Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoProizveden prvi koncentrat rude u projektu Vareš, Bosna i Hercegovina

Proizveden prvi koncentrat rude u projektu Vareš, Bosna i Hercegovina

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Adriatic Metals BiH je sa ponosom objavio uspešnu proizvodnju inauguralnog koncentrata rude u okviru projekta Vareš u Bosni i Hercegovini. Postrojenje za preradu rude u Varešu trebalo bi da progresivno povećava svoj kapacitet u narednim mesecima, sa ciljem da nominalni kapacitet prerade bude približno 65.000 tona mesečno do četvrtog kvartala 2024. godine.

Izražavajući svoje zadovoljstvo, Paul Cronin, generalni direktor Adriatic Metals BiH, je rekao: „Sa zadovoljstvom obavještavam javnost o još jednom dostignuću u proizvodnji prvog koncentrata u okviru projekta Vareš“. On je istakao naprednu tehnologiju korišćenu u projektovanju i izgradnji postrojenja za preradu rude, naglašavajući poštovanje najviših zdravstvenih i bezbednosnih standarda. Kronin je izrazio zahvalnost posvećenom timu za njihov naporan rad.

Ovo predstavlja značajan uspeh ne samo za Adriatic Metals BiH, već i za lokalnu zajednicu u Varešu i šire državu Bosnu i Hercegovinu. Projekat Vareš ističe se kao jedna od najznačajnijih posleratnih investicija u zemlji, obećavajući značajne ekonomske i socijalne prednosti.

Supported by

Tokom celog projekta, Adriatic Metals BiH se obavezao na lokalno zapošljavanje, saradnju sa regionalnim dobavljačima, angažman sa vlastima na svim nivoima i korišćenje najsavremenije rudarske tehnologije. Ova sveobuhvatna strategija ne samo da stimuliše ekonomski razvoj, već i obezbeđuje trajne koristi za zajednicu Vareša dugo nakon radnog veka rudnika.

Gledajući unapred, kompanija planira da nastavi sa optimizacijom pogona za preradu i proširenjem podzemnih operacija u narednim mesecima kako bi postigla ciljani nominalni proizvodni kapacitet do četvrtog kvartala 2024. godine.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Snabdevanje sirovinama je put ka evropskoj održivosti i digitalnoj tranziciji

Evropa se suočava sa odlukama koje će direktno uticati na njenu sposobnost da realizuje ciljeve navedene u Zakonu o kritičnim sirovinama (CRMA), koji je ključan za omogućavanje dvostruke tranzicije ka održivosti i digitalizaciji. Jedan put podrazumeva zavisnost, koju karakteriše napuštanje...

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020. Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju...

Dinamika ponude i potražnje utiče na rast cene bakra

Trenutna cena bakra iznosi 4,3 dolara po funti, dostigavši tako u aprilu najviši nivo u poslednjih 15 meseci. Ovaj porast izaziva zabrinutost zbog smanjene ponude i velike potražnje, što ovom metalu daje status indikatora ukupnog ekonomskog zdravlja. Smanjena proizvodnja kineskih...
error: Content is protected !!