Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoRudarska kompanija otkriva zlato u Finskoj

Rudarska kompanija otkriva zlato u Finskoj

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Aurion Resources Ltd je objavio rezultate za 22 rupe iz programa bušenja 2023. u zajedničkom preduzeću Aurion-B2Gold Corp., kojim upravlja B2Gold, u zelenom kamenom pojasu Centralne Laponije u severnoj Finskoj.
Najzanimljiviji deo programa uključuje rezultate za Vuomu, Helmi, Kutuvuomu i prošireni program bušenja planiran za drugo polugodište 2023. godine.
Rezultati za Vuomu uključuju otkriće mineralizacije zlata 2,7 kilometara (km) južno od Helmija, uključujući 1,33 grama po toni (g/t) zlata (Au) preko 8,30 m sa 133,60 m, mineralizaciju proksimalno od uglavnom neispitanih 20 plus km južno granica domena, i 15 km duž poteza od prospekta Kaaresselka u 100% vlasništvu Auriona.
Rezultati za Helmi su uključivali mineralizaciju koja se proteže ka istoku, uključujući 1,21 g/t Au preko 9,20 m od 392 m, i identifikaciju dodatnih mineralizovanih izdanaka.
Rezultati iz Kutuvuoma uključivali su nove zone mineralizacije zlata, uključujući 1,43 g/t Au preko 10,45 m sa 261,70 m, i nove zone južno od istorijske mineralizacije.
Kompanija takođe planira prošireni program bušenja sa 4.500 m u drugoj polovini 2023., uključujući ukupan program bušenja za 2023. povećan na 12.500 m, a bušenje treba da počne u septembru.
Prema Matti Talikka, izvršnom direktoru Auriona, „otkriće nove mineralizacije zlata na južnoj granici domena i identifikacija dodatnih zona mineralizovanih zlata u Kutuvuomi i Helmiju, predstavljaju značajne rezultate iz nedavnog programa bušenja. Otkrića Helmija i Ikarija u blizini severne granice domena sugerišu da su ove glavne strukture perspektivne za taloženje zlata. Novo otkriće dalje podržava perspektivu zlata duge 20 i više km, uglavnom neproverene, južne granice domena koja takođe ugošćuje Aurionov prospekt Kaareselka.
Kompanija ima planirano ukupno 4.500 m bušenja za drugo polugodište 2023., čime se ukupno bušenje povećava na preko 12.500 m sa prvobitno planiranih 10.500 m.
Plan će uključiti naknadno bušenje na novoidentifikovanim mineralizovanim zonama, kao i izviđačke bušotine koje testiraju dodatne ciljeve na imanjima JV.
Generativni rad, uključujući uzimanje uzoraka na osnovu obrade, uzorkovanje vrha temeljne stene i geofizička istraživanja, nastaviće se tokom 2023.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

EK Resources-u odobrena kupovina španskog rudnika volframa

EK Resources je od Ministarskog saveta Španije dobio zeleno svetlo da kupi Saloro, špansku kompaniju za rudarstvo i vlasnika rudnika volframa Barruecopardo. Kompanija sada poseduje 100% rudnika nakon što je španska antimonopolska agencija odobrila dogovor. Ova akvizicija znači da je EK...

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!