava perspektivu zlata duge 20 i više km, uglavnom neproverene, južne granice domena koja takođe ugošćuje Aurionov prospekt Kaareselka.
Kompanija ima planirano ukupno 4.500 m bušenja za drugo polugodište 2023., čime se ukupno bušenje povećava na preko 12.500 m sa prvobitno planiranih 10.500 m.
Plan će uključiti naknadno bušenje na novoidentifikovanim mineralizovanim zonama, kao i izviđačke bušotine koje testiraju dodatne ciljeve na imanjima JV.
Generativni rad, uključujući uzimanje uzoraka na osnovu obrade, uzorkovanje vrha temeljne stene i geofizička istraživanja, nastaviće se tokom 2023.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Skladištenje energije kao čista alternativa regionima sa intenzivnim ugljenikom

Skladištenje energije je posebno važno za regione sa intenzivnim upotrebom uglja i emisijom ugljenika, jer pruža čistiju alternativu tradicionalnim termoelektranama na fosilna goriva. Kako se fosilna goriva postepeno gase, javlja se  potreba za alternativnim metodama. Skladištenje energije može da...

Komparativna analiza tehnologija baterija za skladištenje energije

Baterije igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju kratkoročne fleksibilnosti energetskog sistema, nudeći prednosti kao što su geografska fleksibilnost i fleksibilnost veličine. Za razliku od nekih drugih sistema za skladištenje, kao što je pumpna hidroakumulacija, baterije ne zahtevaju specifične uslove, što...

Uloga obnovljivog vodonika u skladištenju energije i dekarbonizaciji

Obnovljiva električna energija se može efikasno skladištiti pretvaranjem u obnovljivi vodonik ili amonijak kroz proces elektrolize. Ova goriva se mogu direktno koristiti u različitim sektorima krajnje upotrebe ili skladištiti za kasniju konverziju nazad u električnu energiju. Kada se proizvodi...
error: Content is protected !!