Supported byspot_img
Supported byspot_img
RudarstvoKompanija Battery Metals potpisuje MOU sa japanskim programerom

Kompanija Battery Metals potpisuje MOU sa japanskim programerom

Supported byspot_img
Supported byspot_img

 

Rudnik metala za baterije Phenom Resources potpisao je MOU sa MK Plus, privatnom japanskom kompanijom za proizvodnju baterija.

Japanska kompanija unapređuje svoje poslovanje sa vanadijumskim čvrstim baterijama širom sveta. Njegova tehnologija obezbeđuje veće performanse po nižoj ceni u odnosu na baterije sa redoks protokom vanadijuma, smanjujući upotrebu vanadijuma za devet desetina i punjenje na samo nekoliko minuta. Sada obezbeđuje proširene module evropskim energetskim kompanijama za testiranje korisnika sledećeg meseca.

Supported by

Phenom bi MK Plus-u obezbedio 20 procenata buduće proizvodnje Carlin Vanadium projekta po fer tržišnoj vrednosti. Phenom bi dobio 5 odsto izdatih i otvorenih akcija MK Plus-a.

Kompanije nameravaju da se pozabave prazninama u lancu snabdevanja baterijama u SAD, posebno na tržištu stacionarnih baterija i komunalnih usluga, za koje generalni direktor Phenoma Paul Covlei vidi da će udvostručiti veličinu tržišta EV baterija do početka 2030-ih i proširiti se 30 puta do kraja deceniju.

Konačan dogovor se očekuje do 30. juna 2023. godine.

Phenom Resources ima 100 posto udela u projektu Carlin Vanadium u Nevadi. Projekat je domaćin najvećeg i najkvalitetnijeg primarnog resursa vanadijuma u ​​Severnoj Americi.

Supported byspot_img
Supported byspot_img
Supported byspot_img

Najnovije vesti

Povezani članci

Evropska strateška transformacija u upravljanju kritičnim sirovinama

Nedavni privremeni sporazum Saveta i Evropskog parlamenta o povećanju snabdevanja kritičnim sirovinama predloženim Zakonom o kritičnim sirovinama najavljuje ključni napredak u evropskoj strategiji sirovina. Čekajući formalno usvajanje, ovaj sporazum je svedočanstvo posvećenosti Evropske unije da transformiše svoju zavisnost od...

Vulcan pušta u rad fabriku za ekstrakciju litijuma u ​​Nemačkoj

Nastojanja Vulcan Energi Resources-a za „budućnost” evropskog lanca snabdevanja litijumom i industrije električnih vozila (EV) dostigla je prekretnicu otvaranjem fabrike za optimizaciju ekstrakcije litijuma vrednog 60 miliona AU u Landauu u Nemačkoj. Kompanija kaže da početak rada u fabrici označava...

Energetska tranzicija sa novim EITI standardom

Promene u globalnom energetskom pejzažu predstavljaju i prilike i izazove za zemlje koje se oslanjaju na ekstraktivni sektor. Za zemlje koje proizvode naftu, gas i ugalj, postoji neizvesnost u pogledu dugoročne održivosti projekata i potencijalnog pada državnih prihoda. Za...
Supported byspot_img
error: Content is protected !!