Supported byspot_img
Supported byspot_img
Region energetikaRock Tech, objavljen FEL3 za projekat u Gubenu

Rock Tech, objavljen FEL3 za projekat u Gubenu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Rock Tech je dostigao značajnu prekretnicu u pripremi izgradnje svog pretvarača litijum hidroksida u Gubenu u Nemačkoj: objavljena je studija Front-End Loading faze 3, ili FEL3.

Profitabilnost, jedan od ključnih rezultata, procenjena je na NPV nakon oporezivanja (8%) od 1,194 miliona evra, što je povećanje od 43 procenta u poređenju sa prethodnom Studijom o bankama. Konkretno, povećane dugoročne pretpostavke analitičara dovode do kalkulacija veće marže.

Supported by

To će biti poslednja osnovna inženjerska studija i priprema projekat za prelazak u fazu izgradnje uključujući završne pregovore o nabavci i detaljni inženjerski projekat. Studija uključuje detaljne specifikacije za izgradnju, puštanje u rad, puštanje u rad i sam rad, zajedno sa glavnim procenama troškova opreme spremne za kupovinu.

FEL3 rezultira mnogo preciznijom procenom troškova sa varijansom od samo +/-10% (AACE klasa 2) i zasnovan je na postojećim definitivnim ponudama uglavnom evropskih dobavljača i provajdera usluga koji podržavaju procene troškova glavne opreme spremne za kupovinu. Uprkos ovoj poboljšanoj tačnosti, može se jasno primetiti da planiranje kapitalnih izdataka ostaje stabilno i da se povećava samo za 4%, uglavnom zbog inflacije.

Pokrenut je proces konkurentnog tendera, uz pomoć nezavisnog stručnjaka, za imenovanje partnera za inženjering, nabavku i upravljanje izgradnjom (EPCM) za izvođenje projekta. Rock Tech je takođe odabrao Deutsche Bank AG kao veoma iskusnog agenta za plasman, sa dokazanim iskustvom u glavnim finansiranjima iz kapitala, za finansiranje kompanije u vezi sa konverterom.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska potraga za kritičnim sirovinama

Vaš mobilni ih ima. Vaš laptop takođe. Verovatno su i u četkici za zube koju ste koristili jutros. E-skuteri su ih puni,kao i električni automobili. Retke zemlje i drugi minerali su neophodni za vetroelektrane i solarne instalacije, odbranu i za...

Srbija: Zlatna groznica u najčistijem delu zemlje

Projekat rudnika zlata u Homolju u kom je bilo najavljeno korišćenje cijanida barem je privremeno sprečen, ali aktivisti upozoravaju na njegov mogući povratak u igru i rizike od samih geoloških istraživanja. “Donosioci odluka” ne razumiju da će zbog klimatske...

Ulaganje u održivost: Aurubis optimizuje preradu šljake u Bugarskoj

Aurubis AG, vodeći globalni dobavljač obojenih metala i jedan od najvećih reciklera bakra u svetu, ulaže oko 46 miliona evra u poboljšanje prerade šljake na svojoj lokaciji u Bugarskoj. Puštanje u rad planirano je za 2026. godinu. Pre svega, projekat...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!