Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoLykos Metals pronalazi nova nalazišta zlata na projektu u Bosni

Lykos Metals pronalazi nova nalazišta zlata na projektu u Bosni

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Lykos Balkan Metals, deo australijskog istraživača akumulatorskih metala Lykos Metals Ltd, saopštio je u četvrtak da je pronašao nova velika nalazišta zlata na svom projektu Sinjakovo u severozapadnoj Bosni, gde su već otkrivene količine zlata.

„Nastavak geoloških istraživanja potvrdio je postojanje novih geoloških formacija zlata, ovog puta na lokaciji Zekilova kosa“, navodi se u saopštenju kompanije.

Supported by

Dodaje se da je najnovija analiza sprovedena u svetski poznatim laboratorijama potvrdila da je koncentracija zlata na pojedinim delovima lokacije bila 4,89 grama po toni.

Istraživanja su obavljena na površini od 1,2 km2, ali bi se proširila dalje na severozapad, gde se očekuju još bolji rezultati, navodi se u saopštenju.

Lykos Metals je u februaru saopštio da je pronašao značajne količine zlata na lokaciji svog projekta Sinjakovo u Otomlju, sa koncentracijom zlata na pojedinim lokacijama od čak 27,5 grama po toni u neprekidnom nizu od 60 metara.

Najavila je da će veći deo od svojih 60 miliona bosanskih maraka (32,8 miliona dolara) ulaganja u Bosnu ove godine izdvojiti za dalja istraživanja.

Lykos Balkan Metals je dobio dozvolu za geološka istraživanja na lokalitetu u opštini Jezero od Ministarstva industrije Republike Srpske, jedne od dve autonomne oblasti BiH, ali su se skupština Jezera i građani usprotivili istraživanju, strahujući od štete po životnu sredinu.

„Naša kompanija je obavila geološka istraživanja konsultujući sve ključne zainteresovane strane, odnosno predstavnike lokalne zajednice i geološke stručnjake, sa fokusom na izuzetno važnu praksu zaštite životne sredine“, rekao je Mladen Lujić, izvršni direktor kompanije.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Hispania kupuje imovinu u Španiji

Hispania Resources Inc., kompanija za istraživanje minerala fokusirana na Španiju, objavila je da je 10. novembra završila kupovinu Otero poseda koji se nalazi u Kastilji i Leonu, Španija. Imanje je zvanično poznato kao: "C.E. SEGOVIANA OESTE" i sastoji se od...

EU i Grenland potpisali strateško partnerstvo za održive lance snabdevanja 

EU je potpisala Memorandum o razumevanju (MoR) sa Vladom Grenlanda za strateško partnerstvo i razvoj održivih lanaca sirovina. Izvršni potpredsednik za evropski zeleni dogovor, međuinstitucionalne odnose i predviđanje Evropske komisije, Maroš Šefčovič, potpisao je Memorandum o razumevanju sa Vladom Grenlanda,...

Prekretnica za evropsku auto-industriju

Potražnja za kritičnim mineralima, kao što su litijum i nikl, eksponencijalno se povećala poslednjih godina, paralelno sa sve većom proizvodnjom električnih vozila i globalnim naporima ka održivoj energiji i postizanju neto nultih ciljeva. Brza ekspanzija industrije električnih automobila odigrala je...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!