Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoProizvođači automobila nastoje da proizvode EV vozila sa manje retkih zemalja

Proizvođači automobila nastoje da proizvode EV vozila sa manje retkih zemalja

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Veliki proizvođači automobila traže nove načine da naprave motore za električna vozila (EV) koji manje zavise od minerala retkih zemalja.

Kina kontroliše većinu rudarstva i obrade grupe od 17 metala poznatih kao retke zemlje. Ovi minerali se koriste za proizvodnju trajnih magneta. Mnogi stručnjaci smatraju da su trajni magneti najefikasniji način za napajanje električnih vozila.

Ali novi dizajni motora pokazuju da trajni magneti nisu neophodni za proizvodnju komercijalno uspešnog EV. Neki zapadni proizvođači električnih vozila pronalaze nova rešenja za proizvodnju motora koji izbegavaju minerale retkih zemalja.

Supported by

Lider na tržištu električnih vozila Tesla je ranije ove godine najavio da planira da ukloni retke zemlje iz svojih električnih vozila sledeće generacije.

Drugi proizvođači automobila su takođe u procesu istraživanja ili razvoja EV motora koji koriste malo ili nimalo minerala retkih zemalja. To uključuje General Motors, Jaguar Land Rover i BMW.

Nissan kaže da planira da razvije novije motore sa niskim sadržajem retkih zemalja, kao i motore sa trajnim magnetima kojima jednog dana više neće biti potrebni minerali.

Nemački ZF razvio je novu vrstu motora za koju kompanija kaže da je veoma slična veličini i performansama motora sa trajnim magnetima. Ova vrsta motora, poznata kao EESM, koristi električnu energiju za proizvodnju magnetnog polja.

Glavni tehnološki direktor ZF-a, Otmar Šarer, rekao je da je takav razvoj „važan doprinos tome da postanemo malo nezavisniji od Kine“.

ZF je u pregovorima sa američkim, evropskim i kineskim proizvođačima automobila i mogao bi da počne da proizvodi EV modele u roku od dve godine, rekao je Šarer.

Osim što ih uglavnom kontroliše Kina, razvoj retkih zemalja kao posledicu ima otrovni otpad koji može naneti štetu ljudima i životnoj sredini. Problem bi takođe mogao da se reši korišćenjem motora koji ne zavise od minerala retkih zemalja.

„Ako to shvatite kako treba, imate mnogo održiviji proizvod“, rekao je Ben Čizvik. On rukovodi razvojem inženjerskog poslovanja za dizajn pogonskih sistema iz Detroita. Kompanija radi na stvaranju motora bez retkih zemalja sa tri različita proizvođača automobila.

Neke kompanije, poput BMW-a, kažu da su već postigle veliki napredak nakon godina istraživanja.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!