Supported byspot_img
Supported byspot_img
Region energetikaAnglo Asian Mining izveštava o velikom testu visokog kvaliteta za proširenje mineralizacije...

Anglo Asian Mining izveštava o velikom testu visokog kvaliteta za proširenje mineralizacije na Gilar projektu

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Anglo Asian Mining PLC rekao je investitorima da su najnoviji rezultati bušotina iz ležišta Gilar u Azerbejdžanu potvrdili proširenje mineralizacije koja je ranije prijavljena, nakon ranijeg bušenja.

Najvažniji testovi iz najnovije serije uključivali su neprekidni presek mineralizacije zlata i bakra od 51 metar (m), napomenula je kompanija, sa prosečnom ocenom od 1,9 grama po toni (g/t) zlata, 1,4% bakra i 0,5% cinka.

Supported by

Taj deo je takođe uključivao nekih 34,5m sa 2,6g/t, 2% bakra i 0,7% cinka.

„Sa zadovoljstvom najavljujemo ovo proširenje za Gilar, koji ima izuzetno jake razrede zlata i bakra značajne debljine“, rekao je potpredsednik Anglo Azije Stiven Vesthed.

Kompanija je, u međuvremenu, napomenula da je u toku izgradnja portala i tunel za drugu ventilacionu oknu, radi se u geotehničke svrhe, uz ojačavanje prostora portala i razvoj infrastrukture uključujući vodu, struju i podzemnu ventilaciju.

„Nastavljamo da razvijamo portal, a tim odlično napreduje u izgradnji tunela“, dodao je Veshed.

„Gilar je uzbudljiv projekat za Anglo Asian, i radujemo se što ćemo ga uvesti u proizvodnju u četvrtom kvartalu ove godine.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

EU i Grenland potpisali strateško partnerstvo za održive lance snabdevanja 

EU je potpisala Memorandum o razumevanju (MoR) sa Vladom Grenlanda za strateško partnerstvo i razvoj održivih lanaca sirovina. Izvršni potpredsednik za evropski zeleni dogovor, međuinstitucionalne odnose i predviđanje Evropske komisije, Maroš Šefčovič, potpisao je Memorandum o razumevanju sa Vladom Grenlanda,...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!