Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoPokretanje rudarskih operacija kako bi se osiguralo snabdevanje magnezijumom i promovisala održivost...

Pokretanje rudarskih operacija kako bi se osiguralo snabdevanje magnezijumom i promovisala održivost u Evropi

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Nastavak eksploatacije magnezijuma u ​​Evropi, posebno u Rumuniji, predstavlja značajan pomak u obezbeđivanju sopstvenog snabdevanja. S obzirom da Kina trenutno dominira proizvodnjom magnezijuma, evropski potez odražava i zabrinutost u vezi sa zavisnošću od resursa i strateškom autonomijom.

Plan kompanije Verde Magnesium je da uloži milijardu dolara u oživljavanje neaktivnog rudnika u blizini Oradee. Posvećenost održivim praksama, kao što je prerada korišćenjem obnovljivih izvora energije i recikliranje aluminijuma, usklađeni su sa rastućim zahtevima za ekološki odgovornim rudarstvom.

Oslanjanje Evrope na uvoz magnezijuma iz Kine naglašava ranjivost lanaca snabdevanja na geopolitičke i ekonomske faktore, o čemu svedoči porast cena magnezijuma nakon odluke kineske vlade koja ima za cilj smanjenje potrošnje energije i proizvodnje metala.

Supported by

Usvajanje Zakona o kritičnim sirovinama od strane Evropskog parlamenta demonstrira proaktivan pristup rešavanju oskudice minerala i jačanju domaće proizvodnje, usklađujući se sa širim naporima da se postigne veća samodovoljnost kritičnim resursima.

Sve u svemu, nastojanje Evrope da se obnovi rudarstvo magnezijuma odražava strateški imperativ za diverzifikaciju lanaca snabdevanja, poboljšanje sigurnosti resursa i promovisanje održivih rudarskih praksi suočenih sa globalnom dinamikom koja se razvija.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Srbija: EU računa na saradnju sa Srbijom u sektoru rudarstva

U martu je Evropski savet usvojio Zakon o kritičnim sirovinama (Critical Raw Minerals Act - CRMA), osmišljen da ojača samodovoljnost EU u sektoru retkih minerala i smanji zavisnost, naročito od Kine, te da istovremeno poveća saradnju s prijateljskim državama....

Srbija: Projekat Jadar očekuje zeleno svetlo posle izbora

Odmah po okončanju lokalnih izbora, zakazanih za 2. jun, aktuelna vlast u Srbiji će početi da propagira kopanje litijuma u Jadru iako će tako nešto izazvati veliki otpor građana, smatra domaća stručna javnost. Kopanje litijuma na našim prostorima je, bar...

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...
error: Content is protected !!