Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoPSI implementira novi sistem upravljanja proizvodnjom u Villares Metals

PSI implementira novi sistem upravljanja proizvodnjom u Villares Metals

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

U brazilskom proizvođaču čelika Villares Metals, novi softver za upravljanje proizvodnjom PSImetals 5.23 za višelinijski mlin za vruću valjaonicu je već počeo sa radom u novembru 2022. godine. Dugogodišnji klijent PSI Metals odlučio je da zameni svoje postojeće rešenje sa PSImetals kako bi poboljšao kvalitet kontrolišu, usklađuju IT pejzaž i smanjuju operativne greške.

PSI sarađuje sa Villares Metals od 2009. godine na različitim implementacijama. Ovog puta, Villares je odlučio da proširi opseg PSImetals na nizvodne oblasti kako bi objedinio Melt Shop MES i Hot Rolling Area MES u istoj softverskoj platformi. Implementirani softver pokriva praćenje proizvodnje i kvaliteta, planiranje linija, praćenje materijala sa nivoom 1 integracije i SAP integracijom.

Supported by

Da bi se obezbedio uspeh projekta, tim stručnjaka iz PSI Metals Brazil podržao je brazilsku čeličanu na njihovom lokalnom portugalskom jeziku, u interakciji sa ključnim korisnicima kako bi razumeli njihove potrebe i konfigurisali PSImetals da ispuni njihove zahteve.

„Bilo je to veoma interesantno iskustvo“, kaže gospodin Karlos Tempesta, menadžer za digitalnu transformaciju u Villares Metals i dalje dodaje: „Najveće dostignuće sa novim rešenjem bila je mogućnost kontrole i standardizacije procesa. Stručnjaci PSI Metals su profesionalci sa velikim znanjem o procesima proizvodnje čelika, što je znatno olakšalo rad i izbeglo mnoge probleme tokom projekta. Oni su mnogo doprineli sugerišući poboljšanja koja čak ni mi nismo znali kako da izvršimo.”

Villares Metals je deo odeljenja za metale visokih performansi voestalpine grupe, i najveći je latinoamerički proizvođač neravnih visokolegiranih čelika i legura na bazi Ni, koje, između ostalog, koriste automobilska i vazduhoplovna industrija, i energetskom sektoru.

PSI Grupa razvija sopstvene softverske proizvode za optimizaciju protoka energije i materijala za komunalije (energetske mreže, trgovina energijom, javni transport) i industriju (proizvodnja metala, automobilska industrija, mašinstvo, logistika). Proizvodi specifični za industriju, koji su napravljeni od standardnih komponenti, prodaju se direktno i preko PSI App Store-a zasnovanog na oblaku(cloudu), a mogu ih i sami kupci i partneri prilagoditi. PSI je osnovan 1969. godine i zapošljava više od 2.200 ljudi širom sveta.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Retke zemlje i kritični materijali: Italija ima neiskorišćeno blago

Retke zemlje, grupa koja se sastoji od 17 hemijskih elemenata poznatih po svojim karakterističnim magnetnim, optičkim i električnim svojstvima, igraju ključnu ulogu u proizvodnji naprednih tehnologija kao što su solarni paneli, električne baterije, elektronski uređaji, turbine na vetar i...

Stellantis i CATL planiraju evropsku fabriku za proizvodnju jeftinijih EV baterija

Stellantis planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila (EV) sa kineskom savremenom Amperek tehnologijom (CATL) u Evropi. To bi bila četvrta fabrika u regionu, pošto evropski proizvođač automobila nastoji da proizvodi jeftinije baterije i pristupačnija EV. Planovi za EV...

Evropske ambicije čiste energije u svetu koji se menja

U eri sve manje globalizacije, hitnost obezbeđivanja stabilnih lanaca snabdevanja za strateške i kritične sirovine se povećala. Ovi materijali se sada pojavljuju kao okosnica naših modernih društava, slično ulozi koju su nekada igrali nafta i gas. Svet stoji na ivici...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!