Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoNorthvolt dobija 400 miliona dolara od IMCO –a za izgradnju fabrike baterijskih...

Northvolt dobija 400 miliona dolara od IMCO –a za izgradnju fabrike baterijskih ćelija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Investment Management Corporation of Ontario (IMCO) obavezala se da će investirati 400 miliona dolara u Northvolt, evropsku integrisanu baterijsku platformu specijalizovanu za održive baterijske ćelije i sisteme kroz istraživanje i razvoj, proizvodnju i reciklažu, prenosi Financial Times.

Sredstva dodeljena iz fondova IMCO Fundamental Ekuities i Global Infrastructure, olakšaće Northvoltove globalne planove širenja, u skladu sa IMCO-ovom posvećenošću uspostavljanju visoko održivog lanca snabdevanja baterijama.

Supported by

Strategija investitora se fokusira na selektivno ulaganje u kompanije i saradnju sa menadžerskim timovima na duži rok. IMCO kreće u akciju da više investira u kontinentalnu Evropu i Britaniju kako bi diverzifikovao svoju imovinu dalje od Severne Amerike.

„Ova inovativna saradnja između timova za fundamentalne akcije i globalnu infrastrukturu IMCO-a utire put značajnom ulaganju kapitala ka energetskoj tranziciji“, rekla je Rossitsa Stojanova, glavni investicioni direktor IMCO-a. „Sa ovom investicijom, mi ostvarujemo naš akcioni plan za klimu, dok takođe strateški upravljamo materijalnim ESG rizicima, na kraju stvarajući održivu dugoročnu vrednost za naše klijente.

 

1,1 milijarde dolara za proširenje evropskih fabrika

U 2022. godini, švedski proizvođač baterija čiji su kupci BMV i Folksvagen, potpisao je konvertibilnu novčanicu od 1,1 milijardu dolara jer potražnja za baterijama za električna vozila raste. U rundi su učestvovali AMF, AP fondovi 1-4 (preko suvlasničke kompanije 4 do 1 Investments), ATP, Ava Investors, Baillie Gifford i mnogi drugi.

 

Održiva proizvodnja baterija

Northvoltova početna gigafabrika, koja se nalazi u severnoj Švedskoj, već je započela održivu proizvodnju baterija koristeći električnu energiju bez fosila. Dodatne gigafabrike u budućnosti će podržati Northvolt-ov ambiciozni cilj da postigne 150 GVh godišnjeg proizvodnog kapaciteta do 2030.

Vizija kompanije uključuje obezbeđivanje baterija sa niskim ugljičnim otiskom dizajniranih za primenu u stacionarnim sistemima za skladištenje energije, električnim vozilima (EV), industrijskim sistemima i sistemima za skladištenje energije.

Sa naglaskom na proizvodnju čiste energije, regionalni izvor i kružni krug zatvorene petlje kroz reciklažu, Northvolt nastoji da isporuči najodrživije baterije u industriji.

 

Gradi najveću evropsku fabriku baterijskih ćelija

Osnovan 2016. godine u Stokholmu, Northvolt je u misiji da razvije najzeleniju baterijsku ćeliju na svetu i uspostavi evropsku ponudu baterija kako bi omogućila budućnost energije. Prema kompaniji, najveća fabrika baterijskih ćelija u Evropi biće postavljena do 2024. godine i imaće kapacitet od najmanje 32 GWh, što je ekvivalent baterijama za 600.000 EV svake godine.

Pored toga, kroz svoj veliki program reciklaže, Northvolt namerava da omogući da 50% svojih potreba za sirovinama bude dobijeno iz recikliranih baterija do 2030.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Beovulf Mining izveštava o napretku u svom portfelju

BEM je objavio svoje nerevidirane finansijske rezultate za devetomesečni period završen 30. septembra 2023. Kompanija je značajno napredovala u svom portfelju. U Kallaku, strateška revizija je definisala i pokrenula program metalurškog ispitivanja kao deo PFS kako bi se demonstrirao potencijal...

Poverenje i kredibilitet su od suštinskog značaja za rudarstvo u Evropi u dvadeset prvom veku

Zakon EU o ključnim sirovinama je odličan početak za obezbeđivanje održivijeg snabdevanja, ali moramo da se pozabavimo izazovom javnog prihvatanja, piše Šined Kaufman. Kako je Nedelja sirovina EU završena ranije ovog meseca, sve oči su uprte u njen glavni nacrt...

Altilijum za transformaciju rudarske jalovine u EV materijale

Altilium, grupa za čistu tehnologiju sa sedištem u Velikoj Britaniji fokusirana na podršku prelasku na neto nulu, objavila je da je obezbedila preko 700.000 funti za finansiranje inovacija od strane vlade Velike Britanije za dva kolaborativna istraživačka projekta fokusirana...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!