Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
Region energetikaRock Tech, objavljen FEL3 za projekat u Gubenu

Rock Tech, objavljen FEL3 za projekat u Gubenu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Rock Tech je dostigao značajnu prekretnicu u pripremi izgradnje svog pretvarača litijum hidroksida u Gubenu u Nemačkoj: objavljena je studija Front-End Loading faze 3, ili FEL3.

Profitabilnost, jedan od ključnih rezultata, procenjena je na NPV nakon oporezivanja (8%) od 1,194 miliona evra, što je povećanje od 43 procenta u poređenju sa prethodnom Studijom o bankama. Konkretno, povećane dugoročne pretpostavke analitičara dovode do kalkulacija veće marže.

Supported by

To će biti poslednja osnovna inženjerska studija i priprema projekat za prelazak u fazu izgradnje uključujući završne pregovore o nabavci i detaljni inženjerski projekat. Studija uključuje detaljne specifikacije za izgradnju, puštanje u rad, puštanje u rad i sam rad, zajedno sa glavnim procenama troškova opreme spremne za kupovinu.

FEL3 rezultira mnogo preciznijom procenom troškova sa varijansom od samo +/-10% (AACE klasa 2) i zasnovan je na postojećim definitivnim ponudama uglavnom evropskih dobavljača i provajdera usluga koji podržavaju procene troškova glavne opreme spremne za kupovinu. Uprkos ovoj poboljšanoj tačnosti, može se jasno primetiti da planiranje kapitalnih izdataka ostaje stabilno i da se povećava samo za 4%, uglavnom zbog inflacije.

Pokrenut je proces konkurentnog tendera, uz pomoć nezavisnog stručnjaka, za imenovanje partnera za inženjering, nabavku i upravljanje izgradnjom (EPCM) za izvođenje projekta. Rock Tech je takođe odabrao Deutsche Bank AG kao veoma iskusnog agenta za plasman, sa dokazanim iskustvom u glavnim finansiranjima iz kapitala, za finansiranje kompanije u vezi sa konverterom.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Saradnja Ascend Elements-a i Elemental Strategic Metals-a u recikliranju baterija električnih vozila u Evropi

Američka firma Ascend Elements i Elemental Strategic Metals iz Poljske osnovali su AE Elemental, zajedničko preduzeće za recikliranje baterija za električna vozila. Pored  postrojenja u Poljskoj, u planu je još jedno u Nemačkoj. Iako kompanije nisu otkrile tačne cifre...

Altilium i Talga uspostavljaju partnerstvo kako bi unapredili proizvodnju baterijskih anoda u Velikoj Britaniji

Altilium i Talga Group Ltd nedavno su predstavili zajednički cilj koji podrazumeva unapređenje proizvodnje baterijskih anoda u Velikoj Britaniji. Njihovo zajedničko ulaganje nastoji da transformiše proces recikliranja grafita iz EV baterija kako bi se kasnije ponovo upotrebio u anodama...

Ministri privreda Francuske, Italije i Nemačke razgovarali o unapređenju saradnje i snabdevanju sirovinama

Ministri privrede Francuske, Italije i Nemačke sastali su se na trilateralnom sastanku u Meudonu u blizini Pariza. Tom prilikom su izrazili svoju posvećenost jačanju konkurentnosti i strateške autonomije Evrope. Bruno Le Maire, Adolfo Urso i Robert Habeck naglasili su...
error: Content is protected !!