Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoProizvođači grafita sklapaju poslove sa proizvođačima automobila i baterija

Proizvođači grafita sklapaju poslove sa proizvođačima automobila i baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

 

Proizvođači automobila bi da zaustave snabdevanje grafitom samo od strane spoljnog dominantnog proizvođača Kine. Potražnja za iskopanim grafitom za baterije za električna vozila (EV) nadmašuje druge upotrebe.

Supported by

 

Ispod su detalji nekih zapadnih kompanija koje proizvode ili planiraju proizvodnju grafita i njihovi poslovi sa proizvođačima automobila i baterija.

 

NEXTSOURCE MATERIALS INC.

Pokrenuo je svoj rudnik Molo na Madagaskaru u aprilu, koji bi trebalo da proizvodi 17.000 metričkih tona grafita godišnje, sa tendencijom rasta u budućnosti. Cilj mu je da započne godišnju proizvodnju u fabrici anoda za baterije na Mauricijusu 2024. Godine od 3.600 metričkih tona.

Ima dva desetogodišnja ugovora o prodaji sa proizvođačem čelika Thissenkrupp i japanskom kompanijom za prodaju grafita. U pregovorima je sa proizvođačima automobila o drugim poslovima otkupa.

 

TALGA GROUP DOO

Dobijene su dozvole za rudnik Vitangi i rafineriju Lulea u Švedskoj sa ciljem da se pokrene proizvodnja 2024. godine, u početku proizvodi 19.500 metričkih tona aktivnog anodnog materijala godišnje.

Ima neobavezujuće ugovore o otkupu sa dva proizvođača baterija: Automotive Cells Compani (ACC), u suvlasništvu Stellantis, Mercedes-Benz i Saft .

Verkor je delimično u vlasništvu Renoa.

Talga je u pregovorima sa drugim proizvođačima automobila i kompanijama za proizvodnju baterija.

 

SIRAH RESOURCES LTD

Upravlja rudnikom Balama u Mozambiku, koji je udvostručio proizvodnju grafita na 163.000 metričkih tona u 2022. Gradi fabriku za preradu Vidalia u američkoj državi Luizijana, sa ciljem početne godišnje proizvodnje od 11.250 metričkih tona aktivnog anodnog materijala.

Potpisao je četvorogodišnji ugovor o isporuci anodnih materijala Tesli, uz opciju kupovine i više. Takođe ima dva neobavezujuća ugovora, jedan sa LG Energy Solution i drugi sa Ford Motor Company i SK On.

 

MAGNIS ENERGY TECHNOLOGIES DOO

Razvijanje rudnika grafita Nachu u Tanzaniji, sa ciljem proizvodnje 236.000 metričkih tona koncentrata grafita. Planira da izgradi fabriku anoda u Sjedinjenim Državama, a takođe vodi fabriku baterija u Njujorku.

Magnis je potpisao ugovor o otkupu sa Teslom za isporuku 17.500 metričkih tona aktivnog anodnog materijala za tri godine počevši od februara 2025., uz opciju povećanja.

 

RENASCOR RESOURCES LTD.

Razvoj rudnika Siviour i fabrike anoda u Južnoj Australiji, sa početnim kapacitetom od 28.000 metričkih tona. Očekuje se da proizvodnja počne 2025. godine, navodi Macquari.

Ima neobavezujuće ugovore o isporuci prerađenog grafita južnokorejskim kompanijama Posco, kineskim Minguang i Zeto i japanskim Hanva.

 

NOUVEAU MONDE GRAPHITE INC.

Razvijanje operacije u Kanadi koja se sastoji od rudnika Matavinie za proizvodnju 103.000 metričkih tona koncentrata grafita i fabrike materijala za baterije Becancour sa proizvodnjom od 43.000 metričkih tona anodnog materijala.

Ima neobavezujući ugovor o preuzimanju sa Panasonic Energy-om.

 

TIRUPATI GRAPHITE PLC

Pokrenuo je komercijalne isporuke iz svojih rudarskih operacija na Madagaskaru u martu 2023., sa ciljem da poveća godišnji kapacitet na 84.000 metričkih tona grafita do kraja 2024. godine.

U aprilu je završio kupovinu projekata rudnika grafita u Mozambiku i planira da izgradi fabriku za preradu u Indiji.

 

VESTVATER RESOURCES INC.

Izgradnja fabrike za preradu grafita u američkoj državi Alabama koja će početi proizvodnju 2024. sa 7.500 tona anodnog materijala, koja će se u drugoj fazi povećati na 40.500 tona.

Ima razvojni ugovor sa proizvođačem baterija SK On za potencijalno snabdevanje anodnog materijala. Kompanija takođe razvija rudarski projekat Coosa u oblasti Alabame koja je proizvodila grafit od kasnih 1800-ih do 1950-ih.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Skladištenje energije kao čista alternativa regionima sa intenzivnim ugljenikom

Skladištenje energije je posebno važno za regione sa intenzivnim upotrebom uglja i emisijom ugljenika, jer pruža čistiju alternativu tradicionalnim termoelektranama na fosilna goriva. Kako se fosilna goriva postepeno gase, javlja se  potreba za alternativnim metodama. Skladištenje energije može da...

Komparativna analiza tehnologija baterija za skladištenje energije

Baterije igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju kratkoročne fleksibilnosti energetskog sistema, nudeći prednosti kao što su geografska fleksibilnost i fleksibilnost veličine. Za razliku od nekih drugih sistema za skladištenje, kao što je pumpna hidroakumulacija, baterije ne zahtevaju specifične uslove, što...

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....
error: Content is protected !!