Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoNemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Nemačko udruženje WV Stahl poziva na brzo sprovođenje politike industrijskog razvoja

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Prognoza globalne potražnje za čelikom WorldSteel asocijacije ukazuje na oporavak tražnje između 2024-2025, sa projektovanim rastom od 1-2% nakon pada izazvanog krizom COVID-19 u 2020.

Povratak Nemačke svom statusu industrijskog središta zavisi od brzine sprovođenja politike industrijskog razvoja zemlje, smatraju iz nemačkog udruženja za čelik WV Stahl.

Uprkos globalnom ekonomskom oporavku, Nemačka se suočava sa izazovima u svojoj industriji čelika, a očekuje se da će se potražnja polako oporavljati unutar EU. Prognoza za Nemačku ukazuje na minimalan rast u 2024. godini, sa blagim povećanjem projektovanim u 2025. godini, mada je malo verovatno da će premašiti nivoe pre krize.

Supported by

Kerstin Maria Rippel, izvršni direktor WV Stahl, naglašava značaj potražnje čelika kao indikatora industrijskog zdravlja Nemačke. Podstičući akciju za revitalizaciju nemačkog industrijskog sektora, Ripel naglašava potrebu za strateškom politikom za jačanje pozicije Nemačke u globalnom industrijskom okruženju.

Prema WorldSteel-u, očekuje se da će globalna potražnja za čelikom dostići 1,79 milijardi tona 2024. godine, sa daljim povećanjem na 1,81 milijardu tona u 2025. Dok potražnja Kine ostaje stabilna, predviđa se da će Indija imati značajan rast potražnje za čelikom tokom ovog perioda.

Nemačka, kao jedan od najvećih svetskih proizvođača čelika, suočava se sa izazovom revitalizacije svoje industrije čelika usred globalnih promena u potražnji i proizvodnji. Nemačka je 2023. godine bila na 8. mestu u svetskoj proizvodnji čelika, sa padom od 3,9% u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: miningwatch.news

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropi su neophodne investicije kako bi se obezbedile sirovine za proizvodnju električnih vozila

Oslanjanje Evrope na uvoz većine sirovina za proizvodnju električnih vozila pokazuje se neodrživim, čineći njenu ekonomiju ranjivom. EIT samit o sirovinama odžao se u Briselu po prvi put od kada je u martu odobren zakon EU o kritičnim sirovinama...

EU se suočava sa izazovom otkrivanja kineske strategije mineralnih resursa

EU ulaže napor da smanji oslanjanje na kineske zalihe kritičnih minerala, a nedostupnost informacija o dugoročnim planovima Kine vezano za njen mineralni sektor predstavlja izazov. Istraživački centar MERICS ističe poteškoće sa kojima se zapadni istraživači suočavaju u dobijanju pouzdanih...

Ponovna strateška procena kako bi Evropa obezbedila snabdevanje kritičnim sirovinama

Artur Lajhtamer, saradnik za geoekonomsku politiku u Centru Žak Delor, naglašava hitnu potrebu da EU preispita svoj strateški pristup zaštiti kritičnih sirovina (CRM) usred eskalacije globalne konkurencije. Od stupanja na dužnost 2019. godine, predsednica Evropske komisije fon der Lajen zagovarala...
error: Content is protected !!