Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoNapori Evrope za pozicioniranje u globalnoj industriji baterija

Napori Evrope za pozicioniranje u globalnoj industriji baterija

Supported byspot_img
Supported byspot_img

Zainteresovane strane iz sektora baterija, materijala, energije i mobilnosti pozivaju Evropsku komisiju da se zalaže za kontinuirano ulaganje u istraživanje baterija i inovacije u okviru BATT4EU partnerstva, jačajući globalno liderstvo Evrope u tehnologijama baterija i značajno doprinoseći zelenoj tranziciji.

Održavanje , ili čak proširenje, trenutnog budžeta za istraživanje i razvoj baterija u okviru Partnerstva je ključno za pozicioniranje Evrope kao globalnog lidera u industriji baterija. Ova investicija, koja obuhvata ceo lanac vrednosti baterija, je od vitalnog značaja za razvoj ključnih tehnologija neophodnih za mobilne i stacionarne aplikacije, što značajno doprinosi tekućoj energetskoj tranziciji.

Nedavno najavljena inicijativa Fonda za inovacije koja podržava proizvodnju baterijskih ćelija je pozitivna, ali ne bi trebalo da ide na račun smanjenja budžeta za partnerstvo BATT4EU. Smanjenje finansiranja ugrožava evropsku industrijsku konkurentnost i ometa našu sposobnost da postignemo ambiciozne ciljeve navedene u Evropskom zelenom dogovoru.

Supported by

Kontinuirano ulaganje u istraživanje i razvoj baterija u okviru Horizon Europe će:

1. Čuvati evropsku konkurentnost: Očuvati konkurentsku prednost Evrope negovanjem najsavremenijih tehnologija, podsticanjem inovacija i razvojem visoko kvalifikovane radne snage.

2. Proširiti potražnju i ponuditi raznovrsna rešenja: Odgovoriti na sve veću potražnju za baterijama u različitim industrijama, u skladu sa ciljevima REPowerEU agende i dekarbonizacijom transporta.

3. Ostvariti ciljeve: Ispuniti ciljeve Uredbe o baterijama i Zakona o kritičnim sirovinama, obezbeđujući bezbedno i održivo snabdevanje kritičnim sirovinama kroz strateška ulaganja u istraživanje i inovacije.

Izvor : BEPA

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Terra Balcanica vidi neiskorišćene mogućnosti na Balkanu

Terra Balcanica, kanadska kompanija za istraživanje kritičnih metala, vidi neiskorišćene mogućnosti na zapadnobalkanskom poluostrvu. Šta dobijate kada kombinujete vekove rudarstva, dve evropske jurisdikcije pogodne za eksploataciju resursa, obrazovanu radnu snagu i kontinent koji gladuje za ključnim metalnim resursima? Naš je disciplinovan...

Protiv ponovnog otvaranja rudnika Brskovo glasali država i NVO sektor

Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine, za koju su rokovi do sada šest puta...

Avrupa Minerals u potrazi za mineralnim bogatstvima Portugalije i Finske

Avrupa Minerals Ltd. je iznela planove o svojim istraživačkim poduhvatima širom Portugalije i Finske. Avrupina priča nije samo o rudarstvu, radi se o utiranju puta za snabdevanje evropskim mineralnim resursima i u budućnosti. Projekat Sesmarias u Portugaliji predstavlja veliki potencijal,...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!