Supported byElevatePR Digital
Supported byspot_img
RudarstvoKompanija Battery Metals potpisuje MOU sa japanskim programerom

Kompanija Battery Metals potpisuje MOU sa japanskim programerom

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Rudnik metala za baterije Phenom Resources potpisao je MOU sa MK Plus, privatnom japanskom kompanijom za proizvodnju baterija.

Japanska kompanija unapređuje svoje poslovanje sa vanadijumskim čvrstim baterijama širom sveta. Njegova tehnologija obezbeđuje veće performanse po nižoj ceni u odnosu na baterije sa redoks protokom vanadijuma, smanjujući upotrebu vanadijuma za devet desetina i punjenje na samo nekoliko minuta. Sada obezbeđuje proširene module evropskim energetskim kompanijama za testiranje korisnika sledećeg meseca.

Supported by

Phenom bi MK Plus-u obezbedio 20 procenata buduće proizvodnje Carlin Vanadium projekta po fer tržišnoj vrednosti. Phenom bi dobio 5 odsto izdatih i otvorenih akcija MK Plus-a.

Kompanije nameravaju da se pozabave prazninama u lancu snabdevanja baterijama u SAD, posebno na tržištu stacionarnih baterija i komunalnih usluga, za koje generalni direktor Phenoma Paul Covlei vidi da će udvostručiti veličinu tržišta EV baterija do početka 2030-ih i proširiti se 30 puta do kraja deceniju.

Konačan dogovor se očekuje do 30. juna 2023. godine.

Phenom Resources ima 100 posto udela u projektu Carlin Vanadium u Nevadi. Projekat je domaćin najvećeg i najkvalitetnijeg primarnog resursa vanadijuma u ​​Severnoj Americi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Skladištenje energije kao čista alternativa regionima sa intenzivnim ugljenikom

Skladištenje energije je posebno važno za regione sa intenzivnim upotrebom uglja i emisijom ugljenika, jer pruža čistiju alternativu tradicionalnim termoelektranama na fosilna goriva. Kako se fosilna goriva postepeno gase, javlja se  potreba za alternativnim metodama. Skladištenje energije može da...

Komparativna analiza tehnologija baterija za skladištenje energije

Baterije igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju kratkoročne fleksibilnosti energetskog sistema, nudeći prednosti kao što su geografska fleksibilnost i fleksibilnost veličine. Za razliku od nekih drugih sistema za skladištenje, kao što je pumpna hidroakumulacija, baterije ne zahtevaju specifične uslove, što...

Uloga obnovljivog vodonika u skladištenju energije i dekarbonizaciji

Obnovljiva električna energija se može efikasno skladištiti pretvaranjem u obnovljivi vodonik ili amonijak kroz proces elektrolize. Ova goriva se mogu direktno koristiti u različitim sektorima krajnje upotrebe ili skladištiti za kasniju konverziju nazad u električnu energiju. Kada se proizvodi...
error: Content is protected !!