Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoLeo Lithium ulazi u sporazum o strateškoj saradnji sa Ganfeng Lithium

Leo Lithium ulazi u sporazum o strateškoj saradnji sa Ganfeng Lithium

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Leo Lithium, istaknuti igrač u industriji litijuma, nedavno je potpisao obavezujući ugovor sa Ganfeng Lithium, obezbeđujući značajnu investiciju od 106 miliona dolara.

Ovaj sporazum uključuje izdavanje 131 miliona novih potpuno plaćenih običnih akcija, što je ekvivalentno 9,9% ukupnih emisijskih pro-forma akcija Leo Lithium-a.

Supported by

Predloženi strateški položaj i ključni uslovi sporazuma o saradnji su svedočanstvo snažnog partnerstva između Leo Lithium-a i Ganfeng Lithium-a, posebno u njihovom zajedničkom ulaganju u Goulamini.

Simon Hay, generalni direktor Leo Lithium-a, izrazio je entuzijazam za transformativne mogućnosti koje nudi ovaj sporazum, navodeći da on dodatno potvrđuje izuzetan kvalitet i potencijal Goulamine.

Strateški plasman je procenjen po atraktivnoj premiji, što se odražava povećanje od 6,5% u odnosu na 5-dnevni VVAP kompanije, samo je zazirao od vrhunske cene akcija svih vremena.

Sa poravnanjem ovog sporazuma, Leo Lithium će biti u potpunosti finansiran za troškove razvoja i operativno povećanje Goulamina Faze 1.

Ova finansijska podrška će takođe povoljno pozicionirati kompaniju za unapređenje svojih zajedničkih aktivnosti sa Ganfengom. Jedan od uslova strateškog plasmana je potpisivanje obavezujućeg sporazuma o saradnji između Leo Litijuma i Ganfenga.

Ovaj sporazum nudi Leo Lithium-u brojne strateške prednosti, uključujući posvećenost proširenju kapaciteta na Goulamina Fazi 2 i uspostavljanje okvira za saradnju na postrojenju za konverziju na nižem toku i druge poslovne izglede.

Predloženi aranžman o naplati putarine sa Ganfengom pruža Leo Lithium-u niskorizičnom mogućnošću da se izloži proizvodnji litijum hidroksida i iskoristi atraktivne marže povezane sa nizvodnim aktivnostima.

Ganfeng, renomirani igrač u industriji litijuma, upravlja sa nekoliko objekata za konverziju u Kini i već proizvodi značajnu količinu visokokvalitetnih litijumskih proizvoda za baterije koji se isporučuju vrhunskim OEM-ovima.

Korišćenjem aranžmana o naplati putarine sa Ganfengom, Leo Lithium predviđa da će iskoristiti Ganfengove tržišne odnose i tehničku ekspertizu, čime će se postići uštede troškova i operativna efikasnost u prevođenju proizvoda Goulamina faze 2 u litijum hidroksid.

Ovo partnerstvo označava uzbudljivo poglavlje za Leo Lithium, jer imaju nekoliko kratkoročnih prekretnica u toku. To uključuje očekivano puštanje njihovog prvog proizvoda spodumena 2024. godine i ubrzani prihod od direktnog transporta rude, sa isporukama planiranim za četvrti kvartal ove godine.

Leo Lithium je ponosan na saradnju sa Ganfengom, globalno priznatim liderom u lancu vrednosti litijuma. Oni su posvećeni izgradnji svoje već jake veze i raduju se budućem rastu i uspehu koji će doneti.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

EK Resources-u odobrena kupovina španskog rudnika volframa

EK Resources je od Ministarskog saveta Španije dobio zeleno svetlo da kupi Saloro, špansku kompaniju za rudarstvo i vlasnika rudnika volframa Barruecopardo. Kompanija sada poseduje 100% rudnika nakon što je španska antimonopolska agencija odobrila dogovor. Ova akvizicija znači da je EK...

Zašto je razumevanje mineralnih asocijacija ključno za snabdevanje mineralima

Poznato je da je malo verovatno da će intenzitet potražnje za kritičnim mineralima i metalima, kako po količini tako i po raznovrsnosti, biti zadovoljen. Ovo je posebno relevantno za ključne metale kao što su kobalt, litijum ili elementi retkih...

Litijum iz Lopara ide do “Mercedesa”

Švajcarsko akcionarsko društvo ARCORE AG, koje je istraživanjem na području opštine Lopare utvrdilo prisustvo značajnih količina litijum-karbonata, magnezijuma, kalijuma i bora, zaključilo je strateško partnerstvo s kompanijom "Rock Tech Lithium", koju planira snabdijevati sirovinama i koja već ima potpisane...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!