Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoNeočekivani pad cena minerala ključnih za EV baterije

Neočekivani pad cena minerala ključnih za EV baterije

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Cene ključnih minerala neophodnih za baterije električnih vozila (EV), kao što su litijum, nikl, kobalt i bakar, doživele su iznenađujući kolaps u poslednje vreme. Cene litijuma su pale za više od 80%, nikla za 40%, kobalta za 40%, a bakra za oko 10% od kraja 2022. godine, prkoseći ranijim očekivanjima o periodu povišenih cena minerala za baterije.

Primarni uzrok ovog kolapsa je neravnoteža između ponude i potražnje. Dok potražnja za električnim vozilima i dalje raste, stvarna prodaja je manja od projekcija. Ovo je omogućilo da se zalihe minerala akumuliraju, stvarajući preveliku ponudu na tržištu. Kašnjenje u postizanju toga da cene između električnih vozila masovnog tržišta pariraju ceni tradicionalnih vozila na benzin, pogoršano poremećajima izazvanim pandemijom COVID-19, doprinelo je ovoj neusklađenosti ponude i potražnje.

Razlika u cenama između EV i jeftinijih vozila na benzin učinio je potrošače osetljivijim na cene, što je dovelo do privremenog usporavanja kupovine EV. Poremećaj u automobilskom sektoru izazvan pandemijom je doveo do zatvaranja fabrika i prekida lanca snabdevanja.

Supported by

Promene u vladinim subvencijama za električna vozila, primećene u zemljama poput Kine, Nemačke i Francuske, takođe su igrale ulogu u padu prodaje.

Prekomerna ponuda minerala je delimično posledica žurbe rudarskog sektora da iskoristi rastuću potražnju za električnim vozilima. Ovo je dovelo do otvaranja novih rudarskih projekata na globalnom nivou, što je izazvalo višak na tržištu.

Pad cena minerala za baterije već je rezultirao zatvaranjem rudnika, a kompanije kao što su Core Lithium, Panoramic Resources i First Kuantum obustavljaju rudarske operacije.

Najvažnija stvar za potrošače je da bi pad cena minerala mogao na kraju smanjiti troškove za proizvođače automobila, što bi potencijalno dovelo do pristupačnijih električnih vozila. Ovo bi, zauzvrat, moglo podržati šire globalne napore za prelazak na električna vozila i smanjenje emisije ugljenika. Iako trenutna situacija predstavlja privremeni zastoj, očekuje se da će dugoročna potražnja za mineralima kao što je litijum značajno porasti kako usvajanje električnih vozila nastavlja da raste.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Verde Magnezijum- pozicioniranje Rumunije u vodećeg proizvođača magnezijuma u ​​EU

Investicioni plan kompanije Verde Magnezijum u Rumuniji predstavlja značajan korak ka smanjenju zavisnosti Evropske unije od uvezenog magnezijuma, posebno iz Kine. Reaktiviranjem zatvorenog rudnika magnezijuma i osnivanjem fabrike za preradu, kompanija ima za cilj da,ne samo zadovolji domaću potražnju,...

Potencijal skandijuma za transformacije na polju čiste energije

Uprkos malom prisustvu u Zemljinoj kori, skandijum ima ogroman potencijal da napravi promenu na polju čiste energije. Njegova izvanredna svojstva, kao što su poboljšanje gorivih ćelija sa čvrstim oksidom i stvaranje robusnih, ali laganih legura, samo su deo njegovih...

Pronalaženje puta ka sirovinama u doba čiste energije

Kako svet prelazi na tehnologije čiste energije, lanci snabdevanja prolaze kroz transformaciju, od fosilnih goriva ka nefosilnim mineralima. Od litijuma i nikla za baterije do bakra i elemenata retkih zemalja za različite komponente, ovi materijali su neophodni za pokretanje...
error: Content is protected !!