Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
Region energetikaAnglo Asian Mining izveštava o velikom testu visokog kvaliteta za proširenje mineralizacije...

Anglo Asian Mining izveštava o velikom testu visokog kvaliteta za proširenje mineralizacije na Gilar projektu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Anglo Asian Mining PLC rekao je investitorima da su najnoviji rezultati bušotina iz ležišta Gilar u Azerbejdžanu potvrdili proširenje mineralizacije koja je ranije prijavljena, nakon ranijeg bušenja.

Najvažniji testovi iz najnovije serije uključivali su neprekidni presek mineralizacije zlata i bakra od 51 metar (m), napomenula je kompanija, sa prosečnom ocenom od 1,9 grama po toni (g/t) zlata, 1,4% bakra i 0,5% cinka.

Supported by

Taj deo je takođe uključivao nekih 34,5m sa 2,6g/t, 2% bakra i 0,7% cinka.

„Sa zadovoljstvom najavljujemo ovo proširenje za Gilar, koji ima izuzetno jake razrede zlata i bakra značajne debljine“, rekao je potpredsednik Anglo Azije Stiven Vesthed.

Kompanija je, u međuvremenu, napomenula da je u toku izgradnja portala i tunel za drugu ventilacionu oknu, radi se u geotehničke svrhe, uz ojačavanje prostora portala i razvoj infrastrukture uključujući vodu, struju i podzemnu ventilaciju.

„Nastavljamo da razvijamo portal, a tim odlično napreduje u izgradnji tunela“, dodao je Veshed.

„Gilar je uzbudljiv projekat za Anglo Asian, i radujemo se što ćemo ga uvesti u proizvodnju u četvrtom kvartalu ove godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Skladištenje energije kao čista alternativa regionima sa intenzivnim ugljenikom

Skladištenje energije je posebno važno za regione sa intenzivnim upotrebom uglja i emisijom ugljenika, jer pruža čistiju alternativu tradicionalnim termoelektranama na fosilna goriva. Kako se fosilna goriva postepeno gase, javlja se  potreba za alternativnim metodama. Skladištenje energije može da...

Komparativna analiza tehnologija baterija za skladištenje energije

Baterije igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju kratkoročne fleksibilnosti energetskog sistema, nudeći prednosti kao što su geografska fleksibilnost i fleksibilnost veličine. Za razliku od nekih drugih sistema za skladištenje, kao što je pumpna hidroakumulacija, baterije ne zahtevaju specifične uslove, što...

Uloga obnovljivog vodonika u skladištenju energije i dekarbonizaciji

Obnovljiva električna energija se može efikasno skladištiti pretvaranjem u obnovljivi vodonik ili amonijak kroz proces elektrolize. Ova goriva se mogu direktno koristiti u različitim sektorima krajnje upotrebe ili skladištiti za kasniju konverziju nazad u električnu energiju. Kada se proizvodi...
error: Content is protected !!