Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoRepublika Srpska: ERS ostvario profit od 74 miliona evra u 2023.

Republika Srpska: ERS ostvario profit od 74 miliona evra u 2023.

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Elektroprivreda Republike Srpske ostvarila je prošle godine rekordnu dobit od 144,8 miliona KM (73,7 miliona evra), rekao je generalni direktor kompanije Luka Petrović.

Prošla godina je bila izuzetno povoljna hidrološki, uz stabilniji rad termoelektrana, što je doprinelo ukupnom rezultatu, dodao je Petrović-.

Ne očekuje se da će poslovanje ERS-a u ovoj godini biti kao prošle godine, najviše zbog toga što su već vidljivi padovi cena struje na spoljnim tržištima i berzama, zbog čega su pali i prihodi ERS-a od izvoza električne energije.

Supported by

Petrović je istakao da je ERS jedina elektroprivreda na Balkanu koja ima toliko započetih investicija u javnom sektoru, među kojima je najznačajnija HE Dabar.

On je najavio i da je ERS uradio sve što je potrebno da ne dođe do pomjeranja cena struje koje su najniže u regionu i Evropi za građane i javno snabdevanje, prenosi Ekapija. 

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Opština Lopare traži da Republika Srpska odustane od litijuma

Rado Savić, načelnik Opštine Lopare, predao je Narodnoj skupštini Republike Srpske peticiju sa potpisom 3.711 građanina protiv otvaranja rudnika litijuma na Majevici, kao i Deklaraciju o protivljenju otvaranja rudnika litijuma, bora, natrijuma, stroncijuma, kalijuma i prateće asocijacije elemenata na...

Bosna i Hercegovina: Građani protiv istraživanja minerala

Eksploatacija prirodnih resursa u Bosni i Hercegovini izaziva ogorčenje građana i brojnih udruženja za zaštitu životne sredine. Geološka istraživanja, otvaranje novih i ponovno aktiviranje starih rudnika ugrožavaju osnovna ljudska prava i mogu imati negativan uticaj na životnu sredinu. Među temama...

Podeljena mišljenja o litijumu u Republici Srpskoj

Nedaleko od doline Jadra, u Republici Srpskoj, kao da se bliži iskopavanje litijuma podno Majevice. Vlasti su za, opozicija i aktivisti protiv. Kažu da projekat snažno podržavaju i ambasadori evropskih zemalja u BiH. Na projekat Jadar u Srbiji, odnosno rudarenje...
error: Content is protected !!