Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoPSI implementira novi sistem upravljanja proizvodnjom u Villares Metals

PSI implementira novi sistem upravljanja proizvodnjom u Villares Metals

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

U brazilskom proizvođaču čelika Villares Metals, novi softver za upravljanje proizvodnjom PSImetals 5.23 za višelinijski mlin za vruću valjaonicu je već počeo sa radom u novembru 2022. godine. Dugogodišnji klijent PSI Metals odlučio je da zameni svoje postojeće rešenje sa PSImetals kako bi poboljšao kvalitet kontrolišu, usklađuju IT pejzaž i smanjuju operativne greške.

PSI sarađuje sa Villares Metals od 2009. godine na različitim implementacijama. Ovog puta, Villares je odlučio da proširi opseg PSImetals na nizvodne oblasti kako bi objedinio Melt Shop MES i Hot Rolling Area MES u istoj softverskoj platformi. Implementirani softver pokriva praćenje proizvodnje i kvaliteta, planiranje linija, praćenje materijala sa nivoom 1 integracije i SAP integracijom.

Supported by

Da bi se obezbedio uspeh projekta, tim stručnjaka iz PSI Metals Brazil podržao je brazilsku čeličanu na njihovom lokalnom portugalskom jeziku, u interakciji sa ključnim korisnicima kako bi razumeli njihove potrebe i konfigurisali PSImetals da ispuni njihove zahteve.

„Bilo je to veoma interesantno iskustvo“, kaže gospodin Karlos Tempesta, menadžer za digitalnu transformaciju u Villares Metals i dalje dodaje: „Najveće dostignuće sa novim rešenjem bila je mogućnost kontrole i standardizacije procesa. Stručnjaci PSI Metals su profesionalci sa velikim znanjem o procesima proizvodnje čelika, što je znatno olakšalo rad i izbeglo mnoge probleme tokom projekta. Oni su mnogo doprineli sugerišući poboljšanja koja čak ni mi nismo znali kako da izvršimo.”

Villares Metals je deo odeljenja za metale visokih performansi voestalpine grupe, i najveći je latinoamerički proizvođač neravnih visokolegiranih čelika i legura na bazi Ni, koje, između ostalog, koriste automobilska i vazduhoplovna industrija, i energetskom sektoru.

PSI Grupa razvija sopstvene softverske proizvode za optimizaciju protoka energije i materijala za komunalije (energetske mreže, trgovina energijom, javni transport) i industriju (proizvodnja metala, automobilska industrija, mašinstvo, logistika). Proizvodi specifični za industriju, koji su napravljeni od standardnih komponenti, prodaju se direktno i preko PSI App Store-a zasnovanog na oblaku(cloudu), a mogu ih i sami kupci i partneri prilagoditi. PSI je osnovan 1969. godine i zapošljava više od 2.200 ljudi širom sveta.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...

Dinamika ponude i potražnje utiče na rast cene bakra

Trenutna cena bakra iznosi 4,3 dolara po funti, dostigavši tako u aprilu najviši nivo u poslednjih 15 meseci. Ovaj porast izaziva zabrinutost zbog smanjene ponude i velike potražnje, što ovom metalu daje status indikatora ukupnog ekonomskog zdravlja. Smanjena proizvodnja kineskih...
error: Content is protected !!